Åbergs museum
Annons
Reseberättelse:

Åbergs museum

(Sverige, Bålsta, Åbergs museum)

Vi besökte Åbergs museum i tre generationer (två barn, mamma och mormor). 

För barnen var Trazan och Barnarnes trädkoja höjdpunkten på dagen där dem roade sig i över två timmar, och kunde säkert fortsatt längre! Värt att tänka på om man har mindre barn är att det finns flera branta/höga trappor, så från ca 4-5 år skulle vi rekommendera!

På själva museedelen fanns en frågesport som barnen prövade. Tyvärr så var den inte så strukturerad som man hade kunnat önskat (hade varit bra med uppmärkta frågor som var lätta att hitta), då tålamodet tröt ganska snart. 

För oss vuxna var det en nostalgitripp att se gamla leksaker, kända seriefigurer och inte minst Stig Helmers attiraljer från dem välkända Sällskapresan-filmerna! 

Ett stort plus var restaurangen med sin hemlagade mat och mängder av fika - finns någonting för alla! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se