Semesterguide till Singapore!

"Singapore är perfekt för familjer som älskar shopping, nöjesparker samt sol och bad. Klimatet är tropiskt och det finns massor att hitta på för både stora och små. Sol och bad är bra för att vara i en storstad, även om det såklart inte kan mäta sig på långa väger med Thailand eller Karibien", berättar mamma Anita som precis kommit hem från familjens semester.

Vi ville åka någonstans tropiskt, men ändå till en storstad. En liten familj men med många viljor. Tillslut föll valet på Singapore, och det är vi nu i efterhand jätteglada över!


Singapore
Vi reste i februari och fick helt överraskande uppleva årets karnevalståg. Mäktigt! Det lär vara det största i Asien.

Singapore
Här arbetade en frisör mitt inne på leksaksavdelningen. Både sortiment och pris bland leksakerna var till stor belåtenhet för oss och barnen.

 

Shoppingutbudet


Det finns ett enormt utbud av shopping i alla prisklasser att välja mellan och det finns massor av köpcentrum och marknader runt om i staden.

 

I hjärtat av stan ligger Orchard Road  med lyx, shopping och folkmassor. Söker du  märkeskläder, skor eller väskor så är det här rätt plats.

Den som vill fynda rekommenderas att kontrollera priserna hemma före avresan, bara för att ha något att jämföra med. Allt är inte billigt, men klockor, kläder, skor, tyg är lätt att hitta till ett mycket bra pris.

Sim Lim Square, nära Bugis Street och är ansett att vara den mest etablerade IT-gallerian i Singapore. Det är ett sex våningar högt, där du garanterat kan hitta den elektroniska produkt du söker. Ett eldorado för alla teknik-nördar.

Glöm inte att besöka områden som Little India, Chinatown och Arab street. Det är här du hittar prisvärt boende, äter billigt och får uppleva lite av Singapores olika folkgrupper.

Här finns det också massor av små basarer som säljer tyg, korgar och mattor. Tyger är dock nummer ett  - siden och bomull i alla former.

Tips: Besök caféet ”Fika” på Arab Street , ett svenskinspirerat ställe som serverar pannkakor, chokladbollar, kladdkaka och kanelbullar.


Singapore
Hawker food

Var ligger Singapore?
Landet ligger i södra Asien, endast 13  mil norr om ekvatorn.

Klimatet
Klimatet är tropiskt. Det finns ingen utpräglad regnperiod men det regnar något mer under vintern.

Temperaturen ligger runt 26-30 grader under hela året.

 

Maten

Det finns all sorts mat och alla sorters prisklasser.

 

Boat Quay är en nyrenoverad del av ett gammalt hamnkvarter och har en lång rad barer och restauranger, både inne och ute. Här samlas många på kvällen, både på grund av maten och den härliga atmosfären vid vattnet.

Söker du billigare ställen att äta på, ska du söka upp de olika "Hawkerköken" (foodcourts). Billigt, bra och mycket, mycket gott!

Tips: Undvik de största food-courtsen, som finns inomhus. Ljudnivån och atmosfären är som en slamrig och rörig skolmatsal. Ingen mysighetsfaktor i sikte.

 

Staden

Renhet, ordning och reda kännetecknar Singapore.  Förbudsskyltar i varje hörn, men så glänser också staden. Lämna tuggummi hemma och spotta inte!

 

Det känns tryggt och säkert att vistas i här och kan gå fritt var som helst även på kvällen och natten utan bekymmer.

Transport
Buss eller tunnelbanan tar er smidigt och billigt genom staden, men kom ihåg att det är förbjudet att dricka och äta i tunnelbanan.

Taxi är enkelt att få tag på. Det är billigt och de kör på taxameter. I vissa områden under rusning och på natten är det extra avgift.


Singapore
Boat Quay

 

Singapore
Förbudsskyltar i varje hörn, men så glänser också staden.

Singapore
Ta med dig paraply, även till stranden. Helt plötsligt börjar det regna, för att efter en stund upphöra lika snabbt.

Singapore
Sentosa

Singapore
MegaZip Adventure Parkkan

 

Strandtips

Den som gillar att ligga på stranden bör åka till Sentosa.  Det är en ö som ligger ca 500 m söder om huvudön. Ni tar er enkelt dit med tåg eller linbana.

 

Sköna mjuka sandstränder, med gott om plats även för bollsporter. Det kostar inget att besöka stränderna.

 

Nöjen och sevärdheter

 

Tiger Sky Tower är Asiens högsta fristående observationstorn. Det är 110 meter högt och längst upp har man en fin utsikt över Sentosa och hela Singapore.

I Butterfly Park flyger det omkring över 15000 fjärilar där. De minsta är ca 2,5 cm stora och de största upp till 15 cm!

Underwater World är ett stort akvarium med ett par tusen olika fiskar och andra vattenlevande djur. De som vågar kan få chansen att dyka tillsammans med hajar eller gå ner i midjehögt vatten tillsammans med delfinerna.

I MegaZip Adventure Parkkan du ta fram högt över trädkronorna eller varför inte prova fritt-fall simulatorn.

Skyline Luge Sentosa är den första rodeln I sydasien. Hoppa på och du bestämmer själv genom ett unikt styr- och bromssystem hur fort eller sakta du vill åka.

Ride The Movies är en film-temapark, med 24 olika attraktioner från Universial studios, i bästa Hollywood stil. Skratt och skrik hörs från varje hörna. Det finns attraktioner som passar olika åldrar.

Singapore Zoo ligger med 30 min bilresa från centrum. Det är ett så kallat "öppet zoo" och en världsberömd zoologisk trädgård med 315 djurarter, av vilka cirka 60 är utrotningshotade.

Parken erbjuder också en spännande nattsafari. Du åker i ett öppen tåget som tar sig genom olika typer av miljöer,tropiska, regnskog, prärier mm. Det är fantastiskt att se djuren i aktivitet på natten.

Boendet

Vi bodde centralt, men ändå billigt på Bayview Hotel Singapore . Det rekommenderas. Rymliga rum, bra frukostbuffén och gångavstånd till mycket. Familjesviten vi bodde i var på ca 40 kvm och kostade ca 1900kr/dygn.

Ett plus är också pool och solterass på taket. Varje morgon åt vi frukost på hotellets trottoarserveringen, medan vi betraktade studenter på väg till skolan. Vårt hotell låg bara en bit ifrån en konsthögskola. Det var en upplevelse bara att titta på tonåringarnas klädsel!

Tips: Se till att du bokar hotell som inkluderar frukost och se upp med hotell där rummen är allt för små. Det är inte helt ovanligt att det endast finns en halv meter runt sängarna.

 

Resan dit och hem

Resan gick från Köpehamn till Singapore med en mellanlandning. Den totala flygtiden var ca 15 timmar och flygresan kostade ca 5.200kr per person.

 

 

Vad tyckte vi?

Vi är mycket nöjda med både shopping och nöjesparker och kan absolut tänka oss att åka hit igen!

 

Utbudet är så stort! Planera gärna innan vad ni helst vill göra, man hinner med mindre än man tror. Sol och bad är bra för att vara i en storstad, även om det såklart inte kan mäta sig på långa väger med Thailand eller Karibien.

Vi föredrog att promenera, även vid lite längre avstånd. Det finns mycket att titta på. Bl.a. så fick vi helt överraskande uppleva årets karnevalståg. Mäktigt! Det lär vara det största i Asien.

 » Relaterade artiklar
Williams dag hos Martha Stewart i New York
I USA vet alla vem hon är, kvinnan som underhåller miljontals TV-tittare med sina program om matlagning, inredning och trädgård. På semestern i New York fick svenske William 11 år vara med i Marthas TV-studio! Martha Stewart har tittare inte bara i USA utan i hela Brasilien, Australien och Europa. Det var kul att se hur det går till på en stor TV-
Vi åkte till Indien för att träffa vårt...
Barnsemesters redaktion: Många familjer i Sverige har ett eget fadderbarn i ett annat land. Det finns flera organisationer man kan vända sig till om man är intresserad. Familjen som skriver denna berättelse har fått ett fadderbarn genom Barnfonden. Mer information om Barnfonden finns på deras hemsida: www.barnfonden.se » Vi har följt Shridevi sedan
Pums cookingschool på Patong
Nu vi varit på thaimatlagningskurs och lagat en massa gott. Phad Thai, Gai Satays och Green lipstick. Att gå en thaimatlagningskurs är en mycket lättsam, rolig och lärorik utflykt som faktiskt passar barnfamiljer. 12 rätter skulle lagas, kul! Det är lagom om barnen är mellan 8-17 år ungefär, så att de kan hjälpa till och vara dela
Jul i New York - Kul för barnen
New York på julen är precis som i filmerna. Som när Meryl Streep och Robert De Niro möts under julruschen i Falling in Love, som i När Harry möte Sally, Woody Allens Hannah och hennes systrar och barnsuccén Ensam Hemma 2. Precis så. Fast ännu mer. Leksaksaffären FAO Schwarz är en lyxaffär, men det är kul att titta på all
Gudfastsson -dagbok - del 11
Del 11: Thailand (Bangkok) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 11. Vi kommer att sakna Thailand. Hemma igen! Nu har vi varit hemma i Sverige någon vecka men det blev inte tillfälle att skriva i Bangkok. Det är en väldigt stor stad och det blir inten
Gudfastsson-dagbok-del 6
Del 6: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 6. Svenskön Koh Lanta bjuder på vackra solnedgångar. Det var helt klart lite tidigt att ropa hej redan förra fredagen. Två läkarbesök och en vecka senare kan vi äntligen säga att vi &au
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
First Hotel Carlshamn och Kreativum » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på First Hotel Carlshamns familjepaket med &ou...
Sommarland Själland » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på boende i Sommarland Själlands familjestugor!...
Prison Island Västerås » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt måndag - torsdag. Erbjudandet gä...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Kryssning
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag. Så fungerar kryssning »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se