Semesterpaket till Legoland
Annons
Reseberättelse:

Semesterpaket till Legoland

(Danmark, Billund, Legoland, Givskud zoo, kattegatcentret)

Startade vår resa på fredagen med en lång bilfärd till Varberg där vi tog färjan över till Grenå. På båten var det gratis buffé till barnen när vi vuxna åt frukost. Där var ett jättefint lekrum så barnen höll sig underhållna de 4 timmarna överfarten tar. Precis vid färjelägret i Grenå ligger Kattegatcentret och där fick vi se (nästan) alla havets djur. Hajmatningen var en favorit för barnen.
 
Resan ner till Give där vi skulle bo var ganska lång men när vi väl kom fram till Top camp Riis där vi hade stuga i 2 nätter så blev vi glatt överraskade. Det fanns mycket aktiviteter för barnen, vattenland och lekland (gratis för campinggäster).
 
Dagen efter (lördag) tog vi och åkte till Legoland (tog ca 20 min) och det är ju en höjdare för barnen och för vuxna. Spenderade hela dagen där med att åka karuseller och shoppa.
 
Dagen efter (söndag) då vi städat ur de fina stugorna och checkat ut så åkte vi till Giskud zoo, det ligger ca 5 min ifrån, där hade de ett bra upplägg med både safari och möjlighet att gå ut på flera ställen för att titta närmre på djuren och fika. Där fanns också möjlighet för barnen att klappa djur. Detta var ännu en toppendag.
 
Sen var det dags att ge sig av mot Sverige. Vi tog nu landvägen istället, vilket innebar över Stora Bältbron och sedan Öresundsbron. Kostnaden för broarna blev nästan densamma som för båtresan över Varberg-Grenå.
 
Detta var en kanonresa, bokade denna genom campingen Top camp Riis där de hade fina kombipaket som var mycket billigare än om vi åkt  dit och betalat vid varje ställe. Paketet som vi valde innefattade 2 nätters övernattning, 2 dagars inträde på Legoland (vi hann bara med den ena), 1 dags inträde till Givskud zoo och jag rekommenderar verkligen att boka detta innan, för man sparar mycket pengar och det är ju skönt att få alla biljetter vid incheckning så behöver man inte stå i kö heller.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se