Första semestern för barnen i stuga.
Annons
Reseberättelse:

Första semestern för barnen i stuga.

(Sverige, Småland, High Chaparral, High Chaparral)

Med lite tur lyckades jag boka 2 nätter i storstuga vid High Chaparral till vecka 32 2009. Alla andra datum var fullbokade.
Efter en del strul och mycket regnande på vägen ner till Småland så lyckades vi framåt kvällningen komma fram till High Chaparral och vår tilltänkta storstuga på 6 bäddar som var över förväntan.
På kvällen installerade vi oss för att sedan gå över till en av restaurangerna som ligger utanför området. Både god och mycket mat.
Eftersom vi kom dit så sent så höll High Chaparral på att stänga för kvällen men vi tog en promenad till ångloken som står uppställda så barnen och vi fick klättra och kolla runt medans min sambo Janne och tillika barnens pappa berättade hur det hade sett ut där för ca 30 år sedan när han var barn.
Väl tillbaka vid stugan så hittade barnen lekkompisar vid stugorna bredvid så sen var det full fart ett tag till innan det var dags för kvällsfika och sängdags.
Nästa morron var det frukost och sedan en promenad på ca 300 m till entrén. Inga köer utan bara till att betala och sedan gå in på själva området. Både vi och barnen tyckte det var toppen. Det är som att kliva tillbaka till Vilda Västerntiden för 100 år sen.
Första anhalt var till Vapen och hattar. Där fick ungarna både revolvrar och hölster + mycket ammunition som vi föräldrar får pilla och byta med hjälp av spik hela tiden. Självklart skulle de även ha varsin cowboyhatt också.
Sen hann vi uppleva Lucky Luke och Bröderna Daltons show.
Ungarna levde sig in i showen helt och fullt.
Vi fick uppleva tågresa med ånglok och tågrån 2 ggr. Ungarna tyckte det var riktigt spännande för alla inblandade genomför allt men sån härlig inlevelse.
Under tågresan kan man göra avstickare till både Mexico City och Indianbyn där vi fick uppleva en häftig Indianshow med olika danser.
Tyvärr spöregnade det under tiden men då fick vi krypa in under tältet så vi kom närmare indianerna.
Vilda Västern showen är häftig för de har både stuntmän och stuntkvinnor. Alla har självklart tidstypiska kläder.
Vad ska man säga om maten....den är god och man får mycket.
Det finns det mesta att välja på.
Sen har barnen en egen stad att leka i - Buffalo City. Den är byggd i barnstorlek. Ungarna älskade att vara där....svårt att få dem därifrån.
Vi var där i 2 dagar men vi hann inte göra allt ändå så vi kommer tillbaka år 2011 och fortsätter uppleva High Chaparral.
Vi kan rekommendera både vuxna och barn att åka dit.
 
Med Vilda Västern hälsningar
Lisa och Janne med 4 barn

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se