Var övernattar barnfamiljer billigt och bra i Stockholm?

Till Stockholm kan man åka med barn året runt. Det är mysigt att shoppa, fika på caféer och visa barnen det ena museet efter det andra. Hotell för affärsfolk finns det förstås gott om, men var bor man billigt och bra med barn?

Vandrarhem i Stockholm
Entrén ser kanske inte mycket ut för världen men den är funktionell för alla, även funktionshindrade.

Barnsemesters testfamilj har provat att bo på ”designvandrarhem”


Stockholm har fått ett nytt vandrarhem. Det ligger på Gärdet, drivs av Svenska Turistföreningen och det profileras som designvandrarhem. Vi åkte dit och testade!

Våningssängar = no, no!
Furumöbler, våningssängar och dukar på borden är vanliga på vandrarhem, men inte här. Designvandrarhemmet följer en svensk inredningstradition men klassikerna är moderniserade i vitt, rött och svart, exempelvis klassiska svenska pinnstolar och kökssoffor med fårskinn.


Billiga sovplatser i Stockholm
Vi testade familjerummen.
Oj, riktiga hotellsängar på ett vandrarhem? Hotellsängarna till föräldrarna och bäddsoffan med tjocka madrasser till barnen blev en mycket positiv överraskning för testfamiljens alla medlemmar! Resesängar för små barn finns, men kostar 100 kr/natt att hyra.

Familjerummen: Att designhotellet har satsat på resårsängar istället för våningssängar, som annars är vanliga på vandrarhem, var en positiv överraskning.

Efter långa dagar i stan var både ryggar, ben och barn trötta. Det var ljuvligt att få sova gott! Familjerummen ligger i fastigheten bredvid, med ingång från andra hållet.

Familjerummen har en dubbelsäng till föräldrarna och en bäddsoffa till barnen med tjocka madrasser och mycket bra komfort. Rummen har även vita nykaklade badrum. Några rum har minipentry och matbord.

Plus: Hotellkänsla inne i rummen. Sköna sängar, täcken och kuddar. Rymliga och fräscha rum, allt är nytt.

Minus: Det saknas klädförvaring, krokar och galgar. Man får ha kläderna kvar i resväskorna. Rummen ligger en halvtrappa ner, men man vänjer sig snabbt.


Bo billigt i Stockholm
Några rum har minipentry.
Ett familjerum med minipentry och matplats kostar 70 kr extra. Kyl, spisplattor och diskho finns, men tyvärr ingen microugn.


Bo billigt i Stockholm
Barnen gillade frukostbuffén och det fanns barnmatstolar och haklappar till de yngsta.

Frukostrummet: Några rum har minipentry men de flesta köper biljett till frukostbuffén. Buffén är inte överdådig som på ett hotell, men tillräcklig. Det serveras skinka, korv, ost, frallor, bröd, yoghurt, musli, frukt och bär, kaffe och te. Matsalen är snygg och lagom stor för att kännas hemtrevlig. På väggen visas morgonprogram från en flatscreen-tv.
Plus: God och nyttig frukost i lugnt och skönt frukostrum.
Minus: Nej, allt var genomtänkt och bra. Men visst, några trevliga fraser till barnen från frukostvärdinnorna hade gjort mycket för mysfaktorn och helhetsintrycket.

Ingår i priset: Lakan och handdukar ingår i priset och alla rum har resårsäng, toalett, dusch och TV (inte en självklarhet på alla vandrarhem).

Läget: Designvandrarhemmet ligger på Sandhamnsgatan 59 på Gärdet, ungefär 300 meter från Filmhuset. Se på karta »

Bra att veta: Buss nr 1, 72 och 76 stannar 150 meter från vandrarhemmet. Kampementsbadet, ett litet enkelt utomhusbad med pool, ligger mitt emot och är öppet sommartid.

Vad kostar ett familjerum? Ett familjerum med minipentry med matplats, dubbelsäng till föräldrarna, bäddsoffa till barnen och badrum med dusch och wc kostar 980 kr/natt. Liknande rum utan minipentry och matplats kostar 910 kr/natt. Är man medlem i STF får man rabatt, 50 kr/vuxen och 25 kr/barn 5-15 år.

 » Relaterade artiklar
Charterbolagens familjehotell
Fina och oftast stora poolområden med separat barndel eller banpool är en gemensam nämnare för charterarrangörernas familjehotell. Men sedan skiljer sig koncepten åt en del. Vi har jämfört de olika koncepten mot varandra. Du har väl inte missat att du enkelt och smidigt kan söka efter hotell och charterresor som passar just dina önskem&ar
Vi testade lyxcamping i Italien
Testfamiljen Nordlund-Birgersson Barnsemester.se skickade iväg fembarnsfamiljen Nordlund-Birgersson på en utmaning: att campa med fem barn mellan 8 mån-12 år. Det var mamma Linn, pappa Anders, barnen Beatrice 12 år, Neo 6 år, Ronja 5 år, Juni 3 år och Milo 8 månader. Hur gick det? Neråt södra Europa finns gigantiska campingpla
Budgetsemester: Tips för en billigare... Budgetsemester: Tips för en billigare...
Snart semester och ganska tomt i plånboken? Lugn, det finns billiga semesternöjen också! Vi har massor av tips för en billig semester med familjen. Att planera, informera sig och låna är nyckelorden för en lyckad budgetsemester. Håll exempelvis utkik på de hotellkedjors och campingsplatsers hemsidor och sociala medier - ibland kör de kamp Läs mer »
Vi vann ett tandemskärmflyg!
Tusentals barnfamiljer över hela landet vinner resor, saker och upplevelser i Barnsemesters tävlingar. Varje vecka läggs nya tävlingar ut. Här kommer en hälsning från en vinnarfamilj! - Wow, det var häftigt! Nu när jag står på marken igen mår jag lite illa. Men det var det värt, säger Fredrik som vann och fick flyga tande
Testpatrullen provar lekland
Sverige får allt fler inomhuslekplatser Föreställ dig att du är 6 år. Framför dig ser du ett gigantiskt rum med färgglada rutschkanor, bollhav, klätterställningar och annat kul. Grinden öppnas, det pirrar i magen och mamma har lovat att du ska få leka här så länge du orkar, wow! Tips på lekland runt om i Sverige &r
Safari Camp med barnbarnen
Eva och Anders från Göteborg är farmor och farfar, och de ger hellre roliga upplevelser till sina barnbarn än dyra leksaker och kläder. Varje sommar åker de på små äventyr tillsammans, och i år valde de Safari Camp på Kolmården. Konsten att att mata en struts: De har inga tänder att bita med, men de är rädda av si
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Boda Borg i Oxelösund » Med Barnsemesterkortet får du gå 4 betala för 3 i sommar! Erbjudandet gäller...
EkoLeko » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på hela din beställning! ...
Leklandet Visingsö » Med Barnsemesterkortet får alla barn som köper åkpass en glass! Samt 10% rabatt...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se