Annons

Södra Ånnabosjön

(0 omdömen)
Stränder & badplats

Favorit sparadSpara favorit

Badplatsen ligger i Ånnaboda friluftsområde vid Södra Ånnabosjön i Örebro kommun, ca 20 km nordväst om centrum.

Det är en relativt stor badplats med många besökare. Badet  har både sandstrand, bryggor och omges av stora gräsytor. Bryggorna skärmar av en del av badet med ett grundare djup och sandbotten.

Här finns också fiskemöjligheter, fiskekort kan köpas på plats. I närheten av badet finns en campingplats samt servering.

I anslutning till badet finns toaletter, omklädningsrum, raststuga, och kiosk. I Södra Ånnabosjön ges även möjlighet till fiske, fiskekort kan köpas på plats. En rullstolsanpassad skogsslinga på 2,5 km går runt sjön. Vid Ånnaboda friluftscenter finns goda parkeringsmöjligheter, servering, hotell och campingplats.

Denna badplats klassas som ett EU-bad. Som EU-bad räknas alla bad som har mer än 200 badande per dag i snitt. De lyder under EU direktivet med provtagning minst 3-4 gånger under badsäsongen.

Badvattnet på denna badpladplats provtas av kommunen. Sommartid finns aktuell information om badvattnets kvalitet på Folkhälsomyndighetens webbsidor.

Hitta
Örebro
Närke, Örebro län, Örebro kommun

Med bil från till Södra Ånnabosjön är det ca 373 km (4 h 51 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Södra Ånnabosjön. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Södra Ånnabosjön har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se