Skärgårdssommar
Annons
Reseberättelse:

Skärgårdssommar

(Sverige, Bohuslän/Södermanland)

Ånglok är intressanta!

Ånglok i Mariefred

s/s Mariefred

Vår första semestervecka tillbringade vi på På Gullholmen (egentligen Stora Hermanö) i den Bohusländska skärgården. Vi hade turen att få hyra en stuga där genom mitt arbete. Vi hade aldrig varit där förut och blev glatt överraskade av den vackra naturen, fina promenadvägar och fina badstränder. Enda nackdelen var tågresan dit. SJ tipsade oss om en resa som krävde två byten av tåg under färden. Det visade sig att samma dag som vi åkte hade dom börjat med direkttåg, något som dom själva int tycktes veta på SJ. Tänk om vi hade sluppit två byten med packning och småbarn!

Efter att ha varit hemma en vecka tillbringade vi en vecka ute i Stockholms skärgård, även då i en stuga vi haft förmånen att hyra billigt genom mitt arbete. Om den Bohusländska skärgården är kal så är den Stockholmska desto mera skogig. Vi hade en underbar vecka även här med sol, bad och roddturer!

Efter det bar det av på en 3-dagars kryssning till Riga. God mat på båten, men dyrt! Inte så mycket att göra för små barn på båten annat än att hoppa i bollhav. Vi hann med en spårvagnstur och ett besök i domkyrkan samt äta på en restaurang under de 6 timmar båten låg kvar i Riga.

Vi har också tillbringat en vecka i Mariefred där släkten har sommarstuga. Vår lilla 3 ½ åring älskar dem gamla museijärnvägen och ångbåten Mariefred. För de äldre finns även Gripsholms slott. Vi hann också med ett besök i Eskilstuna djurpark.

Vår 13-åriga dotter har varit på ridläger även denna sommar. Taffsnäs fjordhästridläger i Gnesta. Att det är fjärde året i rad hon reser dit säger väl det mesta om stället! Det är deras 46:e ridläger år och jag var själv där som barn!

Sommarens utflykter avslutades med en resa till Kymmendö, där vi deltog i en Strindbergsvandring. En ärlig båtutflykt, en underbart vacker ö att besöka och en mycket intressat guidning.

Fråga mig gärna om ni undrar över någonting!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se