Annons
Varsågod, här är listan med...

De bästa shoppinggatorna i Köpenhamn

Köpenhamn är en rolig stad att shoppa i. De flesta svenska besökare dras till den långa gågatan Ströget, med varuhus och mängder av butiker. Men det kreativa, hippa och speciella utbudet hittar du inte där, då ska du göra avstickare till andra gator. Här tipsar vi om Köpenhamns bästa shoppinggator.

Shopping i Köpenhamn

Centrala Köpenhamn:

Centrala Köpenhamn är stadens äldsta kvarter med smala gator och gränder. Här är utbudet stort med klädbutiker i olika prisnivåer.

Strøget och Købmagergade
De två längsta affärsgatorna i Köpenhamn är Strøget och Købmagergade. Här finner du en mix av gatuartister och butiker med stora varumärken som Prada, Max Mara, Louis Vuitton, Cerutti, Mulberry, Chanel, Marlboro, Karen Millen, Hennes & Mauritz, Benetton, Diesel med flera. Här hittar du även Köpenhamns äldsta varuhus, Illum och Magasin. Vill du bort från myllret kan du ta en promenad på sidogatorna. 

Shopping i Köpenhamn

Kronprinsensgade och Silkegade
Halvvägs nerför Købmagergade hittar du den så kallade 'köpenhamnska modegatan'. Namnet syftar på alla de designers som trängs här, nästan vägg i vägg. Exempelvis Bruuns Bazaar, Flying A och Stig P, som har flera av de heta utländska märkena. Missa inte heller parallellgatan till Kronprinsensgade, Silkegade. Här kan du få Köpenhamns dyraste klippning hos Gun-Britt Coiffure, köpa dansskor, roliga tyllkjolar och läckra underkläder.

Adelgade, Grønnegade och Ny Østergade
Om du vid Kongens Nytorv tar en liten omväg bort från Strøget, kommer du till det charmiga Grønnegadekvarteret med korsvirkeshus omgjorda till exklusiva butiker. Här hittar du läckra skobutiker med ett helt annat utbud än hemma, kläder, juicebarer och annat trevligt.

Pilestræde, Antonigade och Kristen Bernikows Gade
Galleri K, ligger mitt i city bakom Illum. Här har populära danska designers, By Marlene Birger och DAY öppnat eleganta flagskeppsbutiker. Dock är det inte bara redan kända märken som präglar Galleri K. Amerikanska Urban Outfitters och underklädeshuset Agent Provocateur har öppnat sina första butiker i Norden här. Du hittar dessutom Adidas Originals, Replay, Designers Remix Collection och mycket mer.


Shopping i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Köpenhamn

Shoppa i Köpenhamn

Fotograf: Christian Alsing


Vill du ta med barnen till Tivoli, museum eller annat kul? Guide »

Österbro

Lång shoppinggata med tätt mellan butikerna. Poppis bland föräldralediga eftersom det finns bra caféer och man kan pausa vid Søerne.

Dag Hammarskjölds Allé och Østerbrogade
Längs Dag Hammarskjölds Allé och Østerbrogade finns det massor av spännande butiker, nya restauranger och kaféer. Men området inbjuder också till avkoppling. Här kan du och barnen njuta av en glass eller en kaffe vid Søerne, eller ta en promenad längs de spännande sidogatorna.

Willemoesgade
Mellan Østerbrogade och Strandboulevarden ligger Willemoesgade som med sina många träd, kullerstenar och eleganta fasader känns nästan parisisk. Gatan har en rad spännande affärer med bl.a ekologiska barnkläder, gamla svenska möbler, lyx-second hand och inte minst kläder för trendiga kvinnor. 

Classensgade
Gatan på Østerbro har länge varit bortglömd jämfört med gator som Nordre Frihavnsgade och Østerbrogade. På senare år har dock flera spännande butiker öppnats på gatan. Classensgade har butikermed designerskor och designermöbler, smycken och läckra kläder för både oss vuxna och för barn. Gemensamt för butikerna är att de satsar på märken som du inte hittar på andra ställen. Kul!

Nordre Frihavnsgade
Den långa Nordre Frihavnsgade har utvecklats till ett självständigt affärsstråk. Gatan präglas av modebutiker, delikatessbutiker, grönsakshandlare och osthandlare, antikvitetsaffärer och barnklädesbutiker. Om du är intresserad av retromöbler från 1950- och 1960-talet är Nordre Frihavnsgade rätt plats, framför allt den del av gatan som ligger längst bort från Østerbrogade. Här finns butiker med allt från blommigt engelskt porslin till gamla reklamskyltar och möbler ritade av världsberömda topparkitekter som Eames och Arne Jacobsen.

Fredriksberg

Frederiksberg är en stad i staden med eleganta alléer och lugna villakvarter, men Frederiksberg har också shopping.

Gammel Kongevej
på den eleganta Gammel Kongevej ligger de trevliga upplevelserna sida vid sida hela vägen från Søerne till Frederiksberg Rådhus. Ta god tid på dig att flanera förbi butiker med allt från designerkläder och roliga inredningsbutiker till barnkläder och smycken.    

Værnedamsvej
En mysig sidogata till Gl. Kongevej är Værnedamsvej. Som du kanske vet älskar danskarna ost, och här ligger flera delikatessbutiker som lockar med ost och korv, grönsaker, bakverk och andra läckerheter. På senare år har flera små klädbutiker börjat att blanda sig med delikatesserna. Kan du inte få nog av den franska atmosfären som finns här, kan du njuta av en lunch på Café Viggo på nr. 15. På äkta franskt manér är menyn skriven med krita på en liten tavla som du får till bordet. Restaurangen är känd för sin livliga atmosfär, och påminner om en fransk bistro.

Vesterbro

Köpenhamns gamla arbetarkvarter Vesterbro, är idag ett av Köpenhamns hetaste kvarter.

Istedgade
Om du vill köpa kläder som du kan vara säker på att ingen hemma har, är Istedgade rätt plats. Och har du en tonåring som gillar udda saker och udda människor, då måste ni hit och flanera. Strassen, som gatan kallas av danskarna, börjar vid Hovedbanegården (järnvägens centralstation) och slutar vid Enghave Plads. Men det är först en bit ner på gatan, vid Absalonsgade, som utbudet börjar. Här ligger små klädbutiker med egen design, ny dansk design och kläder från utländska nischdesigners, bredvid varandra. Du hittar  unika vintage-fynd, vackra klänningar, roliga skor och broscher, spännande accessoarer och mycket mer. Missa inte sidogatorna!

Vesterbrogade
Parallellt med Istedgade ligger Vesterbrogade, som sträcker sig ända från Rådhuspladsen till Roskildevej. Butikerna ligger lite mer utspridda här än på Istedgade, men om du beger dig till slutet av gatan, mot Roskildevej, hittar du flera små specialbutiker som är värda ett besök.  

 

Nørrebro

Nørrebro är multukulti, och ett måste för fashionitas.

Nørrebrogade
Nørrebros huvudstråk heter Nørrebrogade och här märker du tydligt att du befinner dig i Köpenhamns mest multikulturella stadsdel, med grönsakshandlare och sharwarmabarer sida vid sida. Vill du shoppa och gå på udda kaféer är Nørrebros charmiga sidogator ett måste. De fyra mest populära gatorna har mycket att se för designfreaks och ”fashionistas”.   

Elmegade
Den lilla gatan vindlar sig från stressiga och trafikerade Nørrebrogade till det surrande kafélivet på Sankt Hans Torv. De små butikerna är fulla av kreativa infall och kläderna har ett snitt och detaljer som du inte hittar var som helst. Elmegade är värt ett besök. Förutom klädbutiker erbjuder gatan en lång rad delis, sushi- och kaffebarer som får det att vattnas i munnen.

Guldbergsgade
Innan Elmegade slutar vid Sankt Hans Torv hittar du Guldbergsgade. Här finns flera fina design- och smyckesbutiker. Du kan ta en paus på ett av kaféerna på Sankt Hans Torv eller gå in och se en film på en av Köpenhamns mest populära biografer, Empire Bio.  

Ravnsborggade
En liten bit från Sankt Hans Torv ligger Ravnsborggade. Gatan är känd för sina antikvitetshandlare – allt från 1950-talsdesign till franska långbord, och de ordnar gärna leverans hem till din dörr. På senare år har antikvitetshandlarna fått sällskap av en rad eleganta klädbutiker. Gatan ligger parallellt med Søerne så passa på att avsluta shoppingturen med en lunch vid Søerne.    

Nansensgade
På andra sidan av Søerne ligger Nansensgade, en gata med atmosfär. Den ligger bara ett stenkast från Nørreport Station. Här håller de trendiga Köpenhamnsborna till. På senare år har gatan utvecklats till en attraktiv shoppinggata med en charmig mix av lokal ”hygge” (=danskt mys) och eleganta vin- och sushibarer.

Stora varuhus i och kring Köpenhamn

De stora varuhusen har öppet längre än övriga butiker. Så glid in på varhusen framåt kvällen.

ILLUM och Magasin du Nord i centrum
Mitt i Köpenhamn ligger två stora varuhus: ILLUM och Magasin du Nord. Idag har de samma ägare och därför i stort sett samma varuutbud, men ILLUM har bevarat den mondäna prägeln i inredning och atmosfär.

Fisketorvet Shoppingcenter
Fisketorvet är Köpenhamns första stora köpcenter. Det ligger vackert vid hamnen, strax utanför centrum. Centret har flera affärer och restauranger samt en multiplexbiograf.

Frederiksbergcentret
Frederiksberg ligger cirka 10 minuter med buss från Rådhuspladsen. Här ligger ett traditionellt köpcenter med olika butiker i flera plan, som säljer allt från kläder och skor till järnvaror och livsmedel.

Field's (stort!)
Tåg och metro går ända fram till dörren och Field's har em egen avfart från E20 till centrets 3 000 parkeringsplatser. På 115 000 km² fördelat på tre våningar hittar man 150 butiker på två av våningarna. En våning är reserverad för kaféer och restauranger, fitnesscenter och barnlekområde. Fields kräver en heldag.

Waterfront Shopping i Hellerup
100 meter från Strandvejen i före detta Tuborg Havn, där en ny fritidsbåtshamn byggs, ligger det nya Waterfront Shopping. Centret har 8 000 kvm butiksyta med en blandning av trendiga butiker och vardagens förnödenheter. Barer, kaféer, lekland, fitnesscenter och en helt fantastisk kanalmiljö. Du kan ta både bilen, bussen och tåget hit – ja, eller båt om du vill det!


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-22
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se