Vill du testa danska familjenöjen i sommar?

Nu börjar DANMARKSJAKTEN - vi söker nya testfamiljer!

Vi har gömt 20 små danska flaggor Danmarksjakten! på Barnsemester.se. Varje flagga du och din familj hittar ökar er chans att bli testfamilj. Låt gärna barnen hjälpa till att leta!

Tips: Leta flaggor på våra sidor om Danmark....

Nu börjar DANMARKSJAKTEN - vi söker nya testfamiljer!

Testfamiljernas uppdrag

Ni ska testa så mycket som möjligt på det ställe ni får fribiljetter till. Ta reda på:

  • Vad kan man göra där?
  • Hur roliga är aktiviteterna?
  • Hur gamla tycker ni att barnen bör vara för att ha glädje av besöket?

När ni kommer hem ska ni betygsätta stället ni besökt, skriva en recension samt lägga in ett par bilder.

Vilka kan bli Barnsemesters testfamiljer?

Alla med barn mellan 0-17 år. Ni kan vara en singelfamilj eller en parfamilj, ni kan ha många barn eller ett barn, små barn eller stora barn. Alla är välkomna!

Hur anmäler man sig?
1) Välj vilket eller vilka av nedanstående testuppdrag ni är intresserade av .
2) Anmäl ert intresse nederst på denna sida.

Viktigt: Besöket måste göras under sommaren 2018. Entrébiljetterna skickas till testfamiljerna i vecka 20. Resa, mat och ev boende betalar familjerna själva. Familjerna binder sig även till att skriva recensioner (på svenska) efter sitt besök.

OBS! Resan till och från de olika testfamiljsuppdragen samt eventuellt boende och mat ingår ej. Vad kostar det att åka? »

Camp Adventure
Testfamiljsuppdrag:

Camp Adventure

Camp Adventure

Har du lust att se trakten från ovan ska du följa med upp i trädkronorna på Danmarks bästa och största höghöjdsbanor.

Camp Adventure är Danmarks största klätterpark med banor på upp till 25 meters höjd och totalt nästan 5 km längd bjuder på roliga och tuffa utmaningar för både stora och små.

Barn 3-6 år kan testa orange och ljusgul bana. Den orange banan är endast 1.5 meter hög och här kan en förälder gå bredvid och hjälpa till.

Övriga banor har ett längdkrav på mellan 110 och 130 cm och en banhöjd på mellan 5 och 25 meter.

Här finns även ett par olika linbanor (svævebaner) och en klätterhall med en klätterbana med banhöjd 8 meter inomhus.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Camp Adventure!

Läs mer: Camp Adventure »

Geomuseum Faxe
Testfamiljsuppdrag:

Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe Gå på fossiljakt i Faxe Kalkbruk – i kalkbrottet finns 63 miljoner år gamla fossiler – eller besök Geomuseum Faxe för att se regionens unika fynd.

Besök Geomuseum Faxe och upplev en av de mest dramatiska episoderna i historien om livet! Museets flotta utställningar tar dig genom kritatidens hav för 66 miljoner år sedan, när jätte mosasaurer simmade runt i havet där Danmark ligger i dag.

Få berättelsen om den stora massdöden som utrotade dinosaurierna och de flesta av havets reptiler. Se också historien om hur livet långsamt återhämtade sig och de överlevande djuren återbefolkade världen.

Tillsammans med en av museets duktiga guider du kan följa med på fossiljakt i Faxe kalkbrott, och hitta din egen 63 miljoner år gamla fossil av krabbor, snäckor, musslor eller haj tänder som du kan ta hem.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Geomuseum Faxe!

Läs mer: Geomuseum Faxe »

Marielyst Gokart & Paintball Center
Testfamiljsuppdrag:

Marielyst Gokart & Paintball Center

Marielyst Gokart & Paintball Center

Här finns gokart för hela familjen: El-minibilar för barn 3-6 år, barngokarts för barn och ungdomar mellan 7 och 13 år samt vuxengokarts från 14 år.

Testfamiljerna får: Gokartåkning för hela familjen på Marielyst Gokart & Paintball Center!

Läs mer: Marielyst Gokart & Paintball Center »

Krokodille Zoo
Testfamiljsuppdrag:

Krokodille Zoo

Krokodille Zoo På Krokodille Zoo kommer du nära djuren när djurskötarna visar dig runt i krokodilernas värld.

Krokodille Zoo är Europas största krokodil-zoo och här kan du möta alla 23 krokodilarter från hela världen.  Från de jättesmå som du kan få lov att hålla i handen - till Europas största krokodil på över 5 meter!

Här kan du förutom krokodiler i alla storlekar också se träleoparder och hälsa på ormar, apor och jättesköldpaddor. I den härliga djungelstämmningen kan du komma näre de kallblodiga djuren - om du vågar.

I sommar kan du under de sena kvällstimmarna möta den enorma krokodilen Sobek, Danmarks enda träleoparder och deras vänner i en helt unik upplevelse när Krokodille Zoo anordnar NattZoo.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Krokodille Zoo!

Läs mer: Krokodille Zoo »

Kalvehave labyrintpark
Testfamiljsuppdrag:

Kalvehave labyrintpark

Kalvehave labyrintpark

Labyrinter vet ingen ålder, här kan både barn och vuxna vara med. Ni kan tävla mot varandra eller lösa upp uppgifterna tillsammans. Ni bestämmer själva tempot - Kalvehave Labyrinth Park är en stressfri zon.

Det ska vara lite klurigt att hitta de 6 posterna som är gömda i Efeu-labyrintens gångar och blindgator. Kalvehave Labyrintpark är fylld med labyrinter, stora spel och hjärnkluringar som utmanar vår känsla av plats, logisk mening och helt säkert även humor!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Kalvehave labyrintpark!

Läs mer: Kalvehave labyrintpark »

Museumsbanen Maribo–Bandholm
Testfamiljsuppdrag:

Museumsbanen Maribo–Bandholm

Museumsbanen Maribo–Bandholm

Museum Maribo-Bandholm har sedan 1962 kört tåg och nu körs bland annat det äldsta körklara ångloket i Danmark, byggd 1879. Individuella vagnar som representerar privata järnvägsutrustning från perioden 1869-1930.

Testfamiljerna får: Fribiljetter för hela familjen till Museumsbanen Maribo–Bandholm!

Läs mer: Museumsbanen Maribo–Bandholm »

Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Testfamiljsuppdrag:

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Känn på stämningen från kalla kriget och se Danmarks och Natos hemliga försvar mot hotet från öst. I 40 år stod Stevnsfort redo för krig dygnet runt. Följ med ner i underjorden och upplev Stevnsforts museum om kalla kriget.

Ändra fram till år 2000 var Danmarks största krigshemlighet Stevnsfortet redo för krig mellan öst och väst men nu är det ett museum över kalla kriget. Den underjordiska fästningen står mer eller mindre som den gjorde då, när den övergavs.

Med tillgång till endast en liten del av det underjordiska utrymmet kan du åka på en guidad tur 18 meter under marknivå. På grund av statshemligheter får besökarna dock inte tillgång till alla fortets rum, kanaler och korridorer.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Koldkrigsmuseum Stevnsfort!

Läs mer: Koldkrigsmuseum Stevnsfort »

Golf & Fun Park i Marielyst
Testfamiljsuppdrag:

Golf & Fun Park i Marielyst

Golf & Fun Park i Marielyst

Golf & Fun Park i Marielyst är en ny stor park fylld med roliga och underhållande aktiviteter.

Terrängbana där man kör segway, äventyrsgolf, fotbollsgolf, frisbeegolf. Det finns också flera driving range för de som gillar golf och en baseball cage där bollarna kommer farande mot dig i 75 km/h eller 105 km/h!

Missa inte heller den coola fotbollsbiljarden där man spelar med fotbollar på en bana utformad som ett biljardbord, bara mycket större. Och de roliga bymberbollarna där man drar på sig stora genomskinliga bollar som fungerar som krockkuddar.

För de yngsta finns även andra aktiviteter som elbilar, bumperbåtar och sandlådor. Och större barn har möjlighet att köra radiobilar.

Testfamiljerna får: Valfri aktivitet för hela familjen på Golf & Fun i Marielyst!

Läs mer: Golf & Fun Park i Marielyst »

København Zoo
Testfamiljsuppdrag:

København Zoo

København Zoo

København Zoo är en gammal klassiker som öppnades år 1859. Idag har djurparken 4.000 djur fördelat på 264 olika arter!

Det finns även Barnzoo och ZooScenen samt upplevelsesstigar med teman, som var och en på ett underhållande sätt berättar om alla världens djur, samtidigt som man blir klokare på djuren och deras sätt att leva.

Testfamiljerna får: Fribiljetter för hela familjen till København Zoo.

Läs mer: København Zoo »

Gavnø Slott
Testfamiljsuppdrag:

Gavnø Slott

Gavnø Slott För små pirater blir både lek och skattjakt verklighetstroget, speciellt när man tänker på att det faktiskt fanns ett piratslott här år 1231.

Sagoslottet Gavnø erbjuder en mängd roliga, doftande, historiska och kulturella upplevelser. Här finns allt från slottesäventyr till Danmarks nyaste trättopsbana Gavnø Go Fly, den vackra slottsparken och slottets egna bryggeri.

Med världens bästa säkerhetssystem har Gavnø skapat sex unika klätterleder i skogens 150 år gamla träd intill slottet. Höghöjdsbanan erbjuder aktiviteter och upplevelser för hela familjen och  barnbanorna erbjuder gott om utmaningar för barn från 3 år och uppåt. Med säkerhetssystemet kopplar man på sig stående på marken ochdet går inte att koppla av igen förräns man kommit igenom hela klätterbanan. Det är verkligen en slottstur för våghalsiga.

Gavnø fjärilspark erbjuder många olika arter från Fjärran Östern, Sydamerika och Afrika.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Gavnø Slott "Gavnø Go Fly"!

Läs mer: Gavnø Slott »

  Gavnø Slot medverkar på Barnsemesterkortet
Museum Obscurum
Testfamiljsuppdrag:

Museum Obscurum

Museum Obscurum

Det farliga, det mystiska och det oförklarliga drar i oss och väcker vår nyfikenhet.

Under sommaren 2017 hittades en dold och bortglömd dörr under renoveringen av museet i Færgestræde och bakom den fanns lådor och skäp fyllda med föremål som tillhärde husets tidigare ägare - Cornelius S.C Rödder.

På museet har de försökt att återskapa Cornelius hem med hjälp av dagböcker, skivor och skriverier från huvudpersonen själv. Gå in på museet och se om du kan hitta Cornelius hemliga samling, den mörka och dysterare delen av hans nyfikenhetskåp!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Museum Obscurum!

Läs mer: Museum Obscurum »

Geocenter Möns Klint
Testfamiljsuppdrag:

Geocenter Möns Klint

Geocenter Möns Klint Testa dina kunskaper om natur, sten och växter eller besök vår glaciärbiograf, den utmanande klättergrottan eller vår 3D-bio där vi visar imponerande 3D-filmer.

GeoCenter Møns Klint är norra Europas mest modernaste geologi- och naturcenter. Här finns spännande lek-och-lär-aktiviteter, fantastiska utställningar och modeller, workshops, klättergrotta, en 3D-bio samt mountainbike, trädklättring, linbana och fossiljakt i naturen.

Lek och lär dig mer om de våldsamma geologiska krafter som skapade Danmark. Se fantastiska fossil och 1:1-modeller av historiens stora dråpare. Gå genom istidens glaciär.

Utanför väntar Danmarks vildaste natur, där vi vägleder dig genom stora upplevelser som mountainbike, trädklättring, linbana och fossiljakt på klintstranden.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Geocenter Möns Klint!

Läs mer: Geocenter Möns Klint »

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Testfamiljsuppdrag:

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

I centrum av Nykøbing Falster ligger Guldborgsund Zoo och botaniska trädgård som en fridfull oas mitt i staden. Det är ett mysigt och trevligt zoo med många upplevelser för hela familjen, en aktiv vulkan och en stor naturlekplats.

Kom nära de vilda djuren och livet i regnskogen. Se pingvinerna ta ett dopp i det svala vattnet, döskalleaporna busa runt och fåglarna flyga från träd till träd i den tropiskt varma regnskogen. I Barnens Zoo kommer ni getter och åsnor riktigt nära inpå och här är det även fritt fram att klappa djuren.

Runt omkring i parken finns roliga spel och utmanande lekplatser för aktiva barn och lekfulla familjer. På den stora naturlekplatsen finns plats för alla. Här kan man klättra från tornet till tornet eller ta en tur på linbanan.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Guldborgsund Zoo & Botanisk Have!

Läs mer: Guldborgsund Zoo & Botanisk Have »

Middelaldercentret
Testfamiljsuppdrag:

Middelaldercentret

Middelaldercentret

Storslagna riddarturneringar, imponerande krigsmaskiner, krigsvagnen "dommedagsdunkaren", högljudda kanoner och visslande pilar. Så beskriver sig medeltidscentret på sin hemsida och vi håller med om att det är en bra sammanfattning av parken.

På detta medeltidscenter blandas praktisk erfarenhet med fantastiska medeltida uppfinningar och annat skoj. Medeltidsklädda danskar och roliga prova-på-aktiviteter väntar innanför entrén och lite längre in ligger den återskapade stämningsfulla medeltidsbyn.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Middelaldercentret!

Läs mer: Middelaldercentret »

Danmarks Borgcenter
Testfamiljsuppdrag:

Danmarks Borgcenter

Danmarks Borgcenter Gillar du action? Då ska du testa spelet Ghost Hunt där du springer runt i borgruinen och jagar monster och vålnader som folk under medeltiden trodde på och var rädda för.

Upplev RETHINK WAR med fyra unika uppfinningar som har förändrat vår värld under de senaste 1000 åren.

Danmarks Borgcenter är ett modernt upplevelsecenter där du kan uppleva medeltiden digitalt. Här väntar spänning och obehagligheter – parallellt med kunskaper och roliga aktiviteter.

Som besökare på borgcentret får du en iPad-guide i handen. Sedan kan du gå på upptäcktsfärd bland de gamla ruinerna och i det nybyggda, underjordiska utställningshuset. Med hjälp av denna iPad kan du bland annat se hur borgen såg ut på 1300-talet, medan du befinner dig mitt ibland ruinerna.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Danmarks Borgcenter!

Läs mer: Danmarks Borgcenter »

Knuthenborg Safaripark
Testfamiljsuppdrag:

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark Årets nyhet: Dinosaurieskogen

I de imponerande omgivningarna på Knuthenborg Safariparkkommer du riktigt nära vilda och exotiska djur från världens kontinenter. Här finns giraffer och noshörningar, vattenbuffel, zebror och sällsynta djur som sibiriska tigrar och Nordamerikas beryktade rovdjur - vargen.

Här strövar djuren fritt ochvissa djur kan vi besökare ibland till och med komma så nära att barnen kan klappa dem!

I apskogen finns många roliga och busiga apor som hittar på hyss. Det brukar alla barn älska att se! Man åker genom apskogen i en safaribuss (traktor med släp) med andra barnfamiljer.

Årets nyhet 2018: Dinosaurieskogen
Livliknande Triceratops och Tyrannosaurus Rex. Äkta fossiler, stora skelett och fascinerande emuer, dinosauriernas nulevande släktingar, bjuder på en spännande, underhållande och lärorik upplevelse för hela familjen.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Knuthenborg Safaripark!

Läs mer: Knuthenborg Safaripark »

Friluftsemuseet Lolland-Falster
Testfamiljsuppdrag:

Friluftsemuseet Lolland-Falster

Friluftsemuseet Lolland-Falster

Friluftsemuseet Lolland-Falster är med sitt vackra läge i ett naturskönt område omgivet av skog i Naturpark Maribosøerne. Det är danmarks tredje äldsta friluftsmuseum och alltid värt ett besök.

Upplev livet på landet under 1800-talet. UNder säsongen arrangeras aktiviteter för barn och vuxna med utgångpunkt i historiska teman.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Friluftsemuseet Lolland-Falster!

Läs mer: Friluftsemuseet Lolland-Falster »

Vad kostar det att bila till Danmark?

Förutom bensinkostnaden, tillkommer färjeavgifter och/eller broavgifter.

Danmark - Sverige
För att komma över till Danmark från Sverige kan ni välja mellan att åka färja Helsingborg - Helsingör (538 kr för en bil med 5 personer/enkel resa alternativt från 207 kr om du har autobizz), Göteborg - Fredrikshamn (från 530 kr för en bil med 5 personer/enkel resa) eller Varberg - Grenå (från 725 kr för en bil med 5 personer/enkel resa) eller så väljer ni att ta Öresundsbron från Malmö i Skåne till Köpenhamn i Danmark (560 kr/enkel resa alternativt 215 kr om du har bropass.).

Inne i Danmark
Från Skåne till Legoland kör ni över Storabältsbron (240 DKK/enkel resa alternativt 215 kr om du har bropass.). Till Djurs sommarland kan ni även ta färjan från Själlands Odde - Ebeltoft Vig (från 499 DKK/enkel resa). Till Sommarland Själland från Helsingör är närmsta vägen via färjan Hundested - Rövig (143 DKK/enkel resa inkl förare. Passagerare: 52 DKK/vuxen och 26 DKK/barn.).

På kartan visas:

Camp Adventure
Danmarks Borgcenter
Friluftsemuseet Lolland-Falster
Gavnø Slott
Geocenter Möns Klint
Geomuseum Faxe
Golf & Fun Park i Marielyst
Guldborgsund Zoo
Kalvehave labyrintpark
Knuthenborg Safaripark
Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Krokodille Zoo
København Zoo
Marielyst Gokart & Paintball
Middelaldercentret
Museum Obscurum
Museumsbanen


OBS! för att visa avstånd samt ungefärlig körtid och bensinpris t/r.


Barnsemester.se tackar alla samarbetspartners i Danmarksjakten 2018!

Tävlingen är avslutad
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons
 » Tävlingar just nu!
Förstapris är ett presentkort från Eckeölinjen med värde 3.000 kr!
Vinn en härlig semester på Åland!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
SEA LIFE Helsinki » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré!
Anakkana® – säker frihet » Med barnsemesterkortet får du 25% rabatt på ditt första köp i Anakkanas webköp. Gäller ett kö...
Lotus Travel » Med Barnsemesterkortet får du 5% rabatt per person på samtliga Lotus Travels ordinarie rundresor inom ...
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Onödigt dyrt eller jättebra?
Bläddra bland artiklarna i någon av våra
Annons

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2019 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies