Annons

Falkenberg

Falkenberg är en rogivande ort med gott om utflyktsmål. Här finns Sveriges billigaste shopping och en av Västkustens ljuvligaste stränder: Skrea strand.

1400-talsstaden Falkenberg med stora delar av den gamla stadskärnan bevarad är en riktig Västkustspärla. Torghandeln är alltid livlig och du kan vara säker på att hitta riktiga fynd till en billig peng. Under sommaren lever staden upp med festivaler, kulturevenemang, mat och dryck.

Pulsådern i området är vattendraget Ätran som ringlar sig från Gunnarp i öster till Falkenberg i väster. Vattensystemet är perfekt för kanotpaddling, och erbjuder faktiskt ett av Sveriges bästa laxfisken med en egenreproducerande laxstam. Förutom insjöarna finns förstås havet nära med gott om fina stränder att upptäcka. Mest känd är underbara Skrea Strand som kan konkurrera med de finaste stränderna runt Medelhavet.

Om det mot förmodan skulle regna någon dag är det många som åker till lågprisvaruhuset Ge-Kås i Ullared, strax bortom Falkenberg. Varuhuset är Sveriges mest besökta resmål med över 3 miljoner besökare varje år! Här kan man lätt tillbringa en heldag (om man gillar att shoppa).

Läs mer: Allt familjkul i Halland »


Senast uppdaterad 2014-09-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se