Williams dag hos Martha Stewart i New York
Annons

Williams dag hos Martha Stewart i New York

I USA vet alla vem hon är, kvinnan som underhåller miljontals TV-tittare med sina program om matlagning, inredning och trädgård. På semestern i New York fick svenske William 11 år vara med i Marthas TV-studio!

Martha Stewart har tittare inte bara i USA utan i hela Brasilien, Australien och Europa.

Martha Stewart
"Det var kul att se hur det går till på en stor TV-inspelning. Det var mycket som hände utanför bilden" berättar William 11 år

Säkerhet som på en flygplats

Det gäller att komma i tid. Prick klockan 8.45 på morgonen stängs dörrarna i TV-huset, och efter det hjälper inga böner om att bli insläppt.

All publik är föranmäld sedan flera veckor och säkerhetsrutinerna innan man släpps in i den stora studion påminner om flygplatsernas: ID-kort och passage genom en säkerhetskontroll med metalldetektor.

Uppvärmning med standup-komiker

I en TV-show är det viktigt att publiken är engagerad och intresserad, särskilt i en amerikansk TV-show. Där ska publiken gärna tjoa, skratta högt, klappa, stampa och bära sig åt. För att lyckas få igång en sådan publik krävs uppvärmning av en standup-komiker. Han behöver ungefär en kvart, sedan är alla i gasen!


Martha Stewart
"Hello up there, are you from Australia? We have blonde vikings from Sweden down here!" säger uppvärmaren Frank för att knyta band med alla i publiken.

Klappa lagom, klappa mycket, klappa hysteriskt!

Studiomannen, som är standup-komiker och heter Frank, dirigerar och viftar med armarna för att visa hur starkt publiken ska applådera. Frank lär ut "TV-världens teckenspråk" med olika tecken för klappa lagom, klappa mycket och klappa hysteriskt (med stamp i golvet).

Utöver applåder av olika styrka lär han oss ljud som vi ska säga i kör, på Franks kommando. Exempelvis när kocken berättar att han fick frukost på sängen av sin lille son den här morgonen, då är det ljudet "cute puppy" som gäller (som när man ser en söt hundvalp). Ja, du förstår själv hur det låter :)

Ett annat viktigt ljud i ett matlagningsprogram är förstås kommentarer om maten. Så följdaktligen, när Martha och hennes kock lagar mat och visar upp tallriken, då pekar studiomannen Frank på sin mage och hela publiken svarar ”mmmm…”

Martha Stewart
Under reklampauserna kastade Frank ut fina presenter till de som klappat mest i publiken. William fick famnen full av böcker, cd-skivor och godis!

Martha Stewart
Här ser du Martha i rosa tröja.
I programmet fick publiken ställa frågor till Martha. Det handlade om allt från bröllopsplanering till mat.


 

Presenter till alla

De i publiken som klappar mest får presenter, de som tjoar högst när artisterna kommer in får presenter, de som är entusiastiska får presenter, barnen får presenter – det är lätt att få presenter!

 

Och inte nog med det. Efter inspelningen tackas publiken med en shoppingbag med Martha Magazine, köksredskap ur Martha Collection, CD-skiva med dagens artist, necessär med hudkrämer, ett par böcker m m. Trevligt!

Beställ gratisbiljetter till Martha Stewart Show här »

Hur fixar man gratisbiljetter?

Klicka på länken här i artikeln, så kommer du in på Martha Stewart Shows hemsida. Fyll i och skicka formuläret. Sedan är det bara att vänta på svar i mailboxen.

För barn? Åldersgränsen är 10 år och max 1 barn per vuxen.

Tänk på att: Beställ biljetterna i god tid eftersom de delar ut dem enligt principen "först till kvarn".

Tips: Berätta gärna var ni kommer ifrån, de gillar utländska gäster! Är ni ute i god tid så får ni gratisbiljetter. Alla är välkomna här, det finns inga fåniga VIP-listor för folk som tycker att de är viktigare än andra.

Var i New York ligger TV-studion?

TV-studion ligger på nedre Manhattan, och där ligger även många hotell så reser du till New York kommer du troligen att bo ganska nära studion. Martha Stewart Show har åldersgräns 10 år och välkomnar 1 barn per vuxen.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-21
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se