Annons
Det bästa av Västkusten

Sommarsemester i Halland

Campingsemester i Halland – salta bad, varma klippor, krabbfiske, öppna hav och tid för varandra. Men också skogens tystnad, cykelturer i naturen och fiske i någon av Hallands många sjöar.

Halland
Campinganläggningarna erbjuder mängder av spännande aktiviteter för barn i alla åldrar under högsäsongen. Hoppkuddarna och hoppborgarna är populära hos de mindre campinggästerna.

Halland
Mängder med lekplatser för lek och bus

Halland – Västkustens campingparadis

Halland är det perfekta området för dig som vill uppleva campinglivet med hela familjen. Oavsett om du har egen husvagn, husbil, tält, vill hyra stuga eller bo på vandrarhem så kan du boka in dig på en campingplats.

Det finns mängder av campinganläggningar att välja mellan, både längs kusten och i Hallands fantastiska inland mitt i den magiska naturen.

Campinganläggningarna erbjuder massor av spännande aktiviteter för barn i alla åldrar under högsäsongen. Barnklubbar, sommarpuls för tonåringar, äventyrsgolf, hoppborgar, skattjakter, disco, cirkusskola, clowner, kanotpaddling, kantarellplockning, tipspromenader och mycket mycket mer.

Läs mer och boka din plats på halland.se/camping »


Halland
Ta ett dopp i havet

Sommarparadis

Halland är ett riktigt sommarparadis och det är framför allt de fantastiska långgrunda sandstränderna som lockar så många om somrarna. De mest kända stränderna i Halland är Tylösand, Mellbystrand, Skrea Strand och Apelviken.

Flera cykel- och vandringsleder sträcker sig genom det avlånga Halland. Nytt för i år: den 6 juni invigs den nya Kattegattleden, den havsnära cykelleden mellan Göteborg och Helsingborg. Varför inte göra en dagstur på en sträcka längs leden? Vill du ha en riktig utmaning så cyklar du hela sträckan – 37 mil! Om du hellre vandrar sträcker sig Hallandsleden 36 mil genom den halländska skogs- och landsbygden.

Halland
Gekås – supershopping för hela familjen!

Halland
Utmana familj och vänner på äventyrsgolf

Halland
Den 6 juni 2015 invigs Kattegattleden – den havsnära cykelleden mellan Helsingborg och Göteborg.


Halland
550 insjöar och många härliga åar för kanotpaddling och fiske.


Halland
Plats för cykelkross och bmx


Halland
Är det inte dags för glass nu?

 

Det finns över 500 insjöar och många fina åar i Halland – perfekt för dig som vill paddla kanot eller fiska. Ett tips är att paddla i Härliga Hjörnered eller sjön Unnen eller fiska lax i Ätran eller Lagan, två populära laxfiskeåar. Är du sugen på att följa med ut på en spännande havsfisketur så kan du hoppa ombord t ex i Varbergs hamn.

Aktiviteter för alla åldrar

Förutom sol, bad, naturupplevelser och campinganläggningarnas aktiviteter finns det massor av annat kul att hitta på i Halland.

Lammsafari på Öströö Fårfarm, en gård mitt i den vackra bokskogen utanför Varberg, är en härlig familjeupplevelse och en eftermiddag med
sommarrodel på Hallandsås lockar många skratt och en del pirr i magen. Nytt för i år är att du också kan åka ziplina nerför Hallandsås – en hisnande upplevelse!

I Halmstad hittar du Halmstad Äventyrsland, Busfabriken och Arosfortet och i Varberg finns Brukets Lekland och Varbergs Fästning med Hallands Kulturhistoriska Museum där du kan besöka Bockstensmannen.

Och så har vi Gekås i Ullared såklart. Billig shopping, och kanske stöter du på Morgan & Ola-Conny!

Nöjesparken Liseberg ligger visserligen inte i Halland men är perfekt för en dagsutflykt och om du inte vill ta bilen kan du enkelt åka tåg till Göteborg.

Alla familjenöjen i Halland »

Evenemangen avlöser varandra...

Inne i städerna är pulsen hög under sommarsäsongen. Uteserveringarna fylls med glada semesterfirare, butikerna håller öppet extra länge och evenemangen avlöser varandra.

Missa inte årets familjeteater i Falkenberg ”Karlsson på taket”, sommarfarsen på Vallarna ”Bröllop i kikar’n” med Dag-Otto, Medeltidsdagarna på Varbergs Fästning eller Gullbrannafestivalen i Halmstad.

Game Masters – the Exhibition är årets stora utställning i Halmstad. Prova på över 100 datorspel, följ spelens historia och upplev spelvärlden med familjen, vänner och gamers.

Aktiva familjer ska inte missa Urban Summer i Kungsbacka med skimpark, skate, paddleboard, street culturen och mycket mer. På Hallifornia i Varberg kan du testa vatten-, street- och actionsporter eller dans, yoga och konst.

Stora artister som Billy Idol, Roxette, Carola, Magnus Uggla, Thomas Ledin, Måns Zelmerlöw, Ulf Lundell och många fler besök sommarstäderna.

Musik, teatrar, marknader, festivaler, sport och konst – i Halland finns något för alla åldrar! Evenemang i Halland »


Tips: Boka i god tid!

För många är Halland ett semesterparadis under sommarsäsongen. Ett tips är därför att boka sin campingtomt eller stuga i god tid innan säsongen sätter igång.

För dig som med kort varsel vill komma till Halland finns Ledigt Boende, en tjänst som hjälper dig att hitta lediga campingtomter, stugor och rum.

Gå in på www.halland.se/camping och läs mer om aktuella erbjudanden och vad som händer på campingplatserna i Halland. Här hittar du också kontaktuppgifter och information om de olika anläggningarna. Om du går med i Campingklubben så får du många förmånliga erbjudanden och tips för din semester i Halland.


Av: ·
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se