Annons

Smögen och Kungshamn

Det här är två fina gamla fiskelägen: Smögen och Kungshamn. De är hela Västkusten i miniatyr, skulle man kunna säga. Här finns röda fiskebodar, färska räkor och den där rätta sommarkänslan.

I reservaten Ramsvikslandet och Bua Hed kan du uppleva allt det som är så unikt för Västkusten, både vad gäller djur och natur.

Här finns också den unika djurparken för utrotningshotade djur, Nordens Ark. Åk dit med barnen! Där tar de hand om och föder upp ett femtiotal arter, bl a snöleopard, röd panda och Przewalskis häst. Kronprinsessan Viktoria är parkens beskyddare.

Kungshamn, och framför allt Smögen är känt för sitt nöjesliv. Här finns massor av restauranger och barer och det går utmärkt för oss barnfamiljer att glida in i den kontinentala stämningen. Det riktiga partygunget börjar bra mycket senare. Många går direkt från stranden till någon uteservering för att svalka sig med en öl på After Beach. Och efter en god middag finns alla möjligheter att låta sig underhållas. Ofta är det någon av Sveriges absolut bästa artister som står på scenen.

På dagarna är det sol, bad, båt och shopping som gäller. Vid Smögenbryggan med de små mysiga butikerna, trängs det alltid massor av segelbåtar. Många semesterfirare gör alltid ett stopp här bara för att njuta av den mycket speciella ”smögenatmosfären”.

Läs mer: Familjkul i Bohuslän »


Senast uppdaterad 2014-09-22
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se