AnnonsTestfamiljer testar Bonbon-land i Danmark

Bonbon-land är en nöjespark i Danmark, och det vi tycker är lite speciellt är att de har ansträngt sig för att hitta kul åkattraktioner även för de små och mellanstora barnen.

Bonbonland i Danmark

Roligast är Vikingagungan, tycker familjen Nyqvist från Trollhättan o familjen Broch från Helsingborg. 

Var i Danmark? Vi bilade över Öresundsbron och klockade körsträckan: det tog exakt en timma från svenska brofästet till Bonbon-land.

Många svenskar i parken

Parken ger ett städat och trevligt intryck med jämna asfaltgångar mellan gröna gräsmattor, välansade träd, blomsterarrangemang och träbänkar. Redan på vägen hit såg vi den ena svenskregistrerade bilen efter den andra och förstod att vi alla hade samma mål.

Vi köpte "Smowsepakke"

Vid guldvaskningen inne i "Cowboystaden" står familjen Ivarsson-Andersson och familjen Åkesson från Linderöd i Skåne. De har varit här fem gånger och det har nära på blivit en tradition att åka till Bonbon-land varje sommar.

- Ett år campade vi i närheten, men nu är vi här över dagen. Vi köpte ett paket i Bonbon-lands entré som på danska heter "Smowsepakke", berättar Åkessons. Jag har ingen aning om vad det betyder! Men vi vet att det ingår fri åkning i alla karuseller på Bonbon-land och en familjebuffé som vi kan äta efter kl 15.00, och då kan vi äta så mycket vi orkar. Det står vi oss på hela kvällen. Vi tog med lite mackor som vi äter nu kring lunch, innan det är dags för buffén.

Bonbonland i Danmark

Våra barn älskar slänggungan, de har åkt den hur många gånger som helst idag! Vi har varit på Bonbon-land fem år i rad, berättar familjerna från Linderöd i Skåne.

Plånboken stannar i fickan

Bonbon-land fokuserar på karuseller, vacker parkmiljö och underhållning på scener och har valt bort tombola, chokladhjul och lotterier.

- Jag gillar att det inte finns lotterier och sådant, säger mamman i familjen. Vi behöver inte ens ta upp plånboken efter att vi har betalt entrén. Förra sommaren var vi i en annan nöjespark och vårt ena barn vann i ett lotteri. Då blev det andra barnet förstås ledset och en massa energi gick åt till att få henne att förstå att alla inte vinner.

Ovanligt med fokus på barn 3-14 år

Det finns massor av karuseller för olika åldrar, och det är glädjande att se att de yngre barnen 3-14 år verkligen har massor att välja på. Oftast tävlar nöjesparkerna istället om vem som har de allra läskigaste åkattraktionerna. Våra testfamiljer tycker att det känns ovanligt, och positivt överraskande, att en nöjespark väljer att fokusera på de yngre barnen.

I cowboystaden kan man vaska guld gratis. När man har hittat 10 klimpar växlar man in dem mot en liten klubba. Och börjar om igen...

Bonbonland i Danmark

Ta väl hand om mina nappar för de har betytt mycket för mig”, står det på ett av korten i nappträdet.

Bonbonland i Danmark

Det städas och plockas i parken. Barnsemester.se ger Bonbon-land en eloge för att det är rent överallt.
Bonbonland i Danmark

Vildsvinet heter bergochdalbanan som stupar 180 grader!

Även riktigt läskiga

Det finns även flera läskiga åkattraktioner som kräver rejält med mod, det är där ungdomarna flockas. Vildsvinet med ett stup i 180 grader är en sådan rysare, för att inte tala om Hankatten - en helvild bergochdalbana med en extra dimension: vagnarna snurrar runt sig själva medan man åker bergochdalbanan!

Tar med egen mat

Vart vi än vänder oss går personal med griptänger och plockar upp skräp. Till och med toaletterna är rena – ovanligt på de nöjesparker vi har besökt tidigare. Vi träffade också familjen Nyqvist från Trollhättan och familjen Broch från Helsingborg och frågade vad de tyckte om Bonbon-land.

- Vi har varit här en gång tidigare och det vi gillar mest är att barnen kan åka så mycket de vill hela dagen för ett entrépris, berättar familjen Broch. Det finns jättemånga karuseller för barn i våra barns ålder, 6 år och 9 år. Och det är bra att man får lov att ta med matsäck, det finns gott om bord och bänkar att sitta vid.

Småttingarna nöjda

- Vi ska vara i Danmark i en hel vecka och idag är första dagen. Våra barn är bara 3 år och 5 år och vi var inte säkra på att det skulle bli så lyckat att åka hit, eftersom de är så små. Men vi har haft en rolig dag här, berättar Jessica Gustavsson från Malmö. Barnen har åkt flera skojiga karuseller och vi har många kvar att prova innan vi ska åka hem!

- Vad vi är missnöjda med? Det enda jag har reagerat på är att tjejen i entrén inte kunde förstå svenska. Det är konstigt. Här är massor av svenskar, det hade ju varit bra om de hade valt att sätta en person i entrén som vill förstå lite svenska i alla fall, säger Jessicas man Mikael och ler lite ironiskt. Men själva parken är trevlig, och det är bra att parkeringen är helt gratis.

Så körde familjerna hit:

Familjen Nyqvist och familjen Broch köpte Scandlines paketresa för 1.125 svenska kronor med bilfärja Helsingborg-Helsingör och entré till Bonbon-land (2 vuxna + 2 barn). Det tar ca 1 tim och 30 min att köra till Bonbon-land från Helsingör.

Familjen Ivarsson/Andersson och familjen Åkesson körde över Öresundsbron med Bropass (som gör biljetten billigare ju fler gånger man åker till Danmark) och köpte ett ”Smowsepakke” i entrén på Bonbon-land. Detta "Smowsepakke" gav dem både entré och ”ät så mycket ni vill-buffé” för 932 danska kronor/familj (2 vuxna + 2 barn). Det tar 1 timma att till Bonbon-land från svenska brofästet.

Barnsemester.se körde över bron utan Bropass - det blev ohyggligt dyrt: 600 kr tur och retur för bil med 2 vuxna och 3 barn! Vi betalade vanlig entré på Bonbon-land och åt deras pizzabuffé till lunch (panpizza).

 

Tips till dig som ska till Bonbon-Land!

  • Har du barn i skolåldern är det praktiskt med walkietalkies. Då kan barnen springa runt fritt och ni får snabbt tag i varandra. Små smidiga walkietalkies finns i hobbyaffärer för 300-400 kr/par inkl laddare.
  • Man är välkommen att ta med egen mat till Bonbon-land. Det finns bänkar och bord överallt och skrindor att dra kylväskan på.
  • Har du ett barn som ska sluta med napp? Det finns ett nappträd där ni kan hänga upp napparna tillsammans med en hälsning. Plasta gärna in hälsningen så att den inte blir förstörd i regnet.
  • Ta med ombyteskläder, särskilt byxor/shorts, eftersom en del åkattraktioner är på eller vid vatten och man kan bli rejält blöt om gumpen.
  • Kolla både färjelinjernas och Öresundsbrons hemsidor innan ni åker. Ofta har de paketerbjudanden som är billigare än att köpa varje del separat.

Detta tycker Barnsemester.se att Bonbon-land kan förbättra:

Idag är all information i parken på danska, trots att väldigt många gäster är svenskar. Vi skulle gärna se menyer och infotexter på både svenska och danska i kiosker, restauranger, souvenirshop osv.

Har du varit på Bonbon-land?

Sätt ditt betyg på Bonbon-land och skriv vad du och ditt barn/dina barn tyckte var bra eller dåligt. Ris och ros - skriv precis vad du ärligt tycker! Betygsfunktionen ligger längst ner på sidan du kommer till när du klickar på den här länken:  Sätt betyg

 

 


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-14
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se