Efter regn kommer solsken
Annons
Reseberättelse:

Efter regn kommer solsken

(Sverige, Halland, Halmstad, Halmstads äventyrsland)

Läskiga dinosar

Ge mig mat!

Tylösand

Vi är inte ofta ute och åker utan vi får oftast roa oss på hemmaplan, men just denna helg fick vi möjlighet att åka till Halmstad.
Vi stuvade in barn och packning i bilen och började den långa resan nedåt landet, funderade på hur det skulle gå med en 4 åring och en 6 månaders och 40 mil i bil framför oss, en resa på minst 5 timmar utan stopp.
Jag kan konstatera att jag har två underbart duktiga barn för de gnällde inte en enda gång någon av dem, Benjmin (4åringen) lekte och roade Maxilliam (6mån) där bak, det var under ett tillfälle Benjamin var lite orolig att bensinen inte skulle räcka men vi försäkrade honom att det gör den och skulle det krisa kan man alltid tanka.
På vägen ner dvs lördagen så gjorde det verkligen ingenting annat än regnade, vi som hade tänkt gå på äventyrsparken och även Benjamin var riktigt inställd på detta, vi funderade och funderade och frågade tillslut Benjamin om han kunde tänka sig att gå på söndagen istället och hoppas på bättre väder då, jovisst det gick bra.
Vi åkte och tittade på varbergs färstning istället under lördagen vilket uppskattades mycket utav Benjamin, Maxilliam hängde med med, ömsom sov eller skrattade i vagnen.
På söndagen sen var det dax att besöka äventyrslandet, det var nästan inget folk alls där vilket var bra för då slapp vi stå i kö, landet var inte speciellt stort men på den ytan som var så hade de pressat ihop en hel massa grejjer så det fanns att göra, Benjamin åkte karuseller och hans leende gick inte att ta fel på, han älskade det!
Han var tom så tapper att han skulle bada trots att det var precis iskallt i vattnet, vi hade iaf haft tur med vädret och hade toppen väder denna söndag så han tyckte att man skulle bada då det var sol, han åkte nåra åk i en vattenkana innan han faktiskt gav upp och huttrande satt i en handduk och förökte värma sig.
Vi åt en dessert på restaurangen inne på landet, man doppade frukter och bär i smält toblerone choklad och det var extremt gott.
När vi roat oss klart i parken tog vi en sväng till tylösand för att titta på havet, mycket sandig var Benjamin men han hade väldigt kul innan det var dax att ta sig de 40 milen hemåt igen.
Jag inser i efterhand att jag hade inte behövt vara orolig för att ta med mig mina barn på en sådan lång resa, de verkade njuta båda två och allt flöt på så smidigt, önskar man kunde göra sådant här oftare om man hade haft de möjligheterna. Men nu får vi försöka spara lite så vi kan hitta på något nästa sommar igen. Det är värt det när man ser sitt barn skratta och ha kul, och vara så förväntansfull att han inte en enda gång klagade över bilresan.
Mina två toppen ungar!

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se