Testfamiljsuppdrag Borås Djurpark
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag Borås Djurpark

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Tuva på traktor

Simba och Nelly

Lejonbebis

Lejonmamma

En mycket varm fredag valde vi att åka och besöka parken. Vi hade inte räknat med strålande sol och vindstilla hela dagen men det blev vi varse om. 

Det var ganska lugnt med folk och vi ankom strax efter parken öppnat. Parkeringen var full till en tredjedel ungefär, många hade nog valt strandhäng istället för djurparkshäng denna dagen.

Vår familj består av mig, Mikaela, sambon Jim och barnen Tuva(3.5 år) och Nelly (1.5 år). Jag har besökt parken tidigare, för cirka 15-20 år sedan så det har hänt en stor del i parken sedan dess. För sambon och barnen var det första besöket och de var mycket spända. 

Efter vi kommit in styrde vi kosan mot dinosaurierna och barnen vart glatt överraskade och tyckte det var spännande med dessa stora djur. Äldsta dottern frågade efter en stund om vi bara skulle se statyer. När vi avverkat dinosaurierna så valde vi vägen via barnens zoo och Simbaland. Barnen var inne och klappade grisar, kikade runt i kaninhålen och klappade ponnysarna med föl. Äldsta dottern fick även en tur på de små söta traktorerna man kunde köra för en tia, väldigt uppskattat! Vi kom lagom fram till scenen där Simba skulle ha morgonjympa, dansa och kramas. Därefter blev det en stund i lekparken i Simbaland där det även finns vattenland. För båda barnen så var detta nog favoritdelen i parken.

När vi kände att det började kurra i magarna så rörde vi oss mot Björnhuset och intog lunchbuffé som bestod av mos och köttbullar med tillhörande salladsbuffé. Vi satte oss på baksidan av restaurangen och hade perfekt utsikt över vattnet där björnmamman och hennes 3 ungar plaskade runt. Vi hörde även vargarna i inhägnaden bredvid men såg de aldrig.

När vi var mätta och belåtna så tog vi vägen via visenterna och lejonen upp mot aphuset. I nästan alla djurfamiljer så fanns det både lite äldre men också ganska nyfödda ungar. Hos lejonen så hade vi bra överblick på de nya ungarna som var väldigt söta! 

Efter aphuset gick vi upp till geparderna och noshörningarna där vi fick höra information om djuren, se noshörningarna äta och se geparderna jaga efter en frusen melon. Både spännande och intressant! 

Vi tog lång tid på oss runt savannen och sedan in i giraffernas "hus" där de fick vara eftersom elefanterna inte kommer överens med dem så de får vara separerade. Vi fann dock ingen information om detta så vi testade att gå in där bara och såg att de var där inne.

När vi kände oss färdiga så gick vi ner till barnens zoo igen och tog tåget runt en tur. Ett minus som vi tyckte var att det kostade 50 kr per person. Jag har varit inne och läst andras upplevelser där de kände att 30 kr var dyrt och nu har även priset höjts. Men vi var mycket nöjda över tågresan och vi fick se att vi hade missat några djur som låg bortom Simbaland. Besöket avslutades med glass och varsin liten souvenir.

Besöket i helhet var mycket positiv. Barnens favoriter var Simbaland och elefanterna, men vi upplevde att barnen tyckte om det mesta. De hade även tålamod när djuren var lite gömda undan solen så vi kunde stå en stund och leta efter djuren. Mycket bra med många toaletter, drickstationer där man kunde fylla på sina flaskor och de många kioskerna på vägen. Vi valde dock en lite sämre dag att få se alla djuren tydligt eftersom de helst sökte upp skugga men vi kände ändå att vi fick ut det vi ville ha av besöket. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se