Järvzoo - en dag i somras
Annons
Reseberättelse:

Järvzoo - en dag i somras

(Sverige, Hälsingland, Järvsö, Järvzoo)

Björnarna var roliga och titta på! Den lilla klättrade i träden och busade även med mamma.

Fina fjällrävar som låg alldeles vid kanten så vi såg dem bra.

Lite fika på vägen ner igen. Vi tittar ut över skidbacken och har en härlig utsikt.

Med vunna biljetter från Barnsemester, styrde vi och våra kompisar som var och hälsade på, våra bilar mot Järvzoo :) Vi kom iväg kanske lite sent på fm, så vi stannde efter vägen och köpte lite färdkost att äta i bilen.
 
När vi kom fram till Järvzoo parkerade vi bilen och traskade upp för backen mot entrén. Vi som faktiskt varit här innan, körde så långt upp vi kunde ;)
 
Inne i entren började barnen, I 4 år - G 6 år - N 4 år - E 6 år, att säga "Den vill jag ha! Den vill jag ha!" För i entrén finns också souvenirshopen och glassboxen. Vi sa "Nej, inte nu" och ledde in dem mot toan istället ;)
 
Vi hade pastasallad och fika med oss som vi skulle äta efter halva vägen. Så eftersom vi inte ville bära, tänkte vi låna en vagn. Lite förvånade blev vi när den kostade 20 kr att hyra, för det hade vi inte minne av att det gjorde förr. Nåja, vi betalade och sedan visade vi upp våra vunna entré-biljetter och gick in.
 
Med kartor i högsta hugg sprang barnen in och letade sig snabbt fram till de första djuren. De tittade i inhängnaderna och letade på kartan var vi var. Ett besök inne där man får klappa djuren gjorde vi också.
 
Sedan fortsatte vi promenaden på den härliga trätrottoaren. Våra killar som varit här innan, berättade stolt för våra kompisar vad som skulle komma sen och vart man stod bäst för att se.
 
Vi såg de flesta djuren och barnen var nöjda. Men visst började det kännas i ben och magarna nu. Lägligt nog ligger det en rastkoja halvvägs in i parken. Vi hittade ett bord och började plocka fram pastasalladen, glas, dricka, smörgåsar, bestick. Men var var tallrikarna?????? Inte var de med i väskan i alla fall. Så, vi stegade fram till kiosken och frågade om vi kunde få några papperstallrikar. Självklart fick vi det och den lite sena lunchen smakade bra.
 
Mätta och med ny kraft fortsatte vi vår promenad. Först ett litet stopp vid "vårt" ställe. Vi har alltid tagit ett kort på ett särskilt ställe och det kunde vi ju inte låta blir att göra nu heller.
 
Björnarna var roliga att titta på, för de busade och höll på. Kungsörnen var svårare att hitta, men till slut gjorde vi det också. Vi hann inte fram till matningen av järv och lo, så tyvärr fick vi inte syn på järvarna. Men lodjuren och deras små ungar såg vi.
 
På nervägen känns det mest lite som transportväg. Vi stannade vid rastplatsen alldeles vid skidbacken och tog lite fika. Nu började även regnet komma, så vi snabbades oss vidare. Ett stopp på utedassen fick vi dock göra.
 
När vi kom tillbaka ner igen, var det nästan dags för parken att stänga. Men en liten souvenir hann alla barnen i alla fall köpa.
 
Sedan stuvade vi in oss i bilarna igen. Nöjda men lite trötta var vi och våra kompisar!!!!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se