Annons

Kastanjespindel och spindelnät

Taggar: Halloween, Höstpyssel, kastanjer.

På hösten kryllar det av kastanjer ute, perfekt att pyssla med!
 Den klassiska kastanjespindlen gör du enkelt av kastanjer och tandpetare eller piprensare. Detta höstpyssel har varit barnens favoritpyssel i många år!

Du börjar med att sticka hål i kastanjen med en syl. Tänk på att sticka genom den mörkbruna delen av kastanjen som är mjukare.

Spindelnät
Till spindelnätet sticket du hål runt om i en cirkel, ca 6 hål, och stoppar i en tandpetare (eller tändsticka) i varje hål.

Sedan snurrar du garn runt tandpetarna för att på så sätt få till ett snyggt spindelnät.  Det går lika bra att trä med mellanrum för att imitera ett riktigt spindelnät som att köra täta varv med garn i olika färger.

Spindlar
Spindlarna har 8 ben och här kan du antingen trycka sylen genom hela kastanjen och sedan trä igenom piprensarna eller göra likadant som med tandpetarna och göra 8 mindre hål.

Klipp av piprensarna till en lagom längd för ben, rita sedan en mun på kastanjen och stick två små hål snett underifrån på kastanjen med en tandpetare. Bryt av den yttersta biten på två tandpetare och stoppa fäst i hålen med de spetsiga ändarna utåt.

Har du inga piprensare går det lika bra att använda tandpetare som ben också. Bryt av dom försiktigt i mitten för att få till "knäveck".

Klistra fast platsögon alternativt tryck fast två häftstift ovanför munnen och sätt varsin svart prick på dom.

Klart!

Detta behövs:
- Kastanjer som är lite mjuka
- En syl eller liten borr
- Tandpetare, tändstickor och/eller piprensare
- Garn
Färdiga plastögon alternativt häftstift och en svart penna.

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se