Tekniska useet- komplett upplevelse för hela familjen.
Annons
Reseberättelse:

Tekniska useet- komplett upplevelse för hela familjen.

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Vi besökte Tekniska museet med våra barn 6 & 9 år, bjöd även med den äldstas bästa kompis som är 10 år.

Upplevelsen började redan utanför ingången där det fanns lekpark och kluriga saker att göra (Matematikträdgården), tex gå en labyrint där man bara fick svänga åt ena hållet. Engagerade både vuxna och barn, skönt att få börja med något där man fick röra på sig innan man gick in.

Det var något oklart i entrén, var och hur man skulle gå in, men det löste sig snabbt. Först besökte vi butiken där det fanns massor av saker för nyfikna barn( och vuxna), där fanns böcker, spel, robotar, experimentsatser och annat.

Medan vi väntade på visning av modelljärnvägen gick vi till 100 innovationer och barnen fick kika runt själva, vi möttes sedan upp och tittade på modelljärnvägen. Eftersom vi har en liten tågfantast i familjen så var det här en mycket uppskattad del av museet.

Vi passade på att äta tidigt och resturangen var verkligen över all förväntan, Så God Mat. Vi åt älgfärsköttbullar med potatis, sås och lingon, barnen älskade det! Sedan betade vi av en vånining i taget och försökte verkligen hinna med allt men det var svårt eftersom barnen fastnade på många saker för de var så roliga.

Då vi har väldigt aktiva barn uppskattades inslagen av fysiska aktiviteter som tex hinderbanan, cyklar och vevor för att generera elektrisitet och tända lampor i husen, tävla mot varanda i roddmaskin eller att hoppa högst osv. Perfekt för oss!

En sak som barnen blev väldigt förtjusta i var de här dataspelen där man har en grej över ögonen så man ser i dataspelet, så roligt tyckte dom att det var! Vi hade tur att det inte var alltför mycket folk för just till dom sakerna var det kö så man fick vänta en stund.

MegaMind var den roligaste saken att rita med ögonen, barnen blev riktigt snajdiga på det till slut. Gruvan gillade den lille också för han älskar gruvor lika mycket som tåg ungefär :D

Sedan var vi på Play beyond Play med dataspelen, där blev vi vuxna väldigt glada eftersom det var kul att spela spel som man gjort när man själv var yngre och tjejerna hittade StarStable vilket är deras favoritspel, vi fick dra dom därifrån. Sedan var det många kluriga pussel osv, det gillade kompisen mycket, hon löste allt snabbare än vi vuxna tom.

Så till sist (men inte minst) Robotutställningen, det var ju en helt egen sak, wow. Först var vi nog alla något rädda och försiktiga men när man vande sig gick det bra och var väldigt häftigt. Flera robotar pratade med oss och sa märkliga saker som vi skrattade mycket åt. Det fanns en robot som var gjord för barn och den gillade barnen extra mycket.

Överlag en lyckad dag med extra plus för att det fanns mat och fika så att man orkade hålla igång. Vi kommer defenitivt åka hit igen! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se