Arenabadet i Skövde
Annons
Reseberättelse:

Arenabadet i Skövde

(Sverige, Västergötland, Skövde, Arena Skövde)

rent och fint med söta papperskorgar i olika djurformer

gissa om det var kul att åka med ringarna i magic hole

alla samlade i slutet av black hole =)

Igår på trettondagsafton passade jag och en vän,våra barn och ytterligare ett barn på att testa nya upplevelsebadet i Skövde.

Ett plus för alla klorallergiker-dessa bassänger är det saltvattenrening i så förhoppningsvis kan även klorkänsliga bada nu! varmt i nästan alla pooler (förutom klätterväggsbassängen..brr..)

Det var jätteskoj men inte lika stort som jag hade förväntat mej. Både för- och nackdelar med att alla bassänger var uppdelade i olika rum, fördelar i o m att man lättare har koll på sina barn om man är tillsammans med dem och om man inte vill ha alla "stora ungar" i babybassängen, nackdelar då det kändes lite rörigt att gå in i olika rum hela tiden.

Det var väldigt kallt ute igår (-17 grader) vilket gjorde att vildforsen var avstängd av säkerhetsskäl eftersom den går utomhus, likaså var TURBO avstängd -av okänd anledning- men det är 10-årsgräns på den så det gjorde inte våra 8- och 9-åringar något. vildforsen är det 13-årsgräns på så det hade inte varit någon skillnad för oss heller. Tycker dock att de kunde ha upplyst om detta i insläppet så man åtminstone fått en förklaring.

Hur som helst, de andra rutschbanorna, vågbassängen, utebassängen och klätterväggen gjorde ändå att vi kunde roa oss i flera timmar :)

Det finns ett café i anslutning till drakpoolerna (småbarnspoolerna) men eftersom vi hade med egen fikakorg så kan jag tyvärr inte informera om vare sig kvalité eller priser =(

Rent och fräscht i såväl omklädningsrum som i poolområdena och badvakterna cirkulerade tätt överallt och ryckte in vid behov med allt från omplåstring till uppmanande om att inte springa samt att följa övriga regler som finns.

Ett minus för hela utflykten var den långa väntan i kön in, de har ett system där man laddar inträdesbandet med antingen barn eller vuxen och det tenderade att dra ut på tiden rätt rejält, trots två köer och i vissa lägen t o m tre kassörskor/receptionister (eller vad de nu kan tänkas heta..ler..)
Anledningen till att banden laddas olika är attman som vuxen får en kredit påladdat direkt på bandet (som också fungerar som lås vid insläpp, skåpslåsning och slutligen också som nyckel ut ur badhuset)
Lite synd att det inte var valfritt om man ville ha krediten eller inte men men, man måste ju inte nyttja den. Se bara till att du inte tappar bandet-det kostar dej 300 kr!

Summa summarum så var vi iaf mkt nöjda med vår utflykt som avslutades med besök på McDonalds innan tågresan hem :)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se