En sommar fylld med familjeaktiviteter – upptäck camping!
Annons

Sommarsemestern är räddad – testa camping i sommar!

Sommarlov och semester i sikte, men vad ska familjen hitta på under alla lediga dagar? En plats där det finns aktiviteter för alla åldrar direkt runt hörnet, med bra boende, bad och bus? Det är enklare än du kanske tror - vi ger 5 tips till varför camping är den perfekta familjesemestern!

YessiFoto: First Camp

1. Naturnära med närhet till utflykter

Sverige är fantastiskt på sommaren – bada i en sjö, sola på saltstänkta klippor, vandra vandringsleder längs kusten eller i naturreservat. Fiska, cykla, upptäck grottor, glasscaféer eller historiska platser.

Svenska campingplatser har oftast många roliga utflykter i närområdet  och är belägna i vackra naturnära lägen. Kanske ligger badplatsen precis intill eller så startar vandringsspåret precis vid stugan?

2. Boende för alla

På en campingplats finns mängder av olika boendeformer, vad sägs om att exempelvis testa Glamping i sommar? På campingen finns ofta även små och stora stugor, specifika platser för husbilen, husvagnen eller det mysiga friluftstältet. Inom campingområdet finns oftast alla bekvämligheter som behövs så som servicebutik, restaurang och lekplatser.

Ute i sista minuten? Hitta den bästa platsen och det bästa priset för din semester med hjälp av First Camps lågpriskalender.

3. Gratis familjeaktiviteter

Vissa campingar har gratis aktiviteter så som barnklubb och quiz! Familjen behöver inte tänka på några extra utgifter för att skapa nya sommarminnen.

Exempelvis arrangerar First Camp Campingsveriges största aktivitetsprogram med nära 10 000 aktiviteter där bland annat träning, barnklubb med lyckodjuret Yessi och kvällsunderhållning erbjuds kostnadsfritt för gästerna på över 30 svenska destinationer.

I barnklubben leker barnen med Yessi men lär sig även om miljön i aktiviteten ”Återvinnarna”. I mer än hälften av aktiviteterna i barnklubben innebär det även att barnen rör på sig och får njuta av utomhusbus. För de lite äldre barnen finns ”12+ club” med bland annat brännboll och kubb.

Läs mer om alla tips för familjesemestern här Läs mer om alla tips för familjesemestern här »

4. Lekplatser och hyraktiviteter runt hörnet

Kryper det i benen så är det inga problem på en campingplats, här finns oftast många roliga aktiviteter! Vad sägs om exempelvis hyrcyklar, trampbilar, minipro eller kanske till och med båtar och kanoter. På campingarna finns ofta även olika lekplatser, fotbollsplaner, äventyrsgolf och minigolf. Kanske har ni en turnering inom familjen där vinnaren får en glass?

5. Res långt eller nära hemmet

I Sverige finns över 1100 campingar, kanske har du en favorit precis i närheten av hemmet eller vill åka lite längre för ett sommaräventyr med familjen? First Camp finns på nära 50 destinationer i Sverige – kanske hittar du en ny favorit runt knuten?


YessiFoto: First Camp


Av: · · Senast uppdaterad 2022-05-12
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se