Annons

Påsk: Skattjakt

Taggar: Påskpyssel.

Vi har fått in massor av bra tips på olika sorters skattjakt efter påskharens gömda påskägg och påskpresenter.

Göm ägg och presenter
Vi gömmer ägg och presenter antingen i skogen (när vi firar på landet) eller någonstans i huset (om vi firar hemma). Detta är enormt uppskattat, både av hundar och barn ;-)
Inskickat av: Linda i Älvsjö

Påskharen i buskarna?
Vi har sagt att vi har sett påskharen böka runt i buskarna och barnen har då fått leta fram sina påskägg själva. När barnen var små la vi dem ganska synligt. Men när de blev större kunde påskäggen ligga uppe i träden. De har verkligen haft jättekul då de klättrat efter sina ägg, och det ser så fint ut med äggen uppe bland trädgrenarna.

Inskickat av: Annelie på Väddö

Skattkartor
Jag brukar rita skattkartor till barnen och lägga i postlådan. Jag gör vars en karta ut med svårighetsgrad efter vad de klarar av. Jag låtsas att det är påskharen som lagt dem där. Skatten brukar vara ett påskägg med godis och t ex en badbiljett till simhallen, eller en biocheck (som man kan använda tillsammans med barnen under påsklovet). Det är jätteroligt att se hur de försöker lösa skattkartemysteriet!

Inskickat av: Martina i Linköping

Skattkartor med rebus
Jag brukar rita en skattkarta och utifrån rebus eller annan ordnöt vid varje X på kartan får de leta sig fram till sin påse. De jobbar i olika team så alla får hjälpa varandra. En uppskattad aktivitet för både stora och små barn som blivit tradition.

Inskickat av: Nina

Beröm i påskägget
Jag brukar även lägga i ett brev i påskägget med en hälsning från påskharen. Där kan man berömma barnet för saker som de har varit bra på under året. T ex "Jag har sett hur duktig du har varit när du har kämpat med dina läxor på kvällarna! Kram Påskharen"

Inskickat av: Martina i Linköping

Gömma ägg
Äggen kan gömmas både inne och ute, och både barn och vuxna letar tillsammans. Viktigt är att man skriver namn i ägget, ifall man hittar någon annans ägg måste man lägga tillbaka detta!

Inskickat av: Mia Haake i Trollhättan

Kringelikrok snöre
På påskaftons morgon sitter det en mjukishare, vår påskhare, i trappen och håller ett långt snöre i handen. Detta snöre ska barnen följa - det går i kringelikrokar runt hela trädgården (kan också läggas ut inomhus om man vill) och avslutas med en hög påskägg fyllda med godis. Barnen tycker att det är lika spännande varje gång - även de större barnen.

Inskickat av: Mia i UpplandsVäsby

Skattjakt med ledtrådar
Man lägger ut en ledtråd med en liten gåta till nästa ställe och när dom hittat den ledtråden är där också en gåta till nästa ställe och så fortsätter man tills fantasin tar slut, mellan 5-10 ställe. Ju klurigare gåtorna är desto roligare för barnen. På sista stället ligger ett påskägg.

Inskickat av: Cecilia i Fårbo

Detta behövs:
 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se