Testfamilj Kungsberget
Annons

Vi blev Barnsemesters testfamilj till Kungsberget

"Vi har haft sådan fantastisk tur att bli utvalda som testfamilj för Kungsbergets skidort och deras helt nybyggda Ski Lodge. Vi åkte dit redan första veckan i januari . Finns det verkligen snö undrade vi? Hemma i Gustavsberg regnade det när vi startade :-)"

Familjen Själander från Stockholm har fyra barn, 3, 6, 8 och 12 år gamla. De stora barnen har åkt skidor förr men för minstingen var det premiär!

Testfamilj Kungsberget

Testfamilj Kungsberget
Kungsbergets Ski Lodge ligger bara två timmar från Stockholm. Perfekt när man har fyra barn!

Eftersom vistelsen som vi vann var antingen torsdag - söndag eller söndag - torsdag (och det är just sådan paket som erbjuds på Ski Lodgen) så bokade vi en extra natt för vi vill vara på plats och kunna börja åka redan på morgonen.

Så redan på onsdag eftermiddag anlände vi till Kungsbergets Ski Lodge. Kan säga på en gång att Kungsberget gör mycket reklam för sin närhet till Stockholm och vi instämmer helt. Efter 2 timmar är man framme och det är kanon med den korta bilfärden när man har 4 barn bak i bilen och den yngsta är 3 år gammal.

Åre och Sälen i all ära men Kungsberget vinner vad det gäller närheten (åtminstone för oss som kör från Stockholm). Väl framme möttes vi av en supermysig reception och After Ski med massa enorma skinnfåtöljer med härliga päls- och skinnfällar.

Testfamilj Kungsberget
After Ski med massa enorma skinnfåtöljer med härliga päls- och skinnfällar.

Folk satt överallt - föräldrar med lite starkare drycker och barnen med varm choklad. Enorm brasa/ kamin brann och man kände sig väldigt välkommen.

Vi gick upp till vårt rum 203. I bokningen blev vi tillfrågade om vi vill ha utsikt över backen och om vi ville bo på samma våning som restaurang. Vi tackade JA och det var 2 utmärkta val vi gjorde med tanke på vår stora barnfamilj.

Utsikten var magnifik. Man kunde följa barnens skidframsteg genom fönstret för att Lodgen ligger precis mitt i backen! Att kunna ta sig till restaurangen på endast 2 minuter var också ett stort plus.

Rummet var helt underbart - ett vardagsrum med kokvrå och 3 (!!!) sovrum med en dubbelsäng åt mamma och pappa och 2 våningssängar åt barnen. Stor platt-TV i vardagsrummet, mysig inredning i mörka mustiga färger, en enorm soffa, ljusstakar, ett par gamla skidor på väggen som inredningsdetalj.

Testfamilj Kungsberget
När man bor på Ski Lodgen får barnen delta i både skattjakt och skidtävling.

Testfamilj Kungsberget
Barnen deltog i skidtävlingen där alla fick diplom.

Testfamilj Kungsberget
Rummet var helt underbart - ett vardagsrum med kokvrå och 3 (!!!) sovrum.

Testfamilj Kungsberget
Vårt rum hade både utsikt över backen!

Testfamilj Kungsberget
Våra äldsta söner har åkt en del och åkte i alla backar.

På torsdag morgon gick vi till skiduthyrningen och fick hjälp av självaste chefen som var väldigt trevlig och skojig. När all utrustning blev klar började vi åka. Våra äldsta söner är 6, 8 och 12 år gamla och har åkt en del. Så de klarade sig på egen hand och åkte i alla backar utan problem.

För vår yngsta var det allra första gången och då var det perfekt att få starta i den lilla barnbacken med knapplift. Vi satte honom i skidskola för 3-åringar men tyvärr så totalt vägrade han och ville inte ens ta på sig deras gröna skidskoleväst.

Men efter 4 dagar i den lilla backen gjorde han stora framsteg med mamma och pappa och är på god väg till att bli lika duktig som sina storebröder.

 

Summering och tips!

 

 • Rummen
  Helt underbara, stora nog för 6 personer, ett stort plus för kokvrådär man kan koka té, kaffe, laga egen mat, vila med minstingen medan den andra föräldern åker i backen.
 • Skidbackar
  Perfekt ställe om man har barn i olika åldrar och som åker på olika nivåer. Det finns alla från Mycket enkla backar till branta och avancerade.
 • Skiduthyrning
  Kom gärna i god tid, så tidigt som möjligt. Det är mycket folk som hyr sina skidor och det blir lätt långa köer. Särskilt när bussarna ankommer vid 10-tiden på morgonen.

  Tips: Man kan förboka sin skidutrustning. Då är det bara att hämta.

 • Maten/restaurangen
  Vi ville lyxa till det lite och maximera vår skidåkning. Därför bokade vi halvpension till vår vistelse - 200:-/dag för vuxna och 100:-/dag för barn. Vet inte riktigt om det var prisvärt för det blev ju en hel del pengar. Maten var inte så varierande. Tyvärr.

  Man fick välja från en särskild meny och för barn var det just 4 rätter (och några flera för vuxna) som gällde. Så det blev hamburgare eller korv 4 kvällar. Ingen dricka ingick. Och första kvällen fick vi vänta på maten i över en timme.

  Nästa gång kommer jag handla i en liten livsbutik som finns på skidorten och laga egna middagar istället.

 • Barnaktiviteter
  Det finns en hel del barnaktiviteter som skidskola, skattjakt och skidskola. Dem båda sistnämnda aktiviteter ingår om man bor på Ski Lodgen.

  Skattjakten går till så att man får åka en släde med Kungsbergets maskot och leta efter skatten. I Skidtävlingen får alla barn fina priser och diplom efter genomförd bana. Kul!

  Tips: Förboka skidskolan och barnaktiviteter. De tog slut fort!

 • Ta med badkläderna
  Parkbadets äventyrsbad i Sandviken ingår om man bor på Ski Lodge.


Vi är otroligt nöjda med vår weekend och rekommenderar varmt Kungsberget och deras Ski Lodge för alla barnfamiljer som vill boka sin skidsemester!

 

Länkar

 Av: · · Senast uppdaterad 2020-02-03
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se