Blekinge Exotiska Värld
Annons
Reseberättelse:

Blekinge Exotiska Värld

(Sverige, Karlshamn, Blekinge Exotiska Värld )

Ödla på glas

Lös apa

Vi, en familj med två barn på 1,5 respektive 3,5 år gamla besökte Blekinge Exotiska Värld i Karlshamn. Attraktionen är belägen strax intill en annan attraktion i Blekinge nämligen Kreativum. Blekinge Exotiska Värld är Sveriges näst största tropikhus med 1500m² visningsyta indelat i 8 olika avdelningar med djur från hela världen. De 1500 kvm låter mycket, men upplevs ändå ganska litet i verkligheten. Man går "igenom världsdelarna" i en cirkel tills man når kassan och åter är vid in/utgången. Vi kom dit strax innan lunch en vardag och kände oss färdiga efter ca 30-45 min. Vid varje terrarie eller bur finns skyltar med information om djuren. Trots den relativt lilla ytan fanns en del exotiska och spännande djur såsom alligatorer, surikater, apor och sköldpaddor i alla storlekar. Den störst representerade arten var ödlorna, och även om det var många olika arter så kändes det efter ett tag som att när man sett en hade man sett alla. Så det hade på det stora hela kunnat vara en lite större variation i antalet djurarter som fanns representerade. Utöver redan nämnda djurarter fanns det olika typer av fåglar, papegojor, spindlar,ormar, skorpion, fiskar och skalbaggar. Attraktionen hade ingen matservering eller café så vi gick till intilliggande Kreativum och åt lunch för en billig peng för barnen (45 kr för buffé för barn 0-4 år). Våra barn uppskattade trots allt attraktionen och tyckte det var spännande att titta på de flesta djuren, speciellt Sydamerikarummet där vissa av aporna sprang fritt bland besökarna. På det stora hela är det en passande attraktion för såväl små som stora barn, men inte som ett enskilt resmål utan isåfall som ett komplement till ett besök på Kreativum som ligger intill.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se