CC Norrvikens Camping, Båstad Sommaren 2009
Annons
Reseberättelse:

CC Norrvikens Camping, Båstad Sommaren 2009

(Sverige, Skåne, Båstad)

Hallands Väderö

Den största av våra krabbor.

Orange skogssnigel?

Sista veckan av årets sommarsemester gick till Båstad och Norrvikens Camping, vilken ägs av Caravan Club. Det var här vi utgick ifrån när vi besökte olika städer och orter i och kring Bjärehalvön.
 
Campingen ligger mittemot en stenig kustremsa (stenar lena och slipade av havet). Här spenderade vi några kvällar med barnen som hade funnit ett perfekt krabbfångst ställe. En av kvällarna lyckades de få upp 20 stycken...de gillade wienerkorv =).
Vi använde kattkopplet av textil och fäste skivor av korven i karbinhaken. Detta fungerade utmärkt. Efter en stunds utforskande så släpptes krabborna tillbaka ut i havet igen.
 
En av dagarna tog vi båten från Torekovs hamn ut till Hallands Väderö, ett besök hit kan absolut rekommenderas d v s om man gillar "orörd natur". Vi promenerade 1,8 km och njöt av en väldigt fin strand vid Kappelhamn. Här packade vi upp vår medhavda picknic korg och åt alldeles ensamma på klipporna på en strand med kritvit sand som lika gärna kunde ligga utomlands. Ett stenkast (bokstavligt talat) låg det gamla lotshuset som idag fungerade som öns museum med fri entré. Hallands Väderö tillhör Svenska Kyrkan och sköts av Torekovs församling. Det finns inga avlopp på ön vilket innebär inga spoltoaletter men dock gott om "utedass", de flesta mindre roliga...finns det någon som gillar dem?!? Så ett tips, våtservetter medtages.
Det vilar ett lugn över Hallands Väderö som bara måste upplevas med kristallklart vatten och kritvit sand. Badtemperaturen ligger lägre här än vid fastlandet så det måste vara väldigt varmt i luften innan jag badar där som den "badkruka" jag gått och blivit.=)
Har man barn som är promenadglada och vill se olika delar av ön, rekommenderar jag att man tar den första båtturen från Torekov kl: 10:00, annars kan det vara svårt att hinna med så mycket mer än ett promenadstråk. Sista båten till fastlandet gick 16:20 (i allafall när vi var där). 
 
Vi var även och kollade in tunnelbygget på Hallands åsen, vilket var väldigt informativt. Man gör sig en bra bild på hur det gick till vid miljökatastrofen och hur det idag fungerar i deras lättöverskådliga utställning. De tar upp både negativa aspekter som positiva.
 
Intressant att det kallas både Hallands Väderö och Hallands ås, detta trots att båda platserna ligger i Skåne...hmmm
 
Bjärehalvön har inte sett oss för sista gången...var så säker.
 
 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se