Williams dag hos Martha Stewart i New York

I USA vet alla vem hon är, kvinnan som underhåller miljontals TV-tittare med sina program om matlagning, inredning och trädgård. På semestern i New York fick svenske William 11 år vara med i Marthas TV-studio!

Martha Stewart har tittare inte bara i USA utan i hela Brasilien, Australien och Europa.

Martha Stewart
"Det var kul att se hur det går till på en stor TV-inspelning. Det var mycket som hände utanför bilden" berättar William 11 år

Säkerhet som på en flygplats

Det gäller att komma i tid. Prick klockan 8.45 på morgonen stängs dörrarna i TV-huset, och efter det hjälper inga böner om att bli insläppt.

All publik är föranmäld sedan flera veckor och säkerhetsrutinerna innan man släpps in i den stora studion påminner om flygplatsernas: ID-kort och passage genom en säkerhetskontroll med metalldetektor.

Uppvärmning med standup-komiker

I en TV-show är det viktigt att publiken är engagerad och intresserad, särskilt i en amerikansk TV-show. Där ska publiken gärna tjoa, skratta högt, klappa, stampa och bära sig åt. För att lyckas få igång en sådan publik krävs uppvärmning av en standup-komiker. Han behöver ungefär en kvart, sedan är alla i gasen!


Martha Stewart
"Hello up there, are you from Australia? We have blonde vikings from Sweden down here!" säger uppvärmaren Frank för att knyta band med alla i publiken.

Klappa lagom, klappa mycket, klappa hysteriskt!

Studiomannen, som är standup-komiker och heter Frank, dirigerar och viftar med armarna för att visa hur starkt publiken ska applådera. Frank lär ut "TV-världens teckenspråk" med olika tecken för klappa lagom, klappa mycket och klappa hysteriskt (med stamp i golvet).

Utöver applåder av olika styrka lär han oss ljud som vi ska säga i kör, på Franks kommando. Exempelvis när kocken berättar att han fick frukost på sängen av sin lille son den här morgonen, då är det ljudet "cute puppy" som gäller (som när man ser en söt hundvalp). Ja, du förstår själv hur det låter :)

Ett annat viktigt ljud i ett matlagningsprogram är förstås kommentarer om maten. Så följdaktligen, när Martha och hennes kock lagar mat och visar upp tallriken, då pekar studiomannen Frank på sin mage och hela publiken svarar ”mmmm…”

Martha Stewart
Under reklampauserna kastade Frank ut fina presenter till de som klappat mest i publiken. William fick famnen full av böcker, cd-skivor och godis!

Martha Stewart
Här ser du Martha i rosa tröja.
I programmet fick publiken ställa frågor till Martha. Det handlade om allt från bröllopsplanering till mat.


 

Presenter till alla

De i publiken som klappar mest får presenter, de som tjoar högst när artisterna kommer in får presenter, de som är entusiastiska får presenter, barnen får presenter – det är lätt att få presenter!

Och inte nog med det. Efter inspelningen tackas publiken med en shoppingbag med Martha Magazine, köksredskap ur Martha Collection, CD-skiva med dagens artist, necessär med hudkrämer, ett par böcker m m. Trevligt!

Beställ gratisbiljetter till Martha Stewart Show här »


Hur fixar man gratisbiljetter?

Klicka på länken här i artikeln, så kommer du in på Martha Stewart Shows hemsida. Fyll i och skicka formuläret. Sedan är det bara att vänta på svar i mailboxen.

För barn? Åldersgränsen är 10 år och max 1 barn per vuxen.

Tänk på att: Beställ biljetterna i god tid eftersom de delar ut dem enligt principen "först till kvarn".

Tips: Berätta gärna var ni kommer ifrån, de gillar utländska gäster! Är ni ute i god tid så får ni gratisbiljetter. Alla är välkomna här, det finns inga fåniga VIP-listor för folk som tycker att de är viktigare än andra. 


Var i New York ligger TV-studion?

TV-studion ligger på nedre Manhattan, och där ligger även många hotell så reser du till New York kommer du troligen att bo ganska nära studion. Martha Stewart Show har åldersgräns 10 år och välkomnar 1 barn per vuxen.

 » Relaterade artiklar
10 bästa tipsen inför långresor med baby
Ta med en egen flytväst till din baby. Det finns sällan så små flytvästar att låna på båtutflykterna. 1. Flyga med barn När du bokar resan, be att få sitta främst i mittraden, utan en stolsrad framför. Boka en basinett, en slags babysäng som hakas fast på väggen framför er. Låt barnet amma eller dricka n
Gudfastsson-dagbok-del 8
Del 8: Thailand (Koh Muk) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 8. Vårt hotell Charlie Beach Resort har den bästa frukost vi har varit med om, och de har eget bageri! Longtailbåt till grannön Koh Muk Nu är vi på Koh Muk, som ligger lite söder om Koh Hai. Resa
Vietnam
Vietnam ligger granne med Thailand och blir ett allt mer populärt resmål. Landet har funnits med som turistresmål i några år, så de flesta bekvämligheter som vi är vana vid finns. Många semesterfirare har dock inte upptäckt Vietnamn än, så vill du komma från den intensiva turismen i Thailand är detta ett alternativ.
Familjen Gudfastssons reseberättelse
Pär och Cecilia är medlemmar på Barnsemester.se och åkte på backpackingresa i Thailand. De var där under sin föräldraledighet. Läs deras egen story! Dagbok Del 1: Förberedelser och funderingar » Del 2: Vi är i Ao Nang » Del 3: Paradiset på jorden - Railay Beach » Del 4: Många svenskar och gott om barnfa
Vi var på dykutflykt med Ludvig
Tips till småbarnsföräldrar inför långresan: Emma och Martin från Göteborg har fortsatt att resa även efter att lille Ludvig kom till världen. När han var bara 4 månader gammal åkte de till Mallorca. Nu är han 11 månader och har fått resa långt - till Karibien! Ludvig är bara 11 månader men h
Barnfamiljer testar utflykter i Thailand
Vi ska testa en halvdagsutflykt där man blir både hämtad och lämnad vid sitt hotell. Bekvämt och ett stort plus för oss barnfamiljer, speciellt här i Thailands värme och höga luftfuktighet. Vi hämtas på hotellet i Bangtao på Phuket och körs till Siam Safari.Där sätter vi oss i jeepar och efter cirka 15 minuters körn
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
SEA LIFE Helsinki » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré
Museihusets Leksakshall » Med Barnsemesterkortet får alla betalande barn en gratis glass!
Sommarrodel på Rättviksbacken » Med Barnsemesterkortet får du 1 st extra åk vid köp av 5 åk och 2 st extra &...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Kryssning
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag. Så fungerar kryssning »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se