Regnsemester
Annons

Regnsemester

Vad kan man hitta på för saker att göra när det regnar på semestern? Det är enklare när solen skiner, men det finns fortfarande massor av roliga saker att hitta på en regnig dag!

Regnsemester

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det har man ju hört förr. Är det kallt och regnigt kanske inte vattenland står överst på listan, men har man ordentligt med regnkläder och älskar att åka karusell kan det vara ett perfekt läge för ett besök på nöjespark. Köerna är oftast mycket kortare till karusellerna dessa regniga dagar eftersom det då är mindre besökare i parken.

Men om man nu inte vill vara ute och bli blöt, vad kan man då hitta på?

Äventrysbad och simhallar

Äventyrsbad och badhus har samma temperatur i vattnet året om, inomhus, och det finns ofta ett på rimligt avstånd var i landet ni än befinner er. Äventyrsbad i Sverige »

Har ni möjlighet att åka lite längre och kanske även stanna ett par dagar så kanske även Lalandia eller The Reef i Danmark kan vara ett alternativ, eller varför inte Hansedom eller Tropical Island i Tyskland?

Science Center

Gillar ni att upptäcka och utforska så är ett besök på ett Science Center perfekt! Experiment och lärande kombineras med lek och nyfikenhet och ett besök passar både stora och små. Science center i Sverige »

Museum

Det finns så många roliga museum med olika tema i Sverige. Och många av dom är dessutom gratis! Kolla in vilka som ligger inom rimligt avstånd från er. Kanseke ett bil- eller flygmuseum? Tekniska museet? Naturhistoriska museet? Museum i Sverige »

Outlets och fabriksbutiker

2:a sortering på glass hos Engelholmsglass i Ängelholm, Almondys tårtolutlet i Göteborg och Brunnby musteri i Österötland är exempel på roliga shoppingsmöjligheter man kanske vanligtvis inte utnyttjar. Det finns fler roliga tips, kika in på Shopping i Sverige »

Film hemma eller på bio

Att se film tillsammans är mysigt. Går det en film ni gillar just nu? Kika in på närmsta biografs hemsida, eller gör en bio hemma! Vill ni inte lämna huset, men har en smart-tv eller kan koppla mobilen till tvn går det att beställa nästan alla filmer genom playtjänster. Ett tips är dock att om ni ska se "en gammal goding" att den kan vara (ibland mycket) billigare att beställa hem från en nätshop i dvd format än att köpa digitalt. Netflix har även många filmer och om ni inte redan har tjänsten är det ofta en månad gratis om ni vill prova.

Gamla godingar som Polisskolan, Ensam Hemma eller Indiana Jones. Eller klassiker som Harry Potter kan göra sig fint en regnig eftermiddag i soffan uppkrupen med lite popcorn!

Brädspel och kortspel

En klassisk patians, finns i sjön eller vändåtta kanske? Det finns flera olika webbsiter med bra tips på spel och patienter, bland annat http://www.spelakort.se.

Brädspel har de flesta hemma, och om inte så kanske ni kan låna av en kompis eller göra ett själv? Allt som behövs är papper, penna och fantasi!

Läsa böcker

Högläsning är mysigt för barn en bra bit upp på mellanstadiet bara manhittar rätt bok. Och biblioteket har ju massor av den varan, även för äldre barn som föredrar att läsa själva.

Youtube

Att uppmuntra Youtube-tittande kanske inte är det första man tänker på som födälder, men om man tittar tillsammans kan man hitta mycket roligt här. Americas funniest home videos, klipp med roliga djur, best of americas got talent och liknande kan vara superkul! Har ni inte redan sett de dansande Storm Troppersen i Boogie Storm så är det ett hett tips!

Baka

En varm äppelkaka, kladdmuffins, kanelbullar eller en lyxig tårta kan förgylla vilken regnig dag som helst. Gillar barnen att baka så låt dom hjälpa till. Oavsett vilket så gillar dom flesta att äta upp resultatet.

Städa?

Det kanske inte låter så roligt, men om ni ändå haft i tankarna att göra om på barnens rum så är regniga dagar perfekt! Kanske måla om, köpa någon ny möbel eller städa bort alla leksaker som inte används längre?


Av: ·
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se