Camping på Öland
Annons
Reseberättelse:

Camping på Öland

(Sverige, Öland, Ölands djur och nöjespark)

byrum raukar

 
I år blev det 10 nätters camping på Öland för våran del. Vi campade på Böda Hamns Camping, en camping för de som inte trivs på de störta campingplatserna.
   Vi hann att besöka en rad platser som vår dotter och hennes kusin tyckte var spännande (Tjejerna är 7 respektive 8 år).
 
Här nedan kan du läsa vilka platser vi besökte.
 
// MJ
 
Långe Erik riktigt fin utsikt från toppen och lite spännande att att ta sig upp i fyren.
 
Trollskogen en fantastisk plats, men för att få se det så måste du gå stors slingan annars missar man allt spännande. Ett tips är att ta med fika på promenaden och stanna hela dagen.  När vi hade gått hela promenaden på ca 4, 5 kmköpte tjejerna varsin fåleholk i byggsats och började snickra.
 
Byrums raukar Vi har varit på Öland flera gånger men missat denna underbara plats. Tur att vi inte glömde kameran!
 
Skäftekärrs järnåldersby En spännande plats där barnen kan se hur människorna bodde under järnåldern. Kring elden inne i huset kan barnen höra guiden berätta om järnåldern och det är fritt  fram för frågor. Vid järnåldersbyn finn också en hinderbana för barnen att ta sig ann.
 
Sandviks Kvarn Här kan besökare gå upp i kvarnen och se hur den ser ut innuti. Det finns restauranger,  minigolf, och studsmattor m.m. på området.
 
Borgholms slott Roligt för barnen att få en karta vid entrén för att sedan använda inne i slottet för att leta bokstäver som sedan ska bilda ett ord. På slottet finns det mer aktiviteter för barn. 
 
Ekeporp en rekonstruktion av 3 borgar som legat på platsen. Barnen kan baka bröd, skuta pil, göra armband m.m. Det roligaste på hela Öland tyckte vår historieintreserade 7 åring.
 
Långe Jan Högre än långe Erik. Vi hade himla tur och fick se ett 30-tal sälar som guppade kring Ottenby.
 
Ölands djur och nöjespark En rolig plats med både djur, karuseller och vattenlek. Dock ganska så dyrt att äta, men man kan ta med matsäck .
 
 
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se