Tropicarium Kolmården
Annons
Reseberättelse:

Tropicarium Kolmården

(Sverige, Kolmården, Tropicarium)

Här spanar vi efter apor

Den stora krokodilen

Rockan som showade och ville bli klappad

Vi var två vuxna och två barn (6 och 9 år) som åkte till Tropicarium en väldigt regnig dag i början av juli. Det var mycket folk på ganska liten yta, detta berodde troligtvis på att det regnade mycket så parkeringen var inte i närheten fylld ens till hälften vid djurparken och många valde nog detta alternativ just denna dag.

Det fanns många olika djurarter och det var varmt och fuktigt i lokalerna så att djuren skulle trivas. Just denna dag fanns det endast två apor så dessa såg vi inte till. Däremot såg vi surikater, ormar, spindlar, grodor, krokodiler och många andra djur. Denna aktivitet passar nog de flesta som är intresserade av djur och det fanns en del lättlästa fakta för de som ville veta mer. Eftersom det var mycket folk denna dag så var det svårt att få plats och se allt i början men efter en stund så lättade det lite. Man kunde även gå in och kika närmre på fåglarna och aporna om man ville.

Mest spännande tyckte både barnen och vi vuxna det var vid den lilla bassängen där man fick stoppa ner händerna och klappa på rockor. Det var speciellt en rocka som simmade längst kanten och fick mycket uppmärksamhet, den plaskade och lät sig klappas. Detta var nog höjdpunkten. Sedan var både krokodilerna och hajarna spännande att se på och på utvägen fanns en välfylld souvernir-butik som barnen tyckte var rolig. Trots att vi stannade ganska länge kring bassängen vid rockorna så tog besöket ca 2 timmar och man gick alltså ganska snabbt igenom hela stället. Vi gjorde detta som en enskild dagsaktivitet då vi hyrde stuga vid Nyköping och jag kanske istället skulle rekommendera det som en del av ett besök på Kolmården, speciellt om man går på djurparken två dagar, då är detta ett bra avslut om man inte är på djurparken tills det stänger.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se