Annons

Påsklekar

Taggar: Påskpyssel.

Den klassiska skattjakten, äggletning, äggkrockning och påskolypmiad. Det finns massor av roliga påsklekar!

Påskharen är inte riktigt lika populär som tomten, men i många familjer gömmer den ändå ägg varje påsk.

Äggjakten

Den klassiska äggjakten är nog den vanligaste påskleken och går att variera i oändlighet. Ledaren glömmer påskägg (vanliga ägg, godisägg, kinderägg eller påskägg fyllda med överraskningar) inom ett visst område. Det kan vara trädgården eller ett rum inomhus. Lite beroende på hur man bor och väder.

När alla ägg är gömda sänds deltagarna iväg att hitta dom. Det gäller att antingen hitte flest ägg eller ett ägg till sig själv.

Skattkarta
I vår familj ritas en noggran skattkarta upp av tomten och X markerar var de olika äggen ligger. Barn 1 har blåa kryss och barn 2 röda kryss, så att det ska bli rättvist.

Inskickat av: Alexander Forsberg, Ängelholm

Äggletning
1) Den som hittar flest ägg vinner. 2) På äggen står det en siffra. Samla ägg och efteråt blir det lottdragning med priser.

Inskickat av Jaana i Örebro

"Sweet hunting in the garden"

Mitt bästa påsktips är ”sweet hunting in the garden”. Det är en aktivitet som alla barn älskar oavsett ålder. Varje påskafton går vi ut tidigt på morgonen och så gömmer vi godis (i papper) överallt i trädgården. På marken, hänger upp i trådar i träden, lägger på fönsterbräden osv. Sedan bjuder vi hem vänner med barn.

Alla får en liten korg och sedan är det bara att ge sig ut i trädgården och leta godis. Detta är ett mycket trevligare alternativ till de traditionella påskäggen. Dessutom rör barnen på sig innan de sätter sig och smaskar.

Inskickat av: Annette i Höllviken

Äggkrockning (Äggpickning)

Äggkrockning vid påsklunchen! Man väljer sitt hårdkokt ägg (med STOR omsorg) som man sedan krockar mot sin närmaste bordskompis. Den som i slutändan har ett helt ägg vinner den stora äran att vara äggkrockningsmästare i ett helt år och oftast får vinnaren en stor chokladkanin : -)

Inskickat av: Linda i Älvsjö

Påskolympiad

Varje familj har sin laguppställning med flagga & matchställ & nationalsång. Sedan bär det iväg in på tävlingsarenan, där det är uppdukat för tävlingar i alla påskens tecken, ex vis äggnickning, fjäderplockning m m. Jättekul!

Inskickat av: Lindqvist/Ekelund i Asarum

Stafetter

Dela upp deltagarna i minst två lag och låt dom tävla mot varandra i olika stafetter. Det kan vara allt från ett ägg på en sked, blåsa en hönsfjäder framför sig till blåkullastafett där man ska på med hela påskkärringsoutfitten innan man springer!

Inskickat av: Margaretha Lundh, Stockholm

Äggrullartävling

Hårdkoka lika många ägg som deltagare, varje deltagare ska måla sitt ägg så att det blir en personlig prägling på ägget. Sen ska man "leta" upp en backe. Alla står på en startlinje, längst upp i backen. Klara, färdiga, rulla! Det ägg som rullar längst vinner!

Förslag på priser i påsktid. Påskgodis så klart! Alla barn som vi har haft med på denna tävling har tyckt att det är jättekul och det jag tycker är så himla bra med denna aktivitet är att oavsett ålder kan man delta och ha precis lika kul!

Inskickat av: Lisbeth i Huddinge

Äggkampen

Dela upp deltagarna två och två. Varje par får ett ägg som de ska kasta mellan varandra. För varje kast som lyckas flyttar man ett steg ifrån varandra. Det par som klarar längst avstånd utan att ägget går isönder vinner.

Inskickat av: Jenny Nilsson, Bromölla

Tuppens näbb

Fungerar som "sätta svansen på grisen" fast med en tupp och en näbb istället. Rita en stor tupp (utan näbb) på ett stort pappar och häng upp på väggen. Klipp ut en passande näbb ur ett annat papper eller kartong och sätt en klump häftmassa på baksidan. Deltagarna ska sedan sätta fast näbben på tuppen med förbundna ögon. Snurra gärna deltagarna ett par varv innan det är deras tur så att dom är lagom yra och desorienterade.

Inskickat av: Matthias Johnsson, Kumla

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se