Våxtorp, Vallåsen och Kungsbygget
Annons

Kungsbygget och Vallåsen, Våxtorp

Sveriges sydligaste vintersportort ligger vid Hallandåsen. På nordsluttningen, bara 110 km från Köpenhamn, 70 km från Helsingborg och 50 km från Halmstad, ligger Kungsbygget och Vallåsen.

Tack vara ett effektivt konstsnösystem med snökanoner i nästan alla backarna finns här snö när resten av södra Sverige fortfarande är grönt. Dessutom är de flesta nedfarter även belysta, och inbjuder vissa dagar till kvällsöppet och härlig midnattsåkning.


Skidåkning

Här finns något för alla, både för er som har åkt lite tidigare, och för er som står på ett par skidor för första gången.

Barnens Kungsbygget och Vallåsen

Kungsbygget - Anläggningen är särskilt barn och nybörjarvänlig. Här finns lite kortare enklare backar för de små, samt möjlighet att åka skridsko om man tröttnar på skidorna. Alla barn under sju år med hjälm åker gratis i liftarna.

Vallåsen- I Vallåsens sportshop erbjuds ett barnpaket (skidor + pjäxor) som man kan byta till större storlek mot en rimlig summa inom 12 månader. Vallåsen har även skidskola.


Kungsbygget (6 nedfarter)

 

Gröna pister 2 st
Blåa pister 2 st
Röda pister 1 st
Svarta pister 1 st
Liftar 3 st

Service

Restauranger, skiduthyrning, sportshop, skidskola, samt barnområden. Både camping, stuguthyrning och hotell finns i närheten.

Läs mer om Kungsbygget: www.sydalpin.se
Läs mer om Vallåsen: www.vallasen.se


Vallåsen (9 nedfarter)

 

Gröna pister 3 st
Blå pister 5 st
Röda pister 1 st
Park 1 st
Liftar 5 st

Tyck till! - Betyg och kommentarer

Har du varit på Kungsbygget och Vallåsen? Andra familjer vill veta vad du och dina barn tyckte! Skriv och berätta, berätta vad barnen tyckte, tipsa om boende i närheten osv.Skriv en kommentar eller läs vad andra har skrivit »


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-12
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se