Ett äventyr i en annan tid
Annons
Reseberättelse:

Ett äventyr i en annan tid

(Sverige, Hillerstorp, High Chaparral)

Guldvaskning

Var ska nu här näst?

Wild West Show

När vi strax efter kl 10 gick in genom entrén tog vi också klivet in i en helt annan värld. En värld där alla blir som barn på nytt och alla lever sig mer eller mindre in i historien. Ibland är det till och med svårt att se skillnad på personal och besökare.

 

Vi har ca 20 mil hemifrån till High Chaparral och valde att satsa på en dagsutflykt, mycket för att kunna välja en dag med bra utflyktsväder. Den dagen vi åkte (en söndag mitt i juli) var det mindre folk än vad jag förväntat mig. Jag upplevde inte att det var kö någonstans, mer än till Onkel Sams Snea hus (som tyvärr inte besöktes pga kö och oklara inläppstider).

Vår dag inleddes vid guldvaskningen, vilket senare under dagen visade sig vara ett riktigt bra drag, då guldvaskningsområdet var fullt av barn ett par timmar senare. Resten av dagen spenderades sedan promenerandes runt i parken (det blev nästan 10 000 steg) och barnen lekte i Buffalo City, tittade fascinerat på bisonoxar, hästar (och till dotterns lycka små miniföl) mm. Delar av familjen åkte även tåget.

Vår upplevelse är att en dag är tillräckligt för att hinna med alla aktiviteter och se alla miljöer. Dock är det svårt att hinna med alla shower under en och samma dag (om man vill slippa att stressa mellan dem). Innan vårt besök hade vi läst ordentligt på hemsidan (som har väldigt bra information om det mesta) och valde då ut två shower som vi ville se och som vi trodde barnen skulle gilla.Vi hade gärna sett ytterligare en show, men den krockade tyvärr med de andra.

Det mesta inne i parken ingår i entréavgiften, några aktiviteter kostar dock lite grann. Det var ingen överraskning för oss, då informationen är tydlig, men jag överhörde ett samtal mellan två föräldrar som inte uppfattat att t.ex. tåget kostade extra.

Även om mycket ingår i entréavgiften så rinner hundralapparna snabbt iväg ändå. Framförallt om flera i familjen vill se ut som cowboys/cowgirls med hatt, scarf, pistol/revolver, hölster och skott. Vi hade sedan tidigare redan en del "utrustning" men inhandlade en ny pistol, en hatt (till sonen som växt ur sin) och skott till pistolerna. Det landade på ca 450:-. Under dagen behövdes påfyllning av skott, vilket gick på nån hundring till.

Matställen runt om i parken finns det gott om, och även här hade vi gjort research på hemsidan innan för att se utbudet. Efter researchen valde vi att ta med egen matsäck, dels för att hålla nere kostnaden (en lunch för oss fyra hade gått på 400-500 kr) och dels för att slippa ev kö med hungriga barn. Picknickbord att äta sin matsäck på finns på lite olika sällen, men inte helt klart utmärkta på kartan. Vi hittade dock ett bord vid Old Mexico som passade oss bra i väntan på Zorro-showen.

Nå några ord från övriga familjemedlemmar:
Dottern 5 år: Kul att det var Zorro som fäktades och inte kul att Elena blev tagen.
Sonen 9 år: Jättebra, kul, roligt, häftigt och höga ljud.
Pappan i familjen: Kul att barnen våga leka och skjuta med sina pistoler.

Sammantaget är höjdpunkten för hela familjen Wild West Stunt Show. Den är något alldeles extra och något man verkligen inte ska missa. (Har man mindre barn kan hörselkåpor dock vara ett bra tips, för det smäller en del)!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se