Fyrishov levererar i sommarvärmen
Annons
Reseberättelse:

Fyrishov levererar i sommarvärmen

(Sverige, Uppsala, Fyrishov)

Start på sommarlov och väderprognosen lovade 25 grader i luften, vad skulle då passar bättre än en utflykt till Fyrishov i Uppsala?

Vi älskar att bada och så skjutsade hela familjen iväg. När vi var framme fanns det fortfarande massvis parkeringsplatser lediga. Trots att det var bästa sommarvädret denna dag och Fyrishovs Sommarbadet var öppen, var det lungd och välorganiserad i entrén. Sommarbadet har en egen entré så att manga familjer valde den direkta vägen till gräsängen med sina filtar.

Vi föredrog omklädningsrummen och duschade likasom ett besök i simhallen. Omklädningsrummet är i väl använd skick och skåpen kan öppnas lätt enkelt även med hänglås före. Lyckligtvis finns på flera ställen i badanläggning separata värdeskåp man kan använda.

Bekymra över trivialiteter har försvunnit när vi har kommit in i simhallen. En stor bassäng med  avgränsade banor för motionssim (indelad i lungd och snabbt), en uppblåst hinderbana och hopptorn på 10m. Lagom fyllt med badande och badvakter som kändes tryggt för oss föräldrar.

En liten bonus fick vi på köpet, då Fyrishov erbjuder olika kurser framförallt under lovtider och vi lyckades att boka in oss på en simcoach. Kurser kostar inget utöver de entrépris men måsta förbokas. Informationen hade vi hittat på Fyrishovs hemsida dagen innan och det fanns platser lediga. Lyckos!

Simcoachen visade barnen (dotter 11 år/son 9 år) och föräldrarna lite tipps och tricks för bättre simning/ flytning och lektionen hållit på i den varma undervisningsbassängen.

Efter ”lektionen” var det nu äntligen dags att utforska sommarbadet: poolen är en vacker anläggning med bro och en liten ö för lek och spel. Ganska många solstolar längs poolen finns men dem är förmodligen aldrig tillräckliga. Även gräsängen runt poolen var bra fyllt med picknickfiltar och handdukar.

Det finns en separat plaskpool tillräckligt långt bort för att undvika olyckor. Lite längre bort står en hoppborg och en uppblåst fotbollsplan där man med överdimensionerad boll kan testa sin skicklighet. Fotbollsintresserade ungar gick inte att bromsa.

För hungriga finns ett rymligt matställe i äventyrbadsområde med flera, väl städade bordar och stolar. Även i sommarbadet finns en kiosk med tillräckligt utbud. Vi föredrog picknick i det fria  och väl mätt och efter en kort stund vila gick det in i äventyrsbadet för att tävla på rutschkanor.

Mycket att upptäcka i äventyrsbadet med sina fontäner, grotta och bubbelpooler. Tiden flög bara förbi och nöjda barn som förklarade bestämt: Dit måste vi åka igen! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se