Disneyland Paris
Annons
Reseberättelse:

Disneyland Paris

(Frankrike, Paris, Disneyland och Disney studios park)

bilar i studio park

Upplyst Eiffeltorn på kvällen!

parad på disneyland

Äntligen har vi varit på Disneyland som vi drömt om så länge!
Vi åkte buss med Scandorama (6 dagars resa där man sover på bussen). Det tog nästan ett dygn att åka dit, men tiden gick förvånansvärt fort och barnen hade mysigt med kuddar och leksaker och så hade vi ju tid att leka med dem. Väl framme lämnade vi väskorna på hotellet och begav oss till Disneyland park. Det fanns massor av karuseller för alla smaker och vi som gillar häftiga åkturer hämtade fastpass till alla attraktioner vi kunde först av allt. Vissa åkturer fick man köa till i upp till 90 min och det var ca 35 grader varmt när vi var där, så fastpassen var välbehövliga! Med dom kunde vi glida förbi det mesta av kön. 
 
Vår kille på snart 5, tyckte bäst om star tour och Buzz lightyears åktur där man fick skjuta på skurken Zurg. Big thunder mountain var kul för hela familjen och vår 8 åringa dotter gillade space mountain mest. Slottet var verkligen fint och paraderna roliga och underhållande. Disneyfigurerna dök upp lite då och då i parken och tog sig tid att skoja med barnen och poserade gärna framför kameran. Det är ganska dyrt i parkerna så ett tips är att ta med lite matsäck.
 
Nästa dag åkte vi på utflykt in till Paris. Vi fick se alla kända platser, åka båttur på Seine och fick också lite shoppigtid på champs-Elysse. Dagen avslutades med middag uppe på montmatre där vi även var inne och tittade i sacre cour. Fin utsikt från trapporna utanför. Trafiken var intensiv och enormt rörig så vi var glada att vi slapp köra själva. Tryggt med en van busschaufför!
 
Dagen efter tog vi det lugnt på hotellet, barnen lekte på lekplatsen och sen vi badade i poolen. (inomhus pool med solstolar utomhus)  Hotellet vi bodde på heter Magic cirkus och det kan jag verkligen rekommendera. God frukost buffe och grönt och härligt utanför. Shuttle bussarna går hela dagen till parkerna.
 
På kvällen var det dags för nästa utflykt, till Eiffeltornet! vi var först tveksamma till om våra barn skulle vara stora nog för att uppskatta besöket där, men det visade sig bli en riktig upplevelse för oss alla fyra. Vi gick upp till andra våningen (över 400 trappsteg). 5åringen tog täten och det var bara att hänga på. Vilken utsikt! Det var fint att kunna se över hela Paris och nu kände vi igen en del platser också. I tornets butiker såldes det mesta och allt hade ett Eiffeltorn på sig eller var format som ett. Varje heltimma från kl.22 blinkar hela tornet och det var en upplevelse att få se det.
 
Sista dagen i Paris var vi på Disney studios park. Där fanns det massor att se och göra. Vi rekommerderar att se stars and cars paraden och Motor action stuntshow med bilar och motorcyklar i filminspelnings-action. Åkattraktionerna var kul här också. Cars-åkturen från filmen bilar, hitta Nemo, rock n rollercoaster och Tower of terror ska  man inte missa om man gillar fart. Bra att man kan åka det mesta redan från 102cm. En liten varning för Tower om man har mörkrädda eller lättskrämda små barn. "Hissen" är läskig, men kul!
 
På kvällen var det dags att kliva på bussen igen och börja färden hemåt. Vi somnade ganska fort efter alla härliga upplevelser!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se