Annons
Rabatter och erbjudanden

Tykarpsgrottan: 20% rabatt på entré och guidad visning i Tykarpsgrottan

Nere i Tykarpsgrottan, tolv meter under jorden har böndernas drängar och pigor brutit kalksten under sekel. Från maj - september anordnas guidade turer ner i denna underjordiska stora labyrint av gångar och pelarsalar, en värld helt skapad av människohänder under århundraden.

Logga in för att ta del av erbjudandet

Instruktioner om hur detta erbjudande nyttjas visas för inloggade medlemmar som har ett aktivt Barnsemesterkort

Logga in Bokning och villkor
TykarpsgrottanTykarpsgrottanTykarpsgrottan

I underjorden finns en mystisk värld, en 10 000m² stor labyrint av gångar och pelarsalar, en värld helt skapad av människohänder under århundraden.

Från maj - september anordnas guidade turer ner i grottan. På Tykarpsgrottans hemsida finns tipsfrågor med frågor och fakta som guiden berättar om under turen. Skriv ut, ta med till besöket eller låt barnen pyssla med frågorna på resan hem!

Tänk på att: Temperaturen i gruvan är 8 c°, ta gärna med en varm tröja. Hundar är välkomna ovan jord men får inte följa med ner i gruvan.

På vinterhalvåret är gruvan sovkammare för ett flertal arter fladdermöss. Här söker de sig undan kyla och buller från världen ovanför.

Gruvan har använts vid ett flertal filminspelningar, de mest kända är Ronja Rövardotter, Kullamannen och Snapphanar.

Historia

Nere i Tykarpsgrottan, tolv meter under jorden har böndernas drängar och pigor brutit kalksten under sekel. Med hammare, kilar och hackor bröts kalkstenen i block och bars upp för hand. Brytningen påbörjades under 1700-talet och upphörde i gruvan 1888.

För öppettider och och visningstider se vår hemsida www.tykarpsgrottan.net

Tykaprsgrottan


Tykarpsgrottan har en egen sida här hos oss på Barnsemester.se. Där kan du både kan läsa vad andra familjer tycker samt betygsätta och skriva egna kommentarer.
Bokning och villkor

Erbjudande för innehavare av Barnsemesterkortet:

Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på entré och guidad visning i Tykarpsgrottan!

  • Erbjudandet gäller ordinarie pris sommarsäsongen 2021.
  • Erbjudandet gäller guidade visningar under ordinarie öppettider (ej evenemang, temavisningar eller julmarknad).
  • Erbjudandet gäller max 2 vuxen och 2 barnbiljetter.
  • Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter eller erbjudanden.

Så här gör du:

Visa upp ditt Bansemesterkort i entrén innan ni betalar för att ta del av erbjudandet. Du kan även välja att boka via den länk som visas här för inloggade medlemmar som har ett giltigt Barnsemesterkort

Logga in »
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se