Sea Life Park Helsingfors
Annons
Reseberättelse:

Sea Life Park Helsingfors

(Finland, Helsingfors, Sea Life Park)

I september 2009 gav vi oss iväg på en spännande kryssning till Helsinfors, med Silja Sympony. Genom rabatter hadevi lyxat till det med en lyxig variant av hytt, där vi föräldrar sov i dubbelsäng och barnen (6 och 3 år) sov i en bäddsoffa. Gratis frukt och fika fanns i loungen under hela resan. Perfekt när man reser med barn! Inte blev det sämre av att hytten hade TV och att vi (till sonens stora glädje) kund ehyra tv-spel.
 
På fartygets "promenad" pågick en akrobatisk show som vi tittade på innan vi lekte i det fina lekrummet. Här fanns något för båda våra barn.
 
Väl i hamn i Helsingfors på morgonen styrde vi våra steg mot spårvagnen som skulle ta oss mot Sea Life Park. Efter lite strul med biljettköp (de tog inte så stor euo-sedlar på spårvagnen) så kunde vi hoppa på.
 
På Sea Life Park var det lugnt och skönt, inte speciellt mycket folk trots att det var en lördag. Stället var mindre än vad vi föreställt oss, men barnen var ändå nöjda. Dottern (3 år) gillade att gräva efter fossiler i sanden, och sonen (6 år) gillade rockorna mest. Rockorna var nyfikna och kom simmande mot oss när vi tittade på dem. bebisrockan var också hemskt söt.
 
Efter en lagom lång runda på Sea Life kom vi ut i restaurangen, eller caféet snarare. Jag tror att restaurangen var ständs just då. Cafeterian serverade lättare rätter, som tex pizzabitar. Det var dock väldigt dyrt att äta där. 5 euro för en liten pizza-slice...
 
På det hela taget var Sea Life Park trevligt, men inget jag skulle åka till med stora barn. Tyvärr har jag dessutom tappat bort våra fina bilder ifrån resan.
 
Hoppade på spårvagnen tillbaka till hamnen och hamnade på äventyr... Mitt i allt bytte visst spårvagnen linjenummer och åkte åt helt fel håll, utan att vi förstod. :) Men det ordnade sig ganska snabbt genom att vi efter en stund hoppade av och bytte till rätt spårvagn.
 
Väl ombord på färjan igen passade vi på att bada, innan vi lämnade hamnen för färd mot hemlandet igen.
 
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se