Side 3april-10april 2010
Annons
Reseberättelse:

Side 3april-10april 2010

(Turkiet, pegasos World)

amfiteatern i Side

jeppsafari i Taurusbergen

nästan ensamma på stranden

Bokade en resa till turkiet med Nazar och oroade mig en del inför resan att det skulle vara dåligt väder när vi väl kom dit. Vi ville inte åka för långt fram i maj utan när det fortfarande var lite svalare här hemma men när jag kollade på Yr.no dagarna innan resan var det inte allt för hoppfullt. Långtidsprognosen visade 16-18 grader o en del regnskurar. Nåväl, vi åker ingenstans utan fleesetröjor så det var bara att ge sig iväg.
Men väderprognosen stämde inte alls!!! Det var ca 25 grader varmt hela veckan och regnskurar kom det 2 senare på kvällen. Fleecetröjorna var sköna att ha på kvällarna samt frukosten ute, däremellan var det jätteskönt.
Vi hade en helt underbar resa, maten var kanongod på hotellet(all inclusive, så praktiskt med flera barn) och det var ingen trängsel eftersom det fortfarande var lågsäsong. Allt var grönt och stranden var i det närmaste folktom.
Havet hade ungefär samma temperatur som det brukar vara i sverige sommartid och det avskräckte inte barnen som badade ändå.
Vi passade på att åka på lite utflykter, dels in till side där höjdpunkten bland barnen lustigt nog var amfiteatern där. Det var hur lätt som helst att ta bussen men oftast hann taxibilarna före, och för oss 7 personer var det inte speciellt mycket dyrare att åka minibussstaxi. Dessutom besökte vi basaren i Manavgat, Därifrån gick det även att ta en båttur till vattenfallet i Manavgat.
Höjdpunkten på resan var annars jeepsafarin i Taurusbergen. Vi bokade inte resan av resebolaget utan bokade av en firma inne i Side istället, (=mycket prisvärdare). Vi blev hämtade utanför hotellet efter frukost och fick själva köra jeepen om vi så önskade men det var inte nödvändigt. Sen bar det av ut på landet. Ett antal stopp var inplanerade längs vägen och bitvis var det en skumpig resa men det kändes inte långsamt trots att vi inte var tillbaks förrän sen eftermiddag.
Vi mammor unnade oss även ett besök på hotellets Hamam o självklart hittade de "big problems" som behövde "medical massage" men det var ju frivilligt om man ville testa det. Vi lyxade i allafall till oss och tog massage med varma stenar o det var underbart skönt. (Fast när de ville smörja in mellansonen i lerinpackning o sen vira in honom i plastfolie för att få bukt på hans extremt torra hud sa vi stopp.)
Nazar som researrangör var vi helnöjda med och hotellet var riktigt bra men mest överraskade blev vi nog av att Turkiet var ett sånt fantastiskt semesterland. Vi kommer att åka dit igen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se