Två ytterligheter! Astrid Lindgren och Mulle Meck
Annons
Reseberättelse:

Två ytterligheter! Astrid Lindgren och Mulle Meck

(Sverige, Småland/Hälsingland, Vimmerby/Hudik, Astrid Lindgren och Mulle Meck)

Jag har två ytterligheter att dela med mig utav.
 
Den första, och med strörst sannolikhet mest välkända är Astrid Lindgrens Värld. Jag var där för första gången i sommras med mina två pojkar och min sambo och det var jätte kul. Tänk er för ett barn som sett tillexempel Pippi på tv, att se henne i verkligheten. För det som händer där är verklighet för barnen (Självklart lite beroende på ålder). Skåderspelarna som går omkring i parken är inga skådespelare för barnen utav den själva karaktären på riktigt! Sen är det en barnanpassad miljö där flera olika aktiviteter kan väljas utan någon ordning eller, en barns värsta mardröm, långa köer. Men en liten varning, det är poppulärt så under högsesong förvänta er mycket folk. Men bara man är medveten om det brukar det inte vara några problem!
 
Sen skulle jag vilja tipsa om en billig liten utflykt till Mulle Meck i Hudik. Kostar 30-50 kr för barn och 20 för vuxna och då finns kaffe och te. En superhärlig liten lokal uppbyggd ur ett barnperspektiv, med riktiga plåtar, motordelar, spikar, brädor och annat material. Allt får man pilla på, klätra i, bygga ihop, såga eller liknande och inget gnällande på barnen att vara försiktiga eller att de inte får röra. Där är det bara fantasin som kan stoppa en!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se