Barnkul i Lillehammer och Hafjell
Annons
Reseberättelse:

Barnkul i Lillehammer och Hafjell

(Norge, Lillehammer, Hafjell, Hunderfossen Familjepark, Lilleputthammer)

Entré i Trollhuset

Badlandet i Hunderfossens Familjepark

Lilleputthammer

Kan rekommendera en sommarvisit i f.d. OS-orten Lillehammer med omnejd. Bodde utmärkt på Quality Hotel Resort Hunderfossen i två nätter. Mycket positivt med kanonbra lekrum för barn i alla åldrar samt mycket bra barnbuffé.
Hunderfossens familjepark innehåller massor i upplevelseväg. Åkattraktioner för både stora och små, badland, bio m.m. I entrén ingår alla åkattraktioner och besök i Sagoslottet, biografen m.m. Sagoslottet har ett mycket bra Sagotåg (typ Junibacken). Biografen är helmysig och är en enklare variant av Cosmonova.
Vår 5-åriga tjej gillade mest att köra olika varianter av elbilar, ellastbilar m.m. och gick även på "norsk" körskola 4-5 ggr.
Dag 2 besökte vi Lilleputthammer. Ett planerat 2-3 timmars besök blev till en heldag. Ett paradis för barn under 8-10 år. I entrén ingick alla åkatrraktioner som t.ex. liten berg-och-dalbana, Pariserhjul, tåg, båt samt el-MC m.m. Mycket populärt även med alla olika hoppborgar och studsmattor. Uppbyggt som miniatyr av gamla Lillehammer. Påminner mycket om "gamla Vimmerby" på Astrid Lindgrens Värld. Här fanns även bio, sagostunder, musikstunder och bokhörnor.
Granne med Lilleputthammer ligger ett badland samt ett bra hotell (Quality Hotel Resort Hafjell).
Finns tid så besök gärna Bob-banan i OS-backen m.m. Mycket vackert i området även sommarhalvåret.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se