Plage de la Caravelle
Annons

Plage de la Caravelle

(0 omdömen)
Stränder & badplats

La Grande-Terre, Sainte-Anne, Guadeloupe
Favorit sparadSpara favorit

Plage de la CaravellePlage de la CaravellePlage de la Caravelle

Det här är en av Guadeloupes mest populära stränder. Vattnet är så azurblått att det nästan känns overkligt. Den ljusa sandbotten är len och helt fri från stenar, vassa snäckor, tång och liknande. Plage de la Caravelle är verkligen barnvänlig, och ett bevis på att guadelouperna också tycker det är att de har valt att lägga sin simskola för barn här. Eftersom stranden är så populär är det förstås betydligt mer folk här än på de folktomma stränderna på till exempel västra delen av Grand-Terre. Men Plage de la Caravelle är lång och känns sällan trång, mer än möjligtvis på lördagar och söndagar mitt i högsäsong, som är november-april. Längs Plage de la Caravelle finns små enkla restauranger. Här kan man äta allt från omeletter och fyllda baguetter till hummer och thaimat. Det billigaste lunchtricket är en lång baguette med skinka och senap, det kostar bara 20 kr. De flesta lagade enkla luncher kostar mellan 50-100 kronor. De har lagt stenpirer som avdelar stranden så att den delas av, nästan som bassänger. Det ger ett lugnt vatten utan stora vågor. Det finns inga solstolar och parasol att hyra. Här lägger man sig direkt på sin handduk under en palm. Varken parkering eller strandbesök kostar, det är bara att hitta en plats och njuta. När man har badat en stund kan man gå en promenad längs försäljarnas stånd. Det finns hemgjord kokosglass, kryddor, frukt, badhanddukar, strandklänningar och liknande.

Bra att veta: stranden har mest folk på lördagar, söndagar - och onsdagar. Varför onsdagar? Jo, då är barnen på Guadeloupe lediga från skolan.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Besökare tycker till
Plage de la Caravelle har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se