Polen
Annons

Polen är ett land med både moderna storstäder som Warszawa, och små byar på landsbygden där tiden nästan har stått still. Landet har ett rikt kulturarv med en fängslande historia och vackra byggnader. Till Polen kan man resa året om. På våren och hösten är det extra mysigt med en shoppingsemester.

Det är fortfarande prisvärt i Polen, så man kan unna sig det lilla extra. Här finns både prisvärd shopping på lokala marknader med inhemska varor och stora moderna shoppingcentra med internationella märkesvaror till låga priser.

Polen har flera badorter med härliga sandstränder längs den Polska revieran vid Östersjön, och i söder finns snösäkra vintersportorter i Tatrabergen och Karpaterna.

Tips: Passa på att besöka en sommarfestival, eller en julmarknad! Eller varför inte ett spa? Polen har en historisk kurortstradition med många spahotell, speciellt vid Östersjökusten. Här finns också flera roliga Dinosaurieparker och gott om höghöjdsbanor.

Resa till Polen
Färja
Färnaj Karlskrona - Gdynia tar ca 10½ timmar.
Säsong
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec.
Globetrotter.
Polen: Snabbfakta
Polens huvustad är Warszawa och landet ligger i nordöstra Centraleuropa.
I Polen betalar man med zloty och det officiella språket är polska.
TidDet är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Polen.
Passet måste vara giltigt under hela vistelsetiden i landet.
Artikeltips
Bilsemester i Europa
Bilsemester i Europa
Bilsemester är en bra ide om ni vill röra er fritt på semestern, då finns det tid och utrymme för spontana stopp och ni behöver inte stressa utan [...]
Planera bilresan söderut
Planera bilresan söderut
Från Sverige vidare ut i Europa kan ni antingen åka direkt till Tyskland från Sverige eller ta Öresundsbron eller färjan till Danmark och därifrån [...]
Klimat / väderguide
Klimatet är lite mildare än hos oss i Sverige. Uteserveringarna öppnar tidigt på våren och det dröjer lite längre in på hösten innan det blir kallt.
Polen (Warzawa)
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
2
3
7
14
20
22
25
24
18
13
6
2
-4
-4
-1
3
8
11
14
13
8
4
0
-3
1
2
4
5
7
8
8
7
5
3
2
1
19
19
18
16
16
17
17
16
15
17
19
20
Genomsnittlig temperaturen på dagen, på natten, antal soltimmar, antal dagar med regn.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se