Knuthenborg Park och safari - Lolland, Danmark
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Park och safari - Lolland, Danmark

(Danmark, Lolland, Bandholm, Knuthenborg Park och safari)

och en tur i vargarnas värld

Bredvid fågelparken kan man se känguru - du ser väl ungen i fickan på magen

På vägen ut från parken ser vi kameler

Knuthenborg Park och Safair är en jättestor och välskött park med flera olika djur. Man kan få se zebror, giraffer, noshörningar, antilopper, tigrar, vita vargar m.fl.

Parken bygger på att man har sin egen bil och kör med genom området. Vissa delar av parken får man lov att ställa bilen å gå runt omkring i området, medan det i andra delar av parken är strängt förbjudet att gå ur bilen (ex. bland tigrarna, vargarna och savannens djur – området med savannens djur innefattar zebror, giraffer, strutsar mm).

På vissa andra ställen får man som sagt lov att gå ur bilen – exempel på detta i området med apor. Här kan man (kostnadsfritt) åka i ett släp efter en traktor (”abebussen”) och få se aporna på riktigt nära håll! Aporna hoppar nämligen upp på vagnarna så att de kommer riktigt nära.

Det finns även ett område där man kan få se känguru (fasanskogen) och varför inte ta en titt på massor av färggranna fåglar i fågelparken! Vill man komma lite närmare några djur så kan man klappa getterna.


Vi hade med oss våra 3 barn i åldrarna 1,5 år, 3år samt 4,5 år. Vår yngsta uppskattade inte besöket något större. 3-åringen tyckte att det var ok. 4,5-åringen tyckte däremot att det var spännande, så vår uppfattning är att barnen bör vara minst 4-5år innan de kan få större utbyte av det.

Vi missade tyvärr att ta med oss smörgåsar/fika så vi hann inte riktigt med allt – vi upptäckte när vi kom hem igen att man skulle ha stannat på området som kallas ”småland”. När vi var i parken så uppfattade vi det som ett ställe där man kunde köpa souvenirer, men tydligen var det ett bra ställe för barnen – de kunde fått leka av sig en stund. I detta område fanns tydligen även ett ställe där man kunde ”gräva” i sanden efter fossiler.

 


Vi var där när parken öppnade kl. 10.00 och i början var jag ärligt talat lite besviken på parken, eftersom jag hade förväntat mig fler djur. Kl. 11.00 åkte vi runt i tigrarnas område och när vi kom tillbaka mot entré området så hade de släppt ut fler djur, så då började det motsvara mina förväntningar J
Om man kommer till parken redan kl. 10 så kan det kanske vara en god idé att börja vid fåglarna eftersom både vargarnas (ulvskogen är ny från i år 2010) och tigrarnas område öppnar först kl 11.00
Dessutom så hade ju fler djur kommit ut när klockan passerat 11.

Vår uppfattning är att man bör ha ca 5 timmar på sig för att hinna med. Vi var där 3 timmar och hann inte riktigt med att kolla området med känguru, och vi hann inte med lekområdet där man även kan ”gräva” i sanden efter fossiler.

På väg ut från området så passerar man kossor, hästar, kameler och lama. Här hann vi inte heller stanna och kolla något större – men kossor och hästar har vi ju även i Sverige J


Denna park kan man mycket väl åka till även om man inte är så jätteintresserad av djuren för det är helt fantastiska omgivningar. Stanna till vid svansjön eller ännu bättre vid fågelparadiset som ligger precis bredvid. Här är det som gjort för att sitta och bara njuta! Underbara planteringar med stora Rhododendron -buskar och kvitter från fåglarna.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se