Kungsbygget och Vallåsen, Våxtorp

Sveriges sydligaste vintersportort ligger vid Hallandåsen. På nordsluttningen, bara 110 km från Köpenhamn, 70 km från Helsingborg och 50 km från Halmstad, ligger Kungsbygget och Vallåsen.

Tack vara ett effektivt konstsnösystem med snökanoner i nästan alla backarna finns här snö när resten av södra Sverige fortfarande är grönt. Dessutom är de flesta nedfarter även belysta, och inbjuder vissa dagar till kvällsöppet och härlig midnattsåkning.


Skidåkning

Här finns något för alla, både för er som har åkt lite tidigare, och för er som står på ett par skidor för första gången.

Barnens Kungsbygget och Vallåsen

Kungsbygget - Anläggningen är särskilt barn och nybörjarvänlig. Här finns lite kortare enklare backar för de små, samt möjlighet att åka skridsko om man tröttnar på skidorna. Alla barn under sju år med hjälm åker gratis i liftarna.

Vallåsen- I Vallåsens sportshop erbjuds ett barnpaket (skidor + pjäxor) som man kan byta till större storlek mot en rimlig summa inom 12 månader. Vallåsen har även skidskola.


Kungsbygget (6 nedfarter)

 

Gröna pister 2 st
Blåa pister 2 st
Röda pister 1 st
Svarta pister 1 st
Liftar 3 st

Service

Restauranger, skiduthyrning, sportshop, skidskola, samt barnområden. Både camping, stuguthyrning och hotell finns i närheten.

Läs mer om Kungsbygget: www.sydalpin.se
Läs mer om Vallåsen: www.vallasen.se


Vallåsen (9 nedfarter)

 

Gröna pister 3 st
Blå pister 5 st
Röda pister 1 st
Park 1 st
Liftar 5 st

Tyck till! - Betyg och kommentarer

Har du varit på Kungsbygget och Vallåsen? Andra familjer vill veta vad du och dina barn tyckte! Skriv och berätta, berätta vad barnen tyckte, tipsa om boende i närheten osv.Skriv en kommentar eller läs vad andra har skrivit »

 » Praktiska råd: Snötips
Tålamod, ett leende och en ryggsäck. Att ta med ut i snön »
 » Relaterade artiklar
Svenska skidorter favoriter hos de...
Danskar älskar att åka skidor med sina barn - men de har inga berg de stackarna. I en undersökning på nätet (nästan 10.000 deltog) har danska Morgenavisen Jyllands-Postens läsare listat 50 av värdens bästa och mest kända skidorter. Här presenterar vi poängen i kategorin Bäst för barnfamiljer . I toppen är de skidorter
Sportlov på fjällstation, aktiviteter
Barnsemester.se provar fjällstation nära Åre Storulvån är en fjällstation mitt ute i vildmarken, några mil utanför Åre. Barnsemester reste dit för att testa deras sportlovsarrangemang, och för att prata med barnfamiljer som var där för några dagars lek och mys i vitt vinterlandskap. Den här mamman åker lill
Tips när du ska ut i snön med små barn
Av: Anne-Vibeke Isaksen Det finns nästan ingen härligare syn än ungar som leker i snön. Det är otroligt vilken glädje detta vita puder kan generera. Några enkla och praktiska råd kan göra upplevelsen ännu lite bättre. Kläderna En overall är oftast den bästa klädseln för de minsta. Större barn kan anv&aum
Tips för en billigare skidsemester
En familj som vill ha en veckas semester i vinter har nytta av att jämföra resmål, vecka och färdsätt. Här är några tips som kan göra skidresan billigare. De två faktorer som påverkar priset mest är var man vill åka, och när man vill åka. Bara genom att välja julen i stället för sportlovet för f Läs mer »
Jul i New York - Julstämning
En fantastisk sak med New York är att det alltid finns shower och konserter med stora artister, varje vecka. Surfa runt och se vad som bjuds! Vilken julshow! Den är spektakulär, och därför heter den Christmas Spectacular . Se du dansarna längs bildens nederkant? Det är de världsberömda Rockettes! Julshower Den mest folkkära och spektakul&au
Skidåkning i de franska Alperna
Det som kännetecknar de franska Alperna är bra mat, kultur, uteställen, after ski och den stora variationen av skidområden. Skidsäsongen startar vanligtvis strax före julhelgen och avslutas i slutet av april, men på vissa skidorter kan man åka skidor året runt! De franska Alperna lockar varje år mängder av turister till sina drygt 100
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Söderhällgården » Med Barnsemesterkortet får två barn per betalande vuxen fri entré!
Valfjället » Med Barnsemesterkortet får alla barn som deltar i skidskola en mjukisälg! ...
Presenter.se » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på hela sortimentet, inklusive upplevelser p&a...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Kryssning
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag. Så fungerar kryssning »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se