Vi badade till vi förvandlats till 4a russin !
Annons
Reseberättelse:

Vi badade till vi förvandlats till 4a russin !

(Sverige, Skövde, Arena Skövde)

 

 

Arena Sköve är numera hela familjens favorit badhus! Vi har alla 4a i familjen haft en riktigt toppendag!

 

Badet ligger i en stor byggnad som erbjuder fler aktiviteter. Badet har en stor kassa/reception. Trevlig personal som informera om allt man behöver veta. Bland annat det kontantlösa systemet. Vi fick alla varsitt armband för att öppna grindar, låsa och låsa upp skåp. Barnen fick röda och vi vuxna svarta som även gick att handla med. 

 

Vi värmde upp i en mysig undervisningsbassäng. Sedan  passade vi på att träningsimma i den stora 25 m bassängen. Det fanns oxå hopptorn. Dom annonserade i högtalarsystemet när dom öppnade hopptornet så fick man chans att hoppa med extra badvakter som håll extra koll. Barnen och jag höll oss till att hoppa från sockerbitarna medans barnens far utmanade sig och hoppade från 5an.

 

Min sambo fick egentid i Vildforsen.

En fors som man måste vara över 150 cm lång och fyllt 13år (självklart simkunnig).

- Den var bra, mycket vatten! Något jag aldrig testat tidigare, häftigt!

 

Jag, som till skillnad från resten av familjen som är badfantaster, är en av de största badkrukorna någonsin tyckte det bästa av allt på Skövde arena var vattentemperaturen  som är upp till 34 grader och lufttemperaturen 36 grader. Man kunde slappna av och njuta utan att frysa! Det och att det var så rent och fräscht!

 

Vår 9 årings absoluta favorit ( om hen inte fick säga allt) var Magic hole. Det är den gröna breda vattenrutschbanan som man kunde åka med ringar och upp till tre personer.  Om något var negativt skulle det var att man inte fick åka 4a personer samtidigt för då hade hela familjen kunnat åka ihop...

 

4 åringen gillade bäst Black hole som fick hela 1000 poäng av 5 möjliga! 

 

Den tredje stora vattenrutschbanan hete Turbo testade vi tyvärr inte eftersom det var 10 årsgräns men vår 9 åring sa att den tar vi nästa sommar när vi kommer tillbaka för den ser häftigt snabb ut! Med andra tyckte hen att det stället skall återvändas till !

 

I äventyrsbadet fanns det vågmaskiner som var kul och en häftig ström i utomhusbassängen. Även 3 mindre rutschkanor och 1 super snabb , dom lekte vi länge i. Vi sa dok att det var väldigt skönt att vara en vuxen per barn , speciellt för 4a åringen men oxå vår 9 åring behövde lite stöttning i ström och vågor.

 

Det fanns en rolig drakpool för de yngre barnen. Även en riktigt varm ” avslappnings pool” där vi såg den yngsta besökaren som var en bebis på 5 månader. Så vi träffade besökare i alla åldrar men vi tänker att från 1 år och upp till säg 100 år kan har riktigt kul på Arena Skövde så länge man tycker om vatten.

 

Vi blev väldigt hungriga inne i badet och det fanns möjlighet att handla i hamburgare / korvkiosken. Var helt ok, där kunde man betala med armbandet. Men det fanns oxå bord som man kunde äta medtagen massäck vilket oxå är mysigt! Tips: tag med badrockar, inte bara till barnen utan även till de vuxna om man planerar att äta inne i badet.

 

En besvikelse var att tyvärr var den digitala poolen trasig men den hoppas vi få testa vid nästa besök !

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se