Testfamilj Tivoli i Köpenhamn
Annons

Vi var testfamilj på Tivoli en härlig sommardag!

En av sommarens varmaste dagar samlades vi på Malmö central för att ta tåget till Köpenhamn och Tivoli. Gänget bestod av nio personer, fem vuxna och fyra barn i åldrarna en månad, två år och fyra år.

Testfamilj Tivoli
Tivoli lockar fram barnasinnet hos alla!

Det var smidigt att ta tåget in, även om det är mycket folk på tåget så har ju barnvagnsekipage ett ställe att stå och sitta på.
Väl framme var det bara att ta sig tvärs över gatan, ställa sig i kö och så var vi på plats!

Vi började vår Tivolidag med att äta vår medhavda matsäck, det gjorde vi på en av områdets många trevliga platser som man kan slå sig ner på. När maten var slut och vi alla var mätta så ”gjorde vi Tivoli” Oj, vad vi åkte!


Testfamilj Tivoli
Drakbåtarna var roliga! Här bumpade vi i varandra och busade en god stund.

Testfamilj Tivoli
Köerna var helt ok. Här byggs förväntningarna upp!

 

Lite köande bygger upp förväntningarna!

Det var helg och det var fint väder, ändå upplevde vi köerna som acceptabla, lite väntan är aldrig fel, det bygger upp förväntningarna! Vi hade turpass till alla, så vi slapp att fundera på vad attraktionerna kostade. Alla kunde åka så mycket de ville – en härlig känsla!

 

Trots att barnen var ganska små, upplevde vi att det fanns mycket som de kunde göra. Flera av de attraktioner som är för mindre barn, rymmer även en vuxenrumpa utan att man för den skull behöver pressa eller vika sig dubbel. Perfekt, för då vågar barnen mer och man får många tillfällen att skratta och tjuta tillsammans!

Som tex i tempeltornet – kul att man får dra sig upp för egen maskin och sen släppa för att susa ner! Denna gillades! Drakbåtarna var också roliga, där kunde vi åka alla samtidigt och busa och bumpa i varandra.

För våra barn var ”Den flygande kofferten” mest lite roliga figurer att titta på, de känner inte till HC Andersens sagor som hela attraktionen var uppbyggd kring.

Vi hoppade över attraktioner som Karavanen (liten berg-och-dalbana) eftersom det är i vårt tycke, lite för kraftiga ryck för så små barn som vi hade med oss. Det fanns mycket nog för dem i alla fall.


Testfamilj Tivoli
Även om det går runt i stillsam fart, känns det tryggt att ha med pappa på åkturen.

Testfamilj Tivoli
Även de minsta hade turpass, vad härligt att kunna säga -Åk så mycket du vill!

 

Testfamilj Tivoli
Djurkarusellen kan man åka om och om igen. Att åka på en häst är ju något helt annat än en giraff.

Testfamilj Tivoli
Det finns många måsten på Tivoli. Ett av dem är kanderade äpplen!

 

Även vi vuxna fick skrika och tjuta!

Även vi vuxna fick vårt behov av skrik och tjut tillgodosett. Vi bangade dock för släng-gungorna som numera är galet högt uppe och heter ”snurretoppen”. Vi  tyckte även att ”Vertigo” verkade för läskig, det räckte med att höra tjuten därifrån...
Däremot blev det många turer med Draken, Demonen och Monsunen med flera. Köerna fungerade fint som återhämtningstid...

 

Efter allt åkande gjorde sig hungern påmind igen, så vi slog oss ner på Bazar Kaféen. Detta blev dagens tråkiga upplevelse. Borden var inte överdrivet fräscha, och när vi sen beställde nio hamburgare fick vi dem framslängda i en hög på disken, invirade i papper men utan bricka, bestick eller någonting att äta på! Vi bad att få vars ett av de pappersfat som de serverade korv på, men fick till svar att – De är till korven, de kan vi inte dela ut gratis hur som helst! GRATIS??? Vi hade just köpt hamburgare med dricka till nio personer, det var INTE gratis. Vi löste det genom att klä in hela bordet i serveringens servetter...
Mycket dricka i magen gör att toan måste besökas, de var fräscha trots att vi nu kommit en bra bit in på eftermiddagen.

 

Vad fort tiden gick!
Den gör ju det när man har roligt!

Tivolibesöket avrundades med lite lugnare attraktioner som pilbåge, skytte och pilkastning för att sedan avslutas med stora glassar, kanderade äpplen och andra ”måsten”.
När vi till slut lämnade Tivoli, hade det redan börjat skymma och Tivolis fina belysning började tändas upp. Men vi orkade inte stanna kvar för att beundra den. Det får bli en annan gång när barnen har blivit lite äldre.

 

Det var ett trött, men mycket nöjt  gäng som efter nio timmar i Köpenhamn åter stod på Malmö Centralstation. Vi gav varandra löfte om att ett besök på Tivoli skulle bli en sommartradition för oss!

 

Tips:

  • Ta med egen mat och dryck som räcker till ett fikatillfälle.
  • Starta besöket med att äta den medhavda matsäcken.
  • Köp turpass, värt pengarna att kunna ”bjuda” på åk efter åk.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se