Testfamiljen Nordlund-Birgersson


- Vi fick testa lyxcamping i Italien

Barnsemester.se skickade iväg fembarnsfamiljen Nordlund-Birgersson på en utmaning: att campa med fem barn mellan 8 mån-12 år. Det var mamma Linn, pappa Anders, barnen Beatrice 12 år, Neo 6 år, Ronja 5 år, Juni 3 år och Milo 8 månader. Hur gick det?

Eurocamp i Italien
Neråt södra Europa finns gigantiska campingplatser där man kan bo i villavagnar, så kallad "lyxcamping". Hur funkar det och vad kan man göra där? Vi skickade dit en testfamilj!

Familjen testade:
Camping Marina di Venezia

 

Var? Punta Sabioni (nära Venedig) i norra Italien

Boende? Villavagnar som vi bokade på eurocamp.se

Hur reste ni dit?

Campingen vi testade ligger nära Venedig i norra Italien. Vi flög med KLM från Arlanda via Amsterdam till flygplatsen Marco Polo vid Venedig.  Det kostade cirka 10.000 kr för oss alla, sex personer och en baby.

Vi landade mitt i natten, därför gjorde vi det bekvämt för oss och tog en taxibuss till campingen, det kostade 1.000 kr. Det finns en vanlig buss från flygplatsen till campingen, men den gick inte på natten.


Hur bodde ni?

Vi bodde i en villavagn. Det kändes inte som att bo i husvagn, snarare ungefär som att bo i en normal standardstuga i Sverige. Villavagnen var bra utrustad med micro, ugn, spis, porslin, disktrasa, diskmedel och allt vi behövde. Utom en tillbringare, det saknade vi. Man kan hyra sängkläder och barnstol.


Eurocamp testfamilj
Vi ville veta: Hur funkar det att campa utomlands med fem barn?
Testfamiljen bor i Stockholm och består av mamma Linn, pappa Anders samt barnen Beatrice 12 år, Neo 6 år, Ronja 5 år, Juni 3 år och lille Milo 8 månader.

Fungerade det att bo så många?

Vi är ju en stor familj på sju personer, så ärligt talat blev det lite trångt. Men för en familj med 2-3 barn är villavagnen helt perfekt. De finns i olika storlekar. Vi bodde i en av de större, men inte i den allra största, så en av oss sov i vardagsrummet. Vi trodde man skulle sova hörnsoffan,  efter några dagar förstod vi att det fanns en bekväm säng inuti soffan. Ha ha!


Hur gick incheckningen?

Vi kom ju fram mitt i natten och väntade oss inget. Men de var proffsiga, kom med en golfbil till vårt bagage och hjälpte oss på alla sätt. I vår villavagn hade de ställt ett välkomstpaket med kaffe, vinflaska och annat gott.  Jättetrevligt!


Vad tyckte ni om campingen?

Det är en enormt stor camping - mycket större än vi hade föreställt oss! Jag tycker att de har beskrivit det dåligt på hemsidan, det är faktiskt en mycket finare camping än den framställs som där. Det finns lekplatser, pooler, strand, aktiviteter, shopping - allt möjligt!


Eurocamp i Italien
Oj, oj oj! Det blir en del packning när man är sju personer i familjen.

Eurocamp i Italien

I denna villavagn bodde familjen.
När man lyxcampar bor man inte i husvagnar, utan i villavagnar som finns i olika storlekar och standard.

Eurocamp i Italien
Just denna lyxcamping är en av Italiens största. "Det är långt att gå mellan villavagnen och badområdet. Man får verkligen dubbelkolla att alla badgrejer är med!", säger Anders.

Eurocamp i Italien
"Barnens lekpool hade lekställningar och små rutschkanor. Poolen var ingen simpool, utan mer som en stor plask- och lekpool. Den var mycket grund, så barnen bottnade överallt. Det kändes tryggt", berättar mamma Linn.


Eurocamp i Italien
"Stranden var bra för oss eftersom den var så långgrund. Några dagar var havet alldeles blankt och stilla, och några dagar blev det vågor som våra större barn gillade att kasta sig ut i", berättar Anders.


Eurocamp i Italien
"En dag åkte vi på utflykt till Venedig. Jag blev helförälskad i den staden! ", säger Linn med lille Milo i famnen.

Eurocamp i Italien
Glass morgon, middag och kväll. Det är gott i 35 graders värme. Men glassen i Venedig var dyr!

Eurocamp i Italien
"Barnen i Venedig åker båt till dagis", berättar Ronja 5 år.

Eurocamp i Italien
"Vad är det här? En toalett - eller ska man tvätta fötterna?" undrar Neo.

Berätta, vad var bra och dåligt?

Området är mycket stort och vår villavagn låg i utkanten. Det var alltså långt att gå från vår vagn till campingens centrum.

Fördelen var att vi bodde lugnt och fint i ett grönt och mysigt område.

Nackdelen var att vi fick tänka efter noga så att vi fick med oss allt till stranden eller poolområdet – ingen av oss hade lust att gå hela vägen tillbaka för att hämta något vi glömt.

Vi hade ingen aircondition, men det finns att få, så om man har svårt att sova i värme är det ett bra tips att välja en vagn med ac.


Hur var poolområdet?

Helt nybyggt! Det var verkligen fräscht och fint. Det fanns en stor barnpool med två rutschkanor. Jag gillade att barnen kunde bottna i hela barnpoolen. Det kändes tryggt. En av barnpoolerna hade en skuggdel för bebisarna, också ett stort plus.

Det fanns även två lekpooler med en lekställning och mängder av rutschkanor, vattensprut och annat som sysselsatte barnen timme ut och timme in.

Från poolen kan man antingen gå till höger mot stranden eller till vänster mot affärerna och alla aktivitetsområdena.


Campingens strand, hur var den?

Den var långgrund och barnvänlig.  Eftersom vi hade kanonväder med 35 grader värmdes det grunda vattnet upp snabbt. Det var till och med varmare i havet än i babypoolen.

Några dagar var havet helt stilla. Några dagar kom det roliga vågor som våra stora barn tyckte var häftiga att kasta sig i.

De flesta gäster tog med egna solstolar och parasoll. Men det fanns även att hyra. Stranden hade många snäckor, det var mysigt att gå där med barnen och plocka.

Stora maskiner kom och rensade stranden från skräp varje kväll. Det kändes fräscht och är ett stort plus till den här campingen tycker jag.


Fanns det aktiviteter på stranden?

Ja, beachvolleyball, windsurfing och trampbåtar med inbyggd liten rutschkana.


Vad kunde man göra på campingområdet?

Det fanns en stor lekplats, och bredvid lekplatsen låg en tennisbana och ett lekland utomhus med bollhav, hoppborgar och sådant. Det var för barn mellan 3-10 år. Barnen fick leka där så länge de ville.

På området fanns också studsmattor, och en ny minigolfbana som vi blev jätteförtjusta i. Den var mer som en äventyrsbana med små dammar och trixiga utmaningar. Till exempel fick man spela bollen in i en grotta, och sedan upp på en höjd och där uppifrån kunde barnen åka rutschkana ner.


Hur var säkerheten på området?

De är noga med sådant nere i södra Europa. Vakter gick runt på campingen med walkie talkies, överallt såg man dem. Campingens gäster bar särskilda armband. Inga obehöriga får komma in.

Lekplatser och poolområden var nya och fina med bra säkerhet, tycker jag. Men det var ganska många cyklar och golfbilar på området. Man fick påminna barnen om att se sig för.


Lagade ni mat i villavagnen?

Vi åt oftast ute, men vi hade tagit med en del saker hemifrån. Falukorv, färdig tomatsås i burk och annat. Vi åt hemma 3-4 ggr, annars åt vi ute. Frukost åt vi däremot hemma varje dag.


Var maten dyr?

Njae, inte så dyr som vi förväntat oss. Pizza och pasta var godast och priserna var helt ok. Normala lunchpriser som i Sverige, men barnrätterna var lite för dyra tycker jag.

Det fanns två riktiga matrestauranger. Därutöver hade de en snabbmatsrestaurang, glassbarer, efterrättscaféer och liknande. Vi hittade även en pizzeria utanför campingen, där åt vi också. Allting stängs under siestan klockan 13.00-15.00, både pooler och restauranger.


Vilka länder kom de andra campinggästerna ifrån?

Tyskland, vi såg nästan enbart tyskar. Några engelsmän också. Svenska barnfamiljer har nog inte upptäckt de här ställena än, för vi träffade bara en svensk familj. I affärerna fanns skyltar på italienska och tyska, men inte på engelska. Det måste de ändra på tycker jag!


Åkte ni på utflykt?

Ja, vi fick ju vara testfamilj i 10 dagar så vi hann en hel del. Vi åkte till Venedig och jag blev helt förälskad i Venedig! Vår 14-åring tyckte också att staden var helt fantastisk. Det var tyvärr dyrt som attan att äta där. Men vet man om det innan, då kan man ju planera. Det gick en buss från campingen till båten som kör till Venedig på en knapp timme.


Några minus?

Ja, det borde ha funnits en pärm i villavagnen om allt man kunde göra på campingen. Där kunde de berätta att det var stängt för siesta mitt på dagen, det hade vi ju ingen aning om. Där i pärmen kunde det stå att det låg en barngrind under dubbelsängen, den hittade vi först efter några dag ar. Och gömd inuti hörnsoffan fanns en jättebra säng, den missade vi också. Efter flera dagar berättade en granne att det fanns myggnät till fönstren. Allt det där var ju bra grejer som vi missade, bara för att det inte fanns en infopärm.

Det fanns gott om Eurocamppersonal, de var trevliga, vinkade och cyklade runt lite här och där. Jag skulle vilja tipsa Eurocamp om att de inför en rutin att knacka på första dagen och berätta om olika praktiska saker.

En sak till. På avresedagen måste vi lämna campingen 13.00. Flyget gick inte förrän 17.00 så det hade varit praktiskt om vi hade fått stanna på campingen till 15.00.


Sammanfattningsvis, vad tyckte ni om att bo på lyxcamping?

Det var riktigt bra och barnvänligt, vi ville faktiskt inte åka hem! Poolområdet var så stort och frächt, det var ju alldeles nybyggt. Stranden var också ren och fräsch, sådant uppskattar man verkligen när man har barn som leker i sanden. Vi har ju barn i olika åldrar, från baby till 12 år. Ett stort plus till just den här campingen tycker jag var att det fanns något roligt för alla i familjen. Vi var Barnsemesters testfamilj i 10 dagar, men vi hann ändå inte testa allting på campingen. Vi försökte verkligen, men utbudet var så stort.

En annan bra sak var att Eurocamp tog hand om städningen. Vi bara packade ihop och åkte, det kändes lyxigt.

Vi har åkt på charter tidigare och bott med våra barn på både Ving och TUIs ställen. Eurocamp är fullt jämförbart, tycker vi. Vi gillade det, allihop.

// Hälsningar från Linn & Anders Nordlund-Birgersson med barnen Beatrice 12 år, Neo 6 år, Ronja 5 år, Juni 3 år och Milo 8 månader

Relaterade artiklar
Vad kostar en bilsemester i Europa? Vad kostar en bilsemester i Europa?
Snabbgude med avstånd och ungefärliga bensinpriser uträknade till flera av Europas populäraste städer med avresa från Stockholm, Göteborg och Malmö. Avstånd och tid på bilden är uträknade via ViaMichelin och beräknade på avfärd från Malmö utan... Läs mer »
Kom ihåg inför bilresan Kom ihåg inför bilresan
Bra-att ha, nödvändigt och/eller obligatoriskt. Det finns ett par saker du inte får glömma att ta med vid en bilsemester utomlands. Självklart ska du ha ditt körkort med dig. Ska ni åka utanför EES området ska du även ha ett internationellt... Läs mer »
Bilsemester
Oavsett om du ska göra en kortare utflykt med barn i bilen eller planera en längre bilsemester så finns det ett par saker du bör tänka på. Här har vi samlat tips och information som gör bilresan... Läs mer »
Praktiska tips inför semestern i Polen
Bra tips och praktiska uppgifter om mat, amning, rabatter inför familjens semester till Polen kan man få av Polska Statens Turisbyrå. Polen är ett barnvänligt land och dess turistattraktioner, restauranger, affärer... Läs mer »
Sommarsemester i Halland
Det bästa av Västkusten Campingsemester i Halland – salta bad, varma klippor, krabbfiske, öppna hav och tid för varandra. Men också skogens tystnad, cykelturer i naturen och fiske i någon av Hallands... Läs mer »
Resa till Danmark
Det finns många sätt att ta sig till Danmark. Bil eller tåg över Öresundsbron, färja och flyg. Från Helsingborg eller Malmö i Skåne tar det inte mycket mer än 20 minuter! Läs mer »
Avstånd och ungefärliga bensinpriser uträknade till flera av Europas populäraste städer.
Bra-att ha, nödvändigt och/eller obligatoriskt? Glöm inte att ta med detta!
Det som lockar i Italien är oftaden läckra skidåkningen och den italienska maten...
Packa bilen rätt, underhåll barnen och hitta perfekta boendealternativ.
Grönt kort, obligatorisk utrustning... Vissa regler skiljer sig inom Europa.
Från Sverige vidare ut i Europa direkt till Tyskland eller via Danmark?
När bilen är fullastad på semestern behöver lufttrycket i däcken vara högre än normalt.
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons
Populära erbjudanden
Disneyland Paris och Sembo: Upp... » Med Barnsemesterkortet får du ytterligare 10% rabatt på denna redan fina deal!
Attraktiva boende hos Sembo » Med Barnsemesterkortet får du alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo. Medlemsrabatten kan äv...
AB NOVASOL - Semesterhus och stugor » Med Barnsemesterkortet får du 10 % rabatt på hyresbeloppet!
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Sportlovsveckorna är eftertraktade veckor men
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten!
Annons
Annons:

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2019 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder cookies för att förbättra din upplevelse
Jag accepterar cookies