Skolresa till Kolmården
Annons
Reseberättelse:

Skolresa till Kolmården

(Sverige, Kolmården)

Utsikt från vandrarhemmet

Närkontakt med kamel

Skjuta blåsrör var en del av lagtävlingen

En torsdag i maj 2009, tidigt på morgonen, samlades vi utanför skolan i Halltorp. Bussen lastades full med matvaror, sovsäckar, väskor och 17 ganska sömniga sjätteklassare. Två pappor och två mammor varav en busschaufför klev också ombord.
 
Målet var Kolmårdens djurpark och två dagars lägerskola. Detta hade eleverna röstat fram i hård konkurrens med Boda borg i Sävsjö och Gotland.
 
Efter ett snabbt frukoststopp på Tindereds vackra rastplats nådde vi djurparken strax innan tio. Där mötte vår guide Josefin upp och visade oss till vandrarhemmet som ligger väldigt vackert på djurparkens område. Vi hann bara snabbt slänga in packningen innan vi kastade oss rakt in i det intensiva programmet. Josefin visade oss runt, vi fick lektioner om de olika djuren, om ben, horn, tänder... Vi var på delfinshow och på en spännande tur i Tropicariet. Där fick vi bla mata en sorts fisk med frukt och gissa om vi blev blöta när de kastade sig upp ur vattnet för att få tag i godbitarna! 
 
Tillbaka på vandrarhemmet tände vi grillarna som man fick låna. Ungdomarna delades in i matlag och alla hjälptes åt att fixa grillspett och potatisgratäng. Kvällen var vacker så vi satt utomhus och åt. Därefter blev det kubbspel, trädklättring, kuddkrig och lite annat bus. Det lovades dyrt och heligt att lamporna skulle släckas klockan 22 eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon, men det var nog lite si och så med det...
 
Kl 08.00 var iallafall alla uppe och redo när Josefin kom och hämtade oss. Det var dax för morgonstall! Vi mockade på savannen innan vi fick träffa djuren på nära håll inne i stallet. Kameler, zebror och antiloper, det var en upplevelse!
 
Efter frukost och städning av våra rum hade vi en hel dag kvar i djurparken. Det regnade mest hela dagen så Josefin fick göra en del ändringar av programmet. Tex tittade vi på Bamseteatern bara för att komma inomhus en stund. Det kanske inte ett gäng 12-13-åringar hade valt att göra annars... Dagen avslutades med lagtävlingar där ungdomarna verkligen imponerade på oss vuxna! De hade verkligen snappat upp det Josefin berättat och kunde svara rätt på alla frågor! Stolta föräldrar!
 
Sedan var det dax att packa in oss i bussen för att åka den lilla biten ner till campingen. Där skulle vi bo en extra natt i små stugor. Här grillade vi korv på engångsgrillar och funderade på vad vi skulle göra på kvällen. Tanken var att vi skulle spela minigolf, fotboll och kubb men himlen öppnade sig igen... Snabbt beslutade vi oss för att åka in till Norrköping. Där enades vi om att gå på bio, Natt på museet 2. Gissa om de fick mycket att göra i kassan när vi beställde biljetter, läsk och popcorn till 21 personer... Som kronan på verket lyckades en av tjejerna spilla ut en hel läsk på golvet... Men den trevliga och proffsiga personalen fixade allt med ett leende på läpparna! Bion var bra, men det var några som inte såg hela... Den sena kvällen innan tog ut sin rätt och det snarkades minsann i några av biofåtöljerna!
 
Nästa morgon hämtade vi nybakade frallor i campingens affär. Solen sken igen så frukosten kunde avnjutas utomhus. Efter en shoppingtur på stan så invaderade vi McDonalds för att äta lunch. Även här träffade vi på mycket trevlig och hjälpsam personal. Allt flöt på smidigt och alla fick det de ville ha. Trötta och mätta satte vi oss i bussen för att åka hem. Vi kom nästan ända hem... Ca 2 mil hemifrån stendog bussen! Precis utanför en mack! Med gemensamma krafter lyckades vi rulla in bussen så den inte stod ivägen. Sen var det bara att ringa föräldrarna som fick komma och hämta sina barn!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se