Annons
Betyg och kommentarer

Sala Silvergruva

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Sala Silvergruva.

» Antal inlägg: 17 st
Äventyr i underjorden
Ett utflyktsmål som passar både små och stora. Detta var riktigt spännande och intressant. Vi har en flicka på 8 år och en pojke på 13 år och båda var lika hänförda. Det var extra roligt att få göra något som vi alla uppskattade lika mycket trots olika kön och åldersskillnad. Att få uppleva jorden från insidan och låta fantasin ta dig tillbaka flera hundra år i tiden var otroligt fascinerande. Guiderna var pålästa och entusiasmerande. Det var riktigt häftigt och något vi verkligen rekommenderar.
(2015-08-23)

Spännande gruvävnentyr
Barnen på 5 och 8 år gick på varsin gruvtur tillsammans med en förälder. Båda tyckte att deras guidade turer var roliga, spännande och lite läskiga. Guiderna var kunniga, pedagogiska och anpassade turerena efter ålder på barnen. Båda barnäventyren var lagom långa och avslutades med skattjakt ovan jord.
Jag provade också Höghöjdsbanan som är en otrolig upplevelse. Passar bäst för äldre barn och vuxna eftersom det finns ett längd- och viktkrav.
(2015-07-23)

Vi hade två FANTASTISKA dagar på Sala Silvergruva med våra flickor på 8 och 11 år. Första dagen gjorde vi 155 meters turen djupt ner i gruvan. Oerhört spännande tyckte barnen - men väldigt kallt. Tyckte vi hade klätt på dem ordentligt - men underställ är att rekommendera på denna tur. Spelar ingen roll att sommarvärmen gassar ovan jord - under jord är det kallt. Guiden var mycket duktig och påläst och berättade med humor och inlevelse under gruvturen. Barnen gjorde även Lilla Barnäventyret (Stora Barnäventyret gick inte denna dag) och detta blev riktigt uppskattat - en av dagens höjdpunkter för barnen! Under tiden så passade pappa på att gå 60 meters turen ner i gruvan - som var av ett lite mer äventyrligt slag och passade honom perfekt. Dag 2 så var det de vuxnas tur - då gjorde vi Höghöjdsbanan! En hisnande och fantastisk upplevelse som verkligen rekommenderas! Barnen hade lika roligt som vi även om de bara tittade på - att se mammas panikslagna ansikte på hög höjd var tydligen en upplevelse även för dem ;) Pappa svingade sig framåt som om han hade övat inför detta i flera veckor. Höghöjdsbanan är en fantastisk upplevelse för alla som är längre än 150 cm oavsett barn eller vuxen. När man står på marken och ser andra gå höghöjdsbanan så ser det lätt ut - men när man själv står uppe i trädtopparna på en lina så inser man att det verkligen är en HÖGHÖJDS-bana ;) Därefter åkte hela familjen Linbana - vilken upplevelse! Att se sina flickor svinga sig ut över ett bråddjup känns läskigt - men vilken "once-in-a-lifetime" upplevelse! När vi var där dag 2 så var det även Silvergruvans Dagar med marknad, eldslukare etc - mycket att se och uppleva för alla åldrar. Vi rekommenderar varmt ett besök till Sala Silvergruva!
(2015-07-06)

Ett häftigt äventyr för hela familjen
I en häftig miljö kan man med guidade turer upptäcka denna spännande värld under jord. Bergssalar, enorma chakt och ringlande gångar med och utan elbelysning. Barnen på 7 samt 9 år gick på turerna "I Julkalenderns Spår" samt "Stora Barnäventyret". Även vi vuxna tyckte det var mycket spännande. Guiderna (som hade gammeldags klädsel) var mycket informativa på ett bra sätt som fångade barnens totala koncentration. För ungdomar finns det även en supercool höghöjdsbana att prova. Ett klockrent familjeäventyr!
(2013-08-01)

Häftigt gruväventyr
Jag och mina 2 killar på 7 respektive 8,5 år fick möjligheten att besöka detta coola ställe. Vi började med en skattjakt för att kunna hitta silvret, min minsta kille som har en period av rädsla vågade inte följa med men smidigt och bra så hjälpte en av gruvdrängarna mig och lät han kolla på film under tiden jag och Oskar gick.
Efter lunch så blev det guidad tur ner i gruvan, hela 60 m ner och riktigt bra guide som fick barnen och mig riktigt nyfikna! Proffsigt bemötande och coolt område som uppskattas av både barnen och mig. Tyvärr var inte allt helt öppet än så vi kunde inte testa höghöjdsbanan.
(2013-06-19)

Spännande gruvturer
Barnen gick var sin gruvtur. Vår stora tjej på 10 år gick den stora turen som tog 60 min. Hon tyckte att det var både spännande och lite läskigt. Den var mycket lärorik och givande både för oss vuxna som för vår stora tjej. Vår lilla tjej på 7 år gick den litta turen. Sarah tyckte att det var roligt att gå där nere men hon tyckte att den efterföljanade skattjakt var allra bäst. Skattjakten tog ca en halvtimma.
(2013-05-15)

Spännande och informativt!
Sambon och två pojkar gick ner i gruvan.
Två storögda pojkar kom upp, det hade varit spännande och historier hade berättats av en duktig guide.
(2013-05-15)

Spännande barnäventyr
Har två pojkar på 4 och 8 år som båda tyckte att deras guidade vandringar var otroligt spännande och roliga. Lilla barnäventyret för 4-åringen var lagom kort. Lite lite i gruvan, tyckte jag som vuxen, men tillräckligt spännande för 4-åringen.
8-åringen var helt lyrisk över Stora barnäventyret, de hade fått gått långt ner i gruvan, med bara ficklampor som lyste.
Efter att ha varit ner i gruvan går alla barn samma skattjakt, med gemensamma krafter lyckades vi hitta skatten! Räkna med att skattjakten tar ganska lång tid. Helt klart är Sala silvergruva värt ett besök.
(2013-01-26)

Toppen!
Toppen!
(2012-11-09)

En fantastiskt kul och lärorik historieupplevelse!
Sala Silvergruva bara MÅSTE besökas om Du har lite äldre barn!Guider engagerade ut i fingerspetsarna gjorde turen oförglömlig! Miljön är så vitt skild från vardagen, så bara det är en upplevelse.
(2012-08-12)

Härligt spännande historietur!
Sala Silvergruva är väl värt ett besök för barnfamiljer, med barn från ca 4-5 år. Guiderna är helt fantastiska! Miljön är så vitt skild mot den vi är vana vid, och förståelsen för hur man hade det på arbetet förr blir verkligen stor. Stövalar är bra, men inte ett måste. Kom dock ihåg långärmad tröja/jacka vid nedstigning. Med yngre barn bör du välja ett barnäventyr, hellre än en reguljär tur.
(2012-08-12)

Gruvans dagar
Var där förra året på gruvans dagar med barnen. Nu till helgen blir det ett nytt besök. Klädparad, fiskdamm, djur, ansiktsmålning, marknad och 1700-talskostymer. Mer än en halvdag försvinner lätt på gruvområdet när vädret är bra.
(2012-06-27)

Testfamilj i Sala Silvergruva
Vi fick vara testfamilj till en ny tur som heter Gruvexcursion off-road och lämpar sig bäst för barn i åldern 10-15 år därför att den är lite mer äventyrlig och krävande. Våra barn är i åldern 10 resp 12 år. Våran guide hette Andreas och han var väldigt duktig, han väckte nyfikenhet hos barnen med alla sina frågor och svar. Han förklarade tydligt hur allt gick till under gruvans storhetstid. Vi fick följa gruvdrängarnas väg ner till 60 meter via betongtrappor och spiraltrappor. På vägen passerade vi Christinas schakt, som är uthugget på 1600-talet. Genom långa, mörka, vindlande gruvgångar kom vi fram till Gustaf III´s schakt. Vi hade även turen att se några fladdermöss som ännu inte vaknat ur vinterdvalan. Vissa sträckor fick vi vada i decimeterdjupt vatten så stövlar och varma kläder rekommenderas. Turen tog 2 timmar (!) men det känns inte som det, barnen tyckte det var både spännande och jobbigt!
(2011-04-28)

Spännande, läskigt och utmanande!
Vi var där 29/12, lågsäsong alltså. Inga barnanpassade turer om man inte förbokat vilket vi inte gjort, men vi var välkomna att delta på 60 m- turen...

Barnen är 2 och 4 år och jag kan lugnt påstå att det INTE var en enkel eller självklar tur på något sätt. Det var branta spiraltrappor och mörka steniga gångar med vattenpölar där vi fick lysa oss fram med ficklampor. Vi fick bära 2- åringen en del av vägen, men 4- åringen kunde gå själv.

Tråkigast var den inledande halvtimmens info på svenska och engelska på markplan: för långt för två småbarn som fick roas på annat sätt för att inte störa de andra deltagarna.

Roligast enligt 4-åringen var hissen upp igen (!): den var stor, skramlig och långsam! Men han tyckte det var himla spännande med ficklamporna, mörkret och grottorna också!

Mamma tyckte det var läskigt att kånka 2-åringen i trapporna men helt fascinerande att se hur gruvarbete gick till förr i tiden.

2- åringen hade emellanåt högljudda synpunkter på att man faktiskt MÅSTE ha hjälm på sig HELA TIDEN, men annars var det himla kul att det ekade så mycket i schakten... (VERKLIGEN kul, om jag behöver säga mer ;-)!)

Sammantaget är vi väldigt nöjda och glada att vi kom iväg på denna utflykt! Kul, spännande och intressant för både barn OCH vuxna, öppet året runt och INTE VÄDERBEROENDE, perfekt!
(2007-12-29)

Spännande!
Jag var ofta här när jag själv var liten och jag tyckte att det var jätte spännande! Lika roligt nu också!
(2007-02-23)

Häftigt
Oj vilken skräckblandad förtjusning som fyllde oss, både vuxna o barn!! En suveränt bra guide som verkligen gjorde besöket olidligt spännande! Vi valde "barnrundan" som inte tog hela vägen men en bra bit o tillräckligt för den rätta gruvkänslan. Lite väl saftigt pris men så ska ju "Gruvfrun" ha sitt och Nils såg ju lite loppbiten ut. Skattjakten efter den kalla nedstigningen värmde oss gott både till kropp o själ. MYCKET SPÄNNANDE tyckte våra 2 tjejer 7 och 9 år.
(2006-10-30)

Spännande men kyligt
Vi valde inte Barnens Gruväventyr utan den vanliga 60 m-turen. En engagerad guide som gjorde gångturen i de slingrande gångarna spännande. Barnen, 7 och 12, tyckte det var väldigt kul men kallt! Ta på er ordentligt framförallt om fötterna som blir väldigt frusna annars. Använd de varma sköna ullsockorna som finns att låna i receptionen.
(2006-08-02)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


MFQ         KME      
6      7      L   D5J
2DU   4LI   MQG      
Y 1    3      X   NIL
QUR         LPX      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se