Vad kostar tågluffarkort, och vilka länder kan vi resa i?

Många av oss som idag har barn tågluffade när vi var unga. Det var en speciell känsla att åka oplanerat kors och tvärs i Europa. Vi har tittat närmare på hur man kan tågluffa med barn.


Man kan välja att tågluffa i ett enda land, eller att tågluffa i många länder.
Bilden: Barnen badar i Cascade de Veyrines i Auvergne, Frankrike.

Ska du tågluffa med barn behöver du planera resandet. Att komma till en stad mitt i natten och inte ha ett boende bokat är ingen hit när man reser med barn.

 

Vilka är fördelarna?

Det är miljövänligt! Och man sitter bekvämt och svalt, barnen kan röra på sig, ni kan äta, gå på toa, spela spel, rita, kramas, vila en stund och ni slipper trängas i bilen och vara rädda för att hamna i en seriekrock på autobahn.

Vilka är nackdelarna?

Man har ingen egen bil på orterna man besöker. Man reser med liten packning.

 

Här är länderna ni kan tågluffa i:

Interrailkorten (InterRail Global Pass) gäller i Storbritannien, Irland, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Spanien, Portugal, Italien, Slovenien, Turkiet, Italien, Grekland, Rumänien, Serbien-Montenegro, Makedonien och Bulgarien.

Om ni vill resa runt i flera länder

Då ska ni välja InterRail Global Pass. Inga zonindelningar, ni kan resa runt i många länder. Man kan välja om man vill betala för 1 klass eller 2 klass.

InterRail Global Pass finns i två varianter:

  • Res i hela Europa med ett kort som gäller alla dagar under en period om 15 dagar, 22 dagar eller en månad.
  • Res i hela Europa under 5 valfria resdagar inom 10 dagar eller 10 valfria resdagar inom 22 dagar.

InterRailkortet gäller inte i Sverige men du får 50% rabatt på återbetalningsbar resa genom Sverige om du reser med InterRail Global Pass.

Obs. Glöm inte att ta med dig ditt pass när du köper kortet.Mmmm...i franska byar har man alltid ett bageri med "croissants de chocolat", bröd och annat gott.
Foto: Jean-Claude Figenwald

 

Om ni väljer ett särskilt land

Med InterRail One Country Pass kan du resa i ett land. Du kan välja på 3, 4, 6 eller 8 resdagar inom en månad.

Väljer du exempelvis Frankrike kan du stanna i Paris några dagar, bada på Franska Rivieran så länge ni har lust och visa barnen Provence på vägen hem. Mysigt!

Vill man åka extra bekvämt kan man köpa tågluffarkort i 1:a klass.

Vad kostar en tågluff med barn?

InterRail Global Pass
Kortet finns för 5, 10, 15, 22 dagar samt 1 månad. Det kostar mellan 2435-5705 kr/vuxen, 1625-3805 kr/ungdom och 1260-2895 kr/barn i 2 klass.

Fler priser finns på Sj.se »

Var köper man tågluffarkort?

Du kan köpa kortet max tre månader innan ni ska sticka ut på tågluffen. Du kan köpa i SJs resebutiker eller ringa SJ på telefon 0771-75 75 75 och beställa korten. Sj.se »

 


På sommaren när många reser är det bra att boka plats på tågen i god tid. En del tåg har obligatorisk platsbokning.

 

Tips från Barnsemester.se!

Packa minimalt när ni ska tågluffa. Låt alla i familjen, både barn och vuxna, bära och ta ansvar för en ryggsäck var. Det funkar!

Har du ett barn under 6 år = ta med sittvagn, även om du tycker att barnet är för stort för att köras i en vagn. Det kommer att rädda er många gånger, när ni väntar, när ni har grejer att bära, när barnet är trött i benen, när ni vill sitta på en uteservering en sen kväll och barnet vill vila.

På sommaren när många reser är det bra att boka plats på tågen i god tid, speciellt på de tåg som har obligatorisk platsbokning, tänk på det. Fråga SJ hur det går till.

Om att tågluffa i Sverige »
Om att åka biltåg ut i Europa »

 

Tågluffartips!

Ylva och Jonas från Alingsås var ute i 26 dagar med sina barn som då var 6 år och 8 år. Här får du familjens bästa tågluffartips! Deras bästa tips »

Har du tågluffat med barn och kan tänka dig att dela med dig av tips? Maila till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ha det så roligt på tågluffen!

 » Relaterade artiklar
Bilsemester
Oavsett om du ska göra en kortare utflykt med barn i bilen eller planera en längre bilsemester så finns det ett par saker du bör tänka på. Här har vi samlat tips och information som gör bilresan både säkrare och roligare!
EU-pass för hundar
Numera finns det egna EU-pass till vovvarna! Men att resa med hund kräver en del planering. Ska man utanför Sveriges gränser gäller det att vara ute i god tid med vaccinationer och hålla reda på vilka krav som ställs i andra länder och vid hemkomsten. Med eget pass kan lilla Sally följa med på semestern inom EU. I passet finns infor
Småprat med barnfamiljer i Turkiet
Barnsemester.se åkte till Alanya i Turkiet och pratade med semestrande barnfamiljer. Isabel 10 år och Joel 7 år har åkt till Turkiet med sin mamma. Läs » Familjerna från Tyringe Vi bokade sommarresan redan i oktober Läs mer » Familjen från Stockholm Det är lite sorgligt att åka ifrån min nya kompis Läs mer &
Åland
Öar är lite speciella, var och en på sitt sätt. Fler soltimmar, annorlunda natur, vattnet inpå knuten mm. Vad är då speciellt med Åland? Barnsemester åkte dit för att se efter! Hur kommer vi till Åland | Var kan vi bo? | Vad kan vi göra? | Vad finns det som roar barn? | Bästa stränderna Hur kommer vi till Åland?
Bilsemester i Polen
I Polen är standarden på vägnätet ganska blandad. Många av de mindre vägarna har fortfarande ganska låg standard, men det finns ett par motorvägar. Många barnfamiljer väljer bilen när de ska på semester i Europa. Bilbarnstolar Det är obligatoriskt att använda bilbarnstolar för barn under 12 eller 150 cm. De må
Allt du behöver veta inför besöket på...
Disneyland Resort Paris är Europas största turistdestination. Men hur tar en barnfamilj i Sverige sig dit på bästa sätt, var kan man bo bra och vad kan man passa på att se när man ändå är i Paris? Barnsemester guidar dig rätt! Disneyland Park har över 50 attraktioner på 5 temaområden. Det är bra om ni har två da
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Mälarhusens stugby » Med Barnsemesterkortet får ni 50% rabatt på minigolf för hela familjen!
Upzone Åhus » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Dalskärs Camping » Med Barnsemesterkortet får campingens gäster flera förmåner! Bo 7 nätter...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se