Lillehammer & Hafjell - roliga sommarupplevelser
Annons
Reseberättelse:

Lillehammer & Hafjell - roliga sommarupplevelser

(Norge, Lillehammer, Hafjell, Hunderfossen Familjepark, Lilleputthammer)

Den norska f.d. Olympiaorten med omnejd erbjuder även en hel del trevligheter under sommarhalvåret. Vi, två vuxna + 5-åring tjej, besökte i år Hunderfossens Familjepark. Vi övernattade på Quality Hotel & Resort Hunderfossen och överraskades redan där med en suveränt bra barnbuffé och ett kanonbra lekrum för barn i alla åldrar.
Vid parkeringsplatsen till parken är det bra att ha norska pengar annars går det bra att betala entré och förtäring m.m. i parken med kreditkort. I entrén ingår alla åkattraktioner.
Åktturen med sagotåget i slottet (liknande Junibacken) är fantastiskt. Biografen är suverän och passar utmäkt när man vill vila fötterna en stund. Vår dotter åkte det mesta som gick, och hon fick, åka. Mest uppskattade hon alla olika åkaktiviteter med bilar och inte minst parken badanläggning. En riktigt bra familjepark som vi gärna återvänder till någon gång.
Dag 2 besökte vi Lilleputthammer. Det visade sig vara ett paradis för barn under ca.10 år. I entrén ingick alla åkattraktioner och vår dotter hade fullt upp hela dagen med alla åkattraktioner, hoppborgar, lekplatser och aktiviteter. Husen (påminner om Astrid Lindgrens Värld och gamla Vimmerby) innehåller bokstunder, bio m.m. Alla åkattraktioner är anpassade för barn under ca.10 år. Här finns en liten berg- och dalbana, pariserhjul, båttur, tåg, MC-bana m.m.
I Lillehammar och Hafjellområdet finns ytterligare attraktioner som t.ex. Bob- och Rodelbanan, Vattenlandet m.m. som vi helt enkelt inte hann med denna gång. Vi kan gärna tänka oss att åka tillbaka, inte minst också för den vackra naturen och omgivningens skull.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se