Laserfortet i Sollentuna - Fartfylld aktivitet för familjen
Annons
Reseberättelse:

Laserfortet i Sollentuna - Fartfylld aktivitet för familjen

(Sverige, Sollentuna, Laserfortet)

Redo för Hero force på Laserfortet

Gokartbilar på laserfortet

Med våra fem barn, i åldrarna 8, 7 och 5 (trillingar), har vi fått vara testfamilj på Laserfortet i Sollentuna.

Vi hade lite svårt att hitta dit först. Ingången såg ut som en vanlig portuppgång och det fanns bara en pytteliten skylt som det tog ett tag innan vi upptäckte.

När vi väl hittat in blev vi mottagna av personalen som förklarade att bättre skyltning var på gång men hade dragit ut på tiden. Vi blev fick vänta inne i ett av rummen som används för barnkalas medan den grupp/familj som just då var inne i Lasersalen spelade färdigt.

När det var vår tur blev vi insläppta in till salen. En av trillingarna (5 och ett halvt år gammal) blev rädd och ville inte gå in, men efter lite lirkande lyckades vi ändå övertala honom att följa med. Väl inne fick vi instruktioner av personalen, delades in i två lag, och fick sen ta på oss varsin väst och laserhandske. Västarna fanns bara i barnstorlekar och på oss vuxna gick det inte att fästa ihop den (kardborrband) på ena sidan, vilket gjorde att den satt lite på sniskan.

HERO FORCE

Spelet går ut på att man ska skjuta på sitt motståndarlag med en laserhandske som fästs på handen. Man spelar i en lokal där det finns en fiktiv liten stad uppbyggd, med postkontor, polishus, bank, etcetera. Det går att söka skydd inne i olika byggnader och smyga sig på varandra bakom hörnen på de små husen. I sin laserhandske kan man välja mellan tre olika superhjältar. Varje gång man blir skjuten förlorar man lite av sin kraft och när kraften är slut ”svimmar” man och måste reaktivera sin handske, vilket tar några sekunder. Man kan byta mellan de olika superhjältarna under spelets gång, i samband med att man reaktiverar sin handske. Det låter kanske komplicerat, men var ganska lätt att få grepp om. Femåringarna klarade det utan problem.

Eftersom några av barnen var lite mörkrädda så spelade vi med lamporna på i salen. Så själva lasereffekten fick vi aldrig uppleva. När vi blev träffade såg vi det på bildskärmen på laserhandsken. Det var lite svårt att hinna hålla bra koll eftersom det gick snabbt i spelet, men för oss gjorde inte det så mycket vi hade roligt ändå. Men för den som tar spelet på lite mer blodigt allvar kan det kanske vara irriterande.   

Det var full fart på Hero Force och vi blev allihop ordentligt svettiga.  En bra aktivitet alltså för den som vill få barnen att röra på sig.  Alla tyckte det var roligt. Även vi vuxna.

GOKART-BILARNA

Gokartbilarna är inte snabba på så vis som man kanske tänker sig att gokartbilar ska vara. De är anpassade för att kunna köras runt i ministaden (alltså i samma sal som Hero Force spelas i). Barnen får en genomgång om trafikregler och får sen köra runt i ministaden en stund. Barnen tyckte det var roligt. Gokartbilarna passar nog bäst för lite yngre barn, i fem till nioårsåldern.

OMDÖME

Vi blev väl omhändertagna av Laserfortets trevliga personal och alla i familjen hade roligt. Barnen gav Laserfortet ett högt betyg. De enda de inte gillade var att de tyckte att besöket var alldeles för kort. De hade velat vara där hela dagen. Vi vuxna saknade bättre skyltning och ett fik. Vi kommer absolut att besöka Laserfortet igen och kan tänka oss att boka in oss för barnkalas där när det blir dags för det.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se