Tropikariet
Annons
Reseberättelse:

Tropikariet

(Sverige, skåne, Helsingborg, Tropikarie)

och slutligen en surrikat!

Vi har varit nere i Skåne ett par dagar , närmare bestämt i Tollarp...ungefär. En utflykt vi planerat länge, efter att ha läst goda rekomendationer här på barnsemester, var Tropikariet i Helsingborg. Det var en bit för oss att åka, men det kunde det vara värt tyckte vi! Väl framme fick vi trängas med en busslast tyskar som just anlänt. Det var bökigt att släpa runt på barnvagn inne bland djuren sa tjejen i kassan så vi lämnade den på Barnvagnsparkeringen precis innanför entren- smidigt! När vi började vår rundvandring såg vi till en början inte så mycket överhuvudtaget. Det var väldigt mycket folk och tyvärr också många som skrämde djuren. Vuxna människor skall tilläggas! Fortsättningsvis hamnade vi hos lemurerna- Det var ju dem vi sett fram mest emot! När vi var inne hos dem första gången sov de så sött på sina träd. Andra gången var det full fart då det vankades mat! Underbara djur som skuttade fritt inne i ett eget rum. I källaren fanns "hajtanken", här satt dottern (drygt 1 år) helt hypnotiserad: TITTA TITTA TITTA!!! Där fanns alla möjliga konstiga fiskar. Det finns också ett kafe och en soveniershop där man kan njuta av sällskapet av surrikater och jättesköldpaddor (bakom glas naturligtvis). För att ge ett helhetsintryck kan jag väl säga att detta är ett ställe som nog kräver att barnen kan gå själva. Att bära runt en ettåring är inte roligt i 50 graders värme och att ta med vagn är bökigt! Och för att få ut så mycket som möjligt av ert besök rekommenderar jag att åka på "lågsäsong". Vi såg inte så mycket djur som vi trodde vi skulle få se men vi kommer nog att återkomma en annan tid på året. Slutligen vill jag bara säga att jag skäms för många människor: Man väcker inte en sovande lemur genom att skaka trädet de sitter i! och man gapar och skriker inte när det tydligt framgår på skyltar att detta är förbjudet då det skrämmer djuren! Jag önskar att dessa människor kunde vara bättre förebilder för sina barn!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se